Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μελέτη αποδεικνύει πως οι λεσβιακές οικογένειες τα καταφέρνουν «πολύ καλά», χωρίς τη πατρική φιγούρα



Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά των λεσβιών γονέων δεν υποφέρουν από την έλλειψη του ανδρικού προτύπου. Ερευνήτριες από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και του UCLA του Ινστιτούτου Williams έχουν ανατρέψει αυτή την συνήθη κατηγορία, που συχνά εξακοντίζεται στις λεσβιακές οικογένειες.

Τα αποτελέσματα δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον συντηρητικό κοινωνιολόγο Mark Regenerus όπου ισχυριζόταν πως βρήκε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με λεσβίες γονείς μεγαλώνουν χειρότερα από ό,τι με ετερό γονείς.

Η Henny Bos, ηγέτιδα της έρευνας-μελέτης του Πανεπιστημίου UCLA – Άμστερνταμ εξέτασε 78 έφηβες-ους με λεσβίες γονείς και ρώτησε εάν ένοιωθαν ότι είχαν ένα ισχυρό αρσενικό πρότυπο στη ζωή τους.

Οι κριτικές είπαν ότι πίστευαν ότι οι λεσβίες γονείς προωθούν μη ανδρικά χαρακτηριστικά στα έφηβα αγόρια. Αυτή η θεωρία εξετάστηκε πάρα πολύ, με έφηβες-ους που κλήθηκαν να εκτιμήσουν το πόσο ταυτίζονται με τα τυπικά γυναικεία γνωρίσματα (κατανόηση) και με τα τυπικά ανδρικά γνωρίσματα (ανταγωνιστικότητα). Επίσης, απαιτούνταν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχεδιασμένα να μετρούν τα επίπεδα της ψυχολογικής προσαρμογής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ανδρικό πρότυπο δεν επηρέασε την ανάπτυξη γνωρισμάτων του φύλου και ότι τα κορίτσια και τα αγόρια ήταν πιθανότερο να προσδιοριστούν με τυπικά γυναικεία και ανδρικά γνωρίσματα αντίστοιχα. Και τα δύο φύλα ήταν εξίσου πιθανό να αυτο-προσδιορίζονται με ανδρικά γνωρίσματα. Δεν υπήρξε επίσης καμία ένδειξη ότι η έλλειψη της πατρική φιγούρας προκάλεσε μια ανισορροπία στην ψυχολογική ανάπτυξη. Οι ερωτώμενες έφηβες-οι απέδειξαν ότι δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερα επίπεδα άγχους, ανησυχίας ή κατάθλιψης από ό,τι παρουσιάζεται σήμερα, σε κάθε «κανονική» έφηβη.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε πραγματικό χρόνο, ξεκίνησε το 1986 και έχει εντοπίσει παιδιά από οικογένειες λεσβιών από τη γέννησή τους ως στην εφηβεία. Η Nancy Gartrell, συν-συγγράφισα της μελέτης είπε ότι αυτό δίνει στην έρευνα «ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο εγκυρότητας».

Η έλλειψη ανδρικού προτύπου έχει χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τον αποκλεισμό των λεσβιών γονέων από την παιδοθεσία. Ελπίζουμε αυτή η νέα έρευνα θα βοηθήσει με κάποιο τρόπο να τελειώσουν τα θέματα διακρίσεων σχετικά με τις λεσβίες γονείς.

Την είδηση την βρήκαμε στις 22.6.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/study-shows-lesbian-families-are-good-for-children.aspx

Συνέχεια Ανάγνωσης/ Πηγή/ © : lesbian bi mafia>



    πλήρες link :



http://lesbianbimafia.blogspot.com/2012/06/blog-post_26.html

    επιμέλεια: queernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse