Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πόσα χτυπήματα ακόμα;







Αυτή η εβδομάδα ήταν λοιπόν η εβδομάδα των χτυπημάτων:

Χτύπημα Νο1: Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana , της γνωστής φίρμας , που ζούσαν ως ζευγάρι για 23 χρόνια δήλωσαν σε ιταλικό περιοδικό: “Η μοναδική οικογένεια είναι η παραδοσιακή. Όχι χημικοί απόγονοι και ενοικιαζόμενες μήτρες. Η ζωή έχει μια φυσική ροή. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν…” 1.


Χτύπημα Νο2 : Αυτή τη φορά από τον Άρειο Πάγο για το γάμο του ζευγαριού γυναικών στην Τήλο: «ο ανώτατος δικαστικός σημειώνει ότι η εισαγγελική παρέμβαση δεν αποτελεί επέμβαση «στην οικογενειακή ζωή των εν λόγω προσώπων, για το λόγο κυρίως ότι στην περίπτωση του «γάμου» δυο προσώπων του ιδίου φύλου το ζητούμενο είναι κατά πόσο υπάρχει μεταξύ των προσώπων αυτών «οικογένεια»»2.


Χτύπημα Νο3: Η κοινωνία συγκλονίζεται από το θάνατο ενός νέου παιδιού, όλοι μιλάνε για bullying και το καταδικάζουν, αλλά ελάχιστοι κατανοούν ότι πρόκειται για ομοφοβικό bullying. Όλοι εμείς δεν ξέρουμε αν ήταν gay ή όχι ο Βαγγέλης αλλά κατηγορήθηκε και βασανίστηκε ως «λιγότερο άντρας» . Οι άνθρωποι κλαίνε και καταδικάζουν τους βασανιστές αλλά ταυτόχρονα τρέφουν μέσα τους μίσος φανερό ή κρυφό για όλους εμάς που είμαστε «οι ντροπές του έθνους»


Χτύπημα Νο4: Η εκκλησία μέσω του Άνθιμου καταδικάζει τα gay pride και σημειώνει: ««Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Ήτο δυνατόν πριν 10 χρόνια αυτό να ακουστεί;», «Διεφθάρη η εποχή μας, δεν έμεινε τίποτα όρθιο»3.


Όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια του ίδιου παζλ αλλά δυστυχώς ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να τα βάλουν όλα μαζί για να δουν την συνολική εικόνα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σε κάθε επίπεδο.




Παρά τα χτυπήματα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί είναι υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας να τους δώσουμε την οικογένεια που τους αξίζει και την δικαίωση ότι οι γονείς τους είναι πρόσωπα που η μεταξύ τους σχέση νοείται ως «οικογένεια» και από τον νόμο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί είναι υποχρέωσή μας και απέναντι σε όλα εκείνα τα παιδιά που η δική τους οικογένεια τους έκλεισε την πόρτα στα μούτρα γιατί δεν ήταν όπως τα ήθελε. Θα συνεχίσουμε μέχρι που να μπορούν όλοι οι lgbt να γίνουν γονείς εάν το επιθυμούν γιατί το δικαίωμα στην γονεϊκότητα είναι δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για μια κατηγορία ανθρώπων.


Οικογένειες Ουράνιο Τόξο


Πηγές:


1. http://www.avmag.gr/…/dolce-gabbana-i-moni-ikogenia-ine-i-…/
2. http://left.gr/news/areios-pagos-ohi-ston-gamo-omofylofilon



"Καθε σημάδι βίας σωματικής θεραπεύεται, όμως την λεκτική διάκριση δυστυχώς δεν την ξεχνάς ποτέ"


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse