Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Το άρθρο 8 υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να είναι από κοινού -ανάδοχοι όχι κάτι περισσότερο- γονείς του ίδιου παιδιού

Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου που προκάλεσε σφοδρές πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου λόγω της αναγνώρισης του στοιχειώδους δικαιώματος της αναδοχής παιδιών και στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.



ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 

Το νομοσχέδιο στήριξαν επί της αρχής τα κόμματα της πλειοψηφίας, όπως επίσης ΔΗΣΥ, Ποτάμι και ΝΔ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ η Ένωση Κεντρώων συνασπίστηκε με τους χρυσαυγίτες καταψηφίζοντας.
ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ :
Τα ναι τα όχι και τα παρόν/απών με ονοματεπώνυμα
 Ως προς την ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο, το αποτέλεσμα είναι 161 υπέρ, 103 κατά, 3 «παρών και 36 απόντες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης και Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ οι Καραγιάννης, Μπόλαρης, Γεννιά, Κασσιμάτη, Κατρούγκαλος, Κοντονής και Βαγενά έλλειπαν.

Από τους ΑΝΕΛ μόνο οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις υπερψήφισαν το άρθρο, με τους Π. Καμμένο και Έλενα Κουντουρά να απουσιάζουν και τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου να καταψηφίζουν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση -η τελική στάση της οποίας αποτέλεσε μυστήριο ως και την τελευταία στιγμή λόγω επαναλαμβανόμενων παλινωδιών- τάχθηκε κατά του άρθρου, δίνοντας όμως το δικαίωμα στους βουλευτές να πράξουν κατά συνείδηση. Ως εκ τούτου, το άρθρο υπερψήφισαν μόνο οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Κατερίνα Μάρκου, Νίκη Κεραμέως και Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να απουσιάζουν μαζί με ακόμα έξι βουλευτές.

Σύσσωμη η Κ.Ο. του Ποταμιού υπερψήφισε το άρθρο, ενώ η γραμμή της ΔΗΣΥ δεν ήταν συντεταγμένη. Από την Κ.Ο. του κόμματος της Φώφης Γεννηματά υπερψήφισαν 13 βουλευτές, ενώ οι υπόλοιποι απείχαν. Ειδικότερα, από τη ΔΗΣΥ υπερψήφισαν οι Αχμέτ Ιλχάν, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρούλα Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Κώστας Σκανδαλίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τους Λοβέρδο, Κωνσταντόπουλο, Κωνσταντινόπουλο, Καρρά, Κρεμαστινό, Αρβανιτίδη και Τζελέπη να απουσιάζουν.

Τέλος, από το ΚΚΕ έδωσαν το «παρών» μόλις 7 βουλευτές από τους συνολικά 15, καταψηφίζοντας το άρθρο 8.

Πηγή:  Documento - antivirus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse