Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride»./ Η θέση του ΣΥΔ στην απάντηση του Athens Pride



Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2015 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η θέση του ΣΥΔ στην απάντηση του Athens Pride».

 


Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 28ης Ιανουαρίου 2015 για τη θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride (AP), κάνει γνωστή την απάντηση από το AP για λόγους διαφάνειας και παίρνει θέση επ' αυτής.

Συγκεκριμένα στις 3.2.2013, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση: 
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σε απάντηση του ΔΤ του ΣΥΔ και σε συνέχεια όσων έχουν συμβεί, καθώς και των συναντήσεων που έγιναν με τις οργανώσεις από το Φθινόπωρο, θα προσπαθήσουμε να τοποθετηθούμε με όσο πιο καθαρό λόγο γίνεται. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η αναστάτωση, η δυσπιστία και ο θυμός. Οι προθέσεις μας είναι ειλικρινείς. Κατανοούμε ότι μέσα στα χρόνια και στην πορεία διοργάνωσης του Athens Pride έχουμε κάνει μεταξύ άλλων, λάθη και παραλείψεις.

Κατανοούμε επίσης ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα μη τρανς άτομο να αντιληφθεί τις εκτεταμένες διακρίσεις που υφίσταται η τρανς κοινότητα. Η κατανόηση και η υποστήριξη για τα τρανς άτομα όχι μόνο δεν είναι δεδομένες, αλλά τίθενται υπό αμφισβήτηση διαρκώς. Κάποιες παραλείψεις ή πράξεις μας έχουν λειτουργήσει κακοποιητικά, γιατί μας λείπει η βιωματική γνώση του ειδικού βάρους των καταστάσεων που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα. Όπως αναφέρετε, και συμφωνούμε με αυτό, «η τρανς κοινότητα στερείται περισσότερο απ' όλες των στοιχειωδών δικαιωμάτων της και αντιμετωπίζει στον μέγιστο βαθμό τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς». Κατανοούμε ότι για πολλά τρανς άτομα αυτό απειλεί την ίδια τους την επιβίωση. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αμφισβητήσουμε την καταγγελία κακοποίησης που κάνει κάποιο άτομο, ειδικά πολύ περισσότερο μία κοινότητα.

Αφήνουμε στην άκρη οποιαδήποτε επιχειρηματολογία που ίσως μπορεί να «εξηγήσει την θέση ή την στάση μας», γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενό μας. Το ζητούμενο είναι και για εμάς η καταπολέμηση των διακρίσεων. Λυπούμαστε πολύ για την κακοποίηση που βίωσε η τρανς κοινότητα. Δεν έγινε εσκεμμένα, και σίγουρα δεν έγινε συνειδητά και οργανωμένα, αλλά σε εσάς είχε τα αποτελέσματα που αναφέρετε και νιώσατε. Αναγνωρίζουμε κατηγορηματικά ότι η συμμετοχή του ΣΥΔ και τη QueerTrans είναι αγωνιστική και σημαντική για όλη την κοινότητα και ελπίζουμε ότι η παραδοχή των όποιων λαθών έχουν γίνει θα λειτουργήσει θετικά για τους στόχους του LGBTQI κινήματος.

Με αυτό το πνεύμα ζητάμε να συσφίξουμε τη συνεργασία μας με πρακτικές προτάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφαλές, στο οποίο θα επικρατεί ο σεβασμός. Αν μάλιστα λάβουμε υπ? όψιν και τις παρούσες θετικότατες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες η ανάγκη να είμαστε "μαζί" είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Σε απάντηση λοιπόν των σημείων που αναφέρθηκαν στο ΔΤ του ΣΥΔ και σε συνέχεια όσων είπαμε και δεσμευτήκαμε στην συνάντησή μας το Athens Pride:

1. Δεσμεύεται να συνδιοργανώσει και να συμμετέχει (εθελοντές και επιτροπή) σε ημερίδα ενημέρωσης που να αφορά στην τρανσφοβία και ομοφοβία και σε κάθε άλλη πρόταση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τις διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου.

2. Θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί εσωτερικά ώστε να είναι ξεκάθαρο σε όσες και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε επίπεδο.

3. Θα συνεχίσει την προσπάθεια να γίνει στοχευμένη καμπάνια για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα. Γνωρίζει ότι οι απαιτήσεις για συμμετοχή στην εθελοντική δομή του Athens Pride ή και στην οργανωτική επιτροπή, είναι μεγάλες, ειδικά για την τρανς κοινότητα που πολλές φορές αντιμετωπίζει άμεσα ζητήματα επιβίωσης. Παρ? όλα αυτά, καλεί όσα άτομα έχουν τις διαθεσιμότητες να συμμετέχουν, ώστε να υπάρξει τριβή στο ίδιο το σώμα των εθελοντών και εθελοντριών μας, με την ελπίδα μέσα από τις διαδικασίες αυτές να προκύψει άμεσα τρανς άτομο στην οργανωτική επιτροπή.

4. Σε διεκδικήσεις που αφορούν σε συγκεκριμένα μέρη της κοινότητάς μας πριν προβεί σε επίσημη επικοινωνία να επικοινωνεί με τις ομάδες που έχουν άμεση σχέση με το θέμα και να έχει τη συμβουλή τους. Προτείνει συγκεκριμένα να γίνονται συναντήσεις στην αρχή της προετοιμασίας αλλά και λίγο πριν το Athens Pride, ώστε να μπορούμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των οργανώσεων για ζητήματα πολιτικής που τις αφορούν, πράγμα που είναι και το πιο σημαντικό.

5. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς να συνεχίσει να επικοινωνεί με τις ομάδες με στόχο τη μέγιστη συμμέτοχη από τις ομάδες την ημέρα του Athens Pride αλλά και προφεστιβαλικά. Αυτό μπορεί να γίνεται με ξεχωριστές ή συνολικές συναντήσεις και αυτόνομες δράσεις των ομάδων ενταγμένες στο ίδιο το Athens Pride.

6. Θέτει σε διάλογο για ολόκληρη την κοινότητα τα εξής θέματα που άπτονται των ερωτημάτων του ΣΥΔ και αφορούν όλες τις οργανώσεις:

Α. Τρόποι καταπολέμησης τρανσφοβικού και ομοφοβικού λόγου εντός της κοινότητας.

Β. Αποσαφήνιση θέσης για τις χορηγίες από τις ομάδες και οργανώσεις. Αποδοχή ή όχι αυτών των κοινών θέσεων. (Πχ θα υπάρχει κοινή στάση των οργανώσεων απέναντι στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Απαίτηση από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησης, ειδικά εν' όψει της κατάργησης της Υγ. Διάταξης; κτλ).

Θα θέλαμε και πάλι να καταστήσουμε την διοργάνωσή μας ένα μέρος όπου όλα ανεξάρτητα τα μέλη της κοινότητας θα νιώθουν πάνω απ' όλα ασφάλεια και ότι ανήκουν σε αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες άλλες διαφορές μας.

Με τιμή,
Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride Α.Μ.Κ.Ε.
Οργανωτική Επιτροπή 2015


Μετά την απάντηση του AP τέθηκε υπόψη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΔ όπου συζητήθηκε αναλυτικά. Η θέση του ΣΥΔ επ' αυτής είναι η ακόλουθη: 

  • Για λόγους διαφάνειας το ΣΥΔ δημοσιοποιεί την απάντηση που έλαβε από το AP, καθώς η θέση που λάβαμε ήταν δημόσια, συνεπώς θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί δημόσια και η απάντηση.

  • Επί της απαντήσεως: θεωρούμε ότι εντός της κοινότητας ο τρανσφοβικός λόγος δεν είναι «λάθος» ή «παράλειψη» όπως αναφέρεται αλλά πρέπει να αναγνωρίζεται ως τρανσφοβικός και ως εκ τούτου να καταδικάζεται, κάτι που δε συμβαίνει στην απάντηση αυτή. Η υπερηφάνεια δεν κτίζεται με τρανσφοβικό λόγο. Επίσης, δεν κτίζεται με «κατανόηση» (όπως αναφέρεται), αλλά με υποστήριξη και συμπαράταξη εντός και εκτός κοινότητας.
  • Δεν απαντά επί της ουσίας στα θέματα που θίχτηκαν στην ανακοίνωσή μας της 28ης Ιανουαρίου 2015, ιδίως δε στο σκέλος της συμμετοχής τρανς ανθρώπων στην Οργανωτική Επιτροπή του AP. Θεωρούμε ότι είναι καίριο σημείο η συμμετοχή εκπροσώπων της τρανς κοινότητας στην Οργανωτική Επιτροπή ως διασφάλιση ότι ο λόγος που θα διατυπώνεται δεν θα είναι κακοποιητικός, αλλά συμπεριληπτικός προς τους τρανς ανθρώπους και ενδυνάμωσης όλης της κοινότητας και των τρανς ανθρώπων. Θεωρούμε, ακόμη, ότι στην τρανς κοινότητα υπάρχουν έμπειρες ακτιβίστριες και ακτιβιστές που έχουν συμμετάσχει σε ιδιαίτερα επιτυχημένες και υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις που έχει κάνει η κοινότητά μας πάντα εθελοντικά και ότι η πρόσκληση για «τριβή ως εθελόντριες-ές», υποτιμά και προσβάλει τους τρανς ανθρώπους που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι έχουν και τις δυνατότητες και τα εχέγγυα να φέρνουν σε πέρας υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις και τούτο είναι παντελώς άσχετο με το αν τα τρανς άτομα «αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσης επιβίωσης», όπως αναφέρεται στην απάντηση του AP. Η επί της ουσίας, άρνηση συμμετοχής στη διοργάνωση με προσκόμματα έχει χαρακτηριστικά τρανσφοβίας.
  • Θεωρούμε, επίσης, ότι η διατύπωση πρόθεσης συνδιοργάνωσης ή και συμμετοχής σε «ημερίδα ενημέρωσης» όταν δεν συνοδεύεται από ουσιαστικές απαντήσεις στα θέματα που θίξαμε στην ανακοίνωσή μας, ομοιάζει με διακήρυξη προθέσεων υποψήφιων πολιτευτών πολιτικάντικου τύπου που δε βρίσκουν ούτε αντίκρισμα ούτε πραγματικό παραλήπτη.
  • Ως εκ τούτου παραμένει η θέση μας μη συμμετοχής στο Athens Pride, καθώς και σε άλλες διοργανώσεις που συμμετέχει το AP.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, εργάζεται με συνέπεια και περηφάνια για τα δίκαια της τρανς κοινότητας καθώς και την ορατότητα και τον χώρο που της ανήκει όλες τις μέρες του χρόνου, δραστηριοποιείται σε όλα τα επίπεδα και πεδία διεκδίκησης, και οι τρανς άνθρωποι διεκδικούν πάντα την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους, τόσο εντός της lgbtqi κοινότητας, κυρίως δε, στην κοινωνία. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΏΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, Αθήνα, Τ.Κ. 11743

Επικοινωνία:transgender.support.association@gmail.com 

* μέλος της Transgender Europe (TGEU)

http://www.tgeu.org 




 Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2015
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 – Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388).
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: «Θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride».
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να κάνει γνωστές τις θέσεις που αποφασίστηκαν συλλογικά από τη Γενική Συνέλευσή μας σε σχέση με το Athens Pride.
Το ΣΥΔ, είχε εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride, σε ανακοίνωσή του από τον Ιούνιο του 2012 (μπορείτε να δείτε εδώ:https://transgendersupportassociation.wordpress.com/2012/06/16/athens-pride-2012/). Μάλιστα είχαμε αποστείλει από τότε επιστολή προς την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, με κοινοποίηση προς όλες τις LGBT οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στην οποία δεν πήραμε ποτέ απάντηση, ή μάλλον η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «διαβουλευόμαστε» και νεότερον ουδέν.
Οι ανησυχίες μας, δυστυχώς επαληθεύτηκαν όταν μετά το Athens Pride του 2014 μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride εξέφρασαν δημόσια κακοποιητικές τρανσφοβικές θέσεις, είτε μέσω αρθρογραφίας, είτε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είτε στη λίστα επικοινωνίας των LGBT οργανώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της διοργάνωσης του Athens Pride, ποτέ δε συμμετείχε κάποιο τρανς άτομο στη διοργάνωση.
Mετά τον Ιούνιο του 2014, εκφράσαμε εκ νέου τις έντονες διαφωνίες μας και τις θέσαμε στον εσωτερικό διάλογο των LGBT οργανώσεων, επιθυμώντας το θέμα να λυθεί με αυτόν τον τρόπο, και όχι με δημόσια αντιπαράθεση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όλες τις LGBT οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σε τέσσερις –κυρίως– άξονες: α) θέματα διαφάνειας, β) τρανσφοβικού λόγου, γ) αντιπροσώπευση της τρανς κοινότητας στην οργανωτική επιτροπή, δ) διεκδικητικότητας, με τη προσδοκία να γίνει ένας εποικοδομητικός παραγωγικός διάλογος εντός κοινότητας. Η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, απέφυγε να συμμετάσχει στον διάλογο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 όταν έγινε συνάντηση των LGBT οργανώσεων με αντικείμενο αυτό το θέμα, δεν αναζητήθηκαν ευθύνες για τρανσφοβικές θέσεις μελών της οργανωτικής επιτροπής, ούτε δόθηκε ουσιαστική απάντηση στη μη συμπερίληψη των τρανς τόσο στην οργανωτική επιτροπή όσο και στον εκφραζόμενο δημόσιο λόγο από το Athens Pride.
Μετά όλων αυτών τέθηκε το ζήτημα αρχικά στο Διοικητικό Συμβούλιο και εν συνεχεία στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΔ, όπου αποφασίστηκε:
«Λόγω κρουσμάτων τρανσφοβικού λόγου που έχουν παρατηρηθεί από το Athens Pride και για τα οποία δεν έχουν υπάρξει ικανοποιητικές απαντήσεις αλλά και μη συμπερίληψης των τρανς στη διοργάνωση, αλλά και έλλειψης διαφάνειας, το ΣΥΔ έως ότου να ολοκληρωθεί ένας διάλογος, που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στη συμπεριληπτική συμμετοχή των τρανς στη διαδικασία διοργάνωσης του Athens Pride, δε θα συμμετάσχει τόσο στο ίδιο τοAthens Pride, όσο και σε δημόσιες εκδηλώσεις του AP, ενώ έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα δε θα προσκαλούνται εκπρόσωποι του AP στις εκδηλώσεις του ΣΥΔ. Ως οργάνωση το ΣΥΔ, αναζητά πάντα τις κατά το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες, όμως πάντα στο πλαίσιο της ειλικρίνειας, της ισοτιμίας και εντός πλαισίου των σκοπών του που είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων και της τρανσφοβίας. Προς το παρόν τα παραπάνω κρίνουμε ότι δεν ικανοποιούνται σε σχέση με το Athens Pride».
Παράλληλα θεωρούμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η συμμετοχή των LGBT οργανώσεων και συνεπώς και του ΣΥΔ περιορίζεται μόνο στη συμμετοχή τους με «περίπτερο», ενώ δεν υπάρχει καμία συμμετοχή τους ως προς τη διοργάνωση που γίνεται από μία κλειστή υποομάδα της ΑΜΚΕ Athens Pride, καθώς επίσης με τον τρόπο που πραγματοποιείται (απουσία τρανς έκφρασης και συμμετοχής) θεωρούμε ότι περιορίζεται στην πράξη να είναι LGB.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), ούτε μπορεί ούτε επιθυμεί να αναμιγνύεται σε εσωτερικά θέματα άλλων οργανώσεων, όμως θεωρεί ότι η διοργάνωση του Athens Pride, ως κεντρική δημόσια έκφραση της LGBT κοινότητας, δεν αφορά μία κλειστή ομάδα αλλά όλη την κοινότητα και τις οργανώσεις της, από την οποία δεν μπορεί να απουσιάζει η διαφάνεια, δεν μπορούν να απουσιάζουν οι τρανς άνθρωποι ούτε από τη λήψη αποφάσεων ούτε από τη δημόσια έκφραση λόγου, ενώ δεν έχει θέση ο τρανσφοβικός λόγος.
.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)
ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 11743


     Εν όψει του Athens Pride 2015, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με το παρόν Δελτίο Τύπου επιθυμεί να γνωστοποιήσει τις θέσεις της σε σχέση με την παρουσία της στο φεστιβάλ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2014, καθώς και τις προτάσεις της, όπως συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride.
     Συγκεκριμένα:
1)      Αναγνωρίζοντας την ημέρα του Pride ως μια μέρα ορατότητας για ολόκληρη την LGBTQ κοινότητα, θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν, από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής, βήματα ουσιαστικής συνδιαμόρφωσης, με τη συμμετοχή των LGBTQ οργανώσεων, της εικόνας και του επικοινωνιακού υλικού του φεστιβάλ, όπως ενδεικτικά συμμετοχή των LGBTQ οργανώσεων:
  • Στη διαδικασία επιλογής θεματικής ή/και συνθήματος.
  • Στην επιλογή αφίσας.
  • Στην σύνταξη δελτίου/ων τύπου που αφορούν σε διεκδικήσεις και ζητήματα της LGBTQ κοινότητας.
2)      Ως μια οργάνωση στην οποία δραστηριοποιούνται ενεργά και τρανς άτομα, και γνωρίζοντας τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς που συχνά τα άτομα αυτά δέχονται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους, θεωρούμε ύψιστης σημασίας την ανάδειξη των ζητημάτων σχετικών με την ταυτότητα φύλου την ημέρα του Pride. Συνεπώς θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία μίας τουλάχιστον αμιγώς τρανς συλλογικότητας στο φεστιβάλ. Ακόμα, αναγνωρίζοντας την βαρύτητα που έχει η δημόσια εκφορά κακοποιητικού, ιδίως τρανσφοβικού λόγου, θεωρούμε ως ελάχιστο δείγμα καλής πρόθεσης μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride, προς τα άτομα της τρανς* κοινότητας.

3)      Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, και τουλάχιστον για όσο εκκρεμεί νομική διαμάχη του ΚΕΕΛΠΝΟ με LGBTQ οργανώσεις και άτομα, τασσόμαστε κατά της οποιασδήποτε παρουσίας του στο φεστιβάλ.

     Η μη ικανοποίηση των προαναφερθέντων δύναται να αποτελέσει αιτία μη παρουσίας μας στο φεστιβάλ του 2015. Σε αναμονή των εξελίξεων, η τελική απόφαση για την παρουσία μας στο Athens Pride 2015 , θα ληφθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση του Μαΐου 2015.
     Σε κάθε περίπτωση, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, προτίθεται να συνεισφέρει στην εκπαίδευση των εθελοντών και της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Έχοντας κατά νου πως, ιδίως υπό τις παρούσες πολιτικές συγκυρίες,  η ημέρα του Pride οφείλει να είναι πάνω από όλα μια ημέρα διεκδίκησης, προσδοκούμε στην ανάληψη ευθυνών και στον εποικοδομητικό διάλογο εντός της κοινότητας.Η Διαχειριστική Ομάδα


1 σχόλιο :

  1. έχουμε συνείδηση τι περνάνε πραγματικά τα τρανς άτομα και τους ζητείται τώρα επιπλέον να έχουν θέση μόνο ως εθελοντές/ντριες επειδή δήθεν δεν έχουν τον χρόνο αφού όλοι/ες κινδυνεύουν να πεθάνουν; Αυτό είναι το πιο μελανό σημείο! Εν τέλει, ας αναλογιστούν όσοι λυπουνται τον κακόμοιρο Άλεξ αν πραγματικα εισέπραξε βία αναλογικά με αυτή που ο ίδιος άσκησε, χρησιμοποιώντας ένα προνόμιο που όντως έχει για να μιλήσει αφ'υψηλου για ενα κομματι της κοινοτητας μας, που εχει τοσο πληγει και θιγει ιδιαιτερα στα χρονια της κρισης. Και φυσικά ενοχλεί όταν "σηκώνει κεφάλι".

    Ίσα-ίσα που θα έπρεπε και αυτό το θέμα αλλιώς να το πάρει το AP, των προβληματων επιβιωσης. Το χρησιμοποιησε προσχηματικα και χωρις καμια κατανοηση, για να αποκλεισει με επιτηδειο τροπο και απο τους εθελοντες τα τρανς ατομα! Από εκεί και πέρα, προσωπικά θεωρώ πως η συμμετοχή στην Επιτροπή ήταν ένα καθ' όλα λογικό αίτημα. Δεν καταλαβαίνω που το πάτε. Αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα στην Επιτροπή, τότε δεν υπάρχει συνδιοργάνωση. Και γιατί να μην υπάρχει δηλ. τρανς άτομο; Εκτός αν θεωρούμε a priori ότι το τρανς ατομο θα τορπιλιζε την διοργανωση ή οτι τελικά το AP πράγματι έχει θέμα συγκεντρωτισμού και αδιαφάνειας για λογους που μονο εκεινοι μπορει να γνωριζουν -πχ οικονομικης διαχειρισης;;;

    σας βεβαιωνω πως αυτα ειναι πρωτακουστα και γελοία πραγματα, να ζητα μια συλλογικοτητα την συμμετοχη μιας αλλης σε μια διοργανωσή της αλλα να μην ζητα ταυτοχρονα ΑΠΟ ΜΟΝΗ της και τον ορισμο τουλαχιστον ενος προσωπου απο την δευτερη συλλογικοτητα για συμμετοχη στην οργανωτικη επιτροπή. Αυτο ειναι φαιδρο και κακως ασχολουμαστε. Ας το κανουν λοιπον μονοι τους το Pride. Πάντως υποχρεωση συμμετοχης, τοσο για το ΣΥΔ, οσο και για την CY, δεν υπάρχει. Ειναι απλα τα πραγματα, δεν μπορεις να αναγκασεις μια συλλογικοτητα να αλλαξει πλευση αν δεν την εγκρινεις, αλλα και δεν οφειλεις να συμπλευσεις μαζι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse