Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Συνάντηση γονέων και οργάνωση της 4ης Γιορτής των Οικογενειών

Σήμερα στην συνάντηση γονέων συζητήθηκε η οργάνωση της 4ης Γιορτής των Οικογενειών
Το φετινό σύνθημα της γιορτής των οικογενειών (IFED) όπως ορίστηκε από το δίκτυο οργανώσεων με LGBTQI+ γονείς  (NELFA) είναι : «Οικογένειες Χωρίς Σύνορα»
Την ώρα που οι μεγάλοι μιλούσαμε για την γιορτή, τις δράσεις και τις συμμετοχές άλλων φορέων τα παιδιά ζωγράφισαν το πανό με το φετινό σύνθημα.
Ο βασικός  στόχος αυτής της καμπάνιας φέτος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για οικογένειες με LGBTQI+ γονείς και ιδιαίτερα εκείνους που ταξιδεύουν ή μετακινούνται σε άλλες χώρες, όπου δεν μπορεί να αναγνωριστεί το νομικό καθεστώς της οικογένειάς τους.
Παράλληλα τόσο η NELFA όσο οι οργανώσεις από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο IFED ελπίζουν ότι η γιορτή των οικογενειών  θα στείλει ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης  προς τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών που είτε χωρίζονται καθώς περνούν από τα σύνορα είτε πρέπει να τα διασχίσουν για να ξαναενωθούν.
Ήδη από την 3η γιορτή των οικογενειών με το σύνθημα «Όλες οι Οικογένειες Ίσες» είχαμε προσκαλέσει τους μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και είχαμε γιορτάσει μαζί.


Φέτος,  περισσότερο από ποτέ ίσως,  οι οικογένειες που χωρίζονται καθώς διασχίζουν τα σύνορα, τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που  μένουν για μήνες σε δύσκολες συνθήκες μακριά από την οικογένειά τους δίνουν στο σύνθημα της γιορτής ένα άλλο νόημα.

Όμως και για τις δικές μας οικογένειες, τις οικογένειες ουράνιο τόξο η μετακίνηση από χώρα σε χώρα αλλάζει εντελώς τις έννομες  οικογενειακές σχέσεις.  Ένα παιδί που έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα με ένα πιστοποιητικό γέννησης με δύο μητέρες από την στιγμή που περνάει τα σύνορα της χώρας μας μένει μόνο με μία, την βιολογική.


«Ακόμα και σήμερα μια νομικά αναγνωρισμένη οικογένεια ουράνιο τόξο δεν  είναι βέβαιο ότι  θα αντιμετωπίζεται ως τέτοια κατά τη διέλευση των συνόρων. Ένα παντρεμένο ζευγάρι ισπανίδων με δύο παιδιά μπορεί να γίνουν "δύο ανύπαντρες μητέρες», χωρίς νομικούς δεσμούς μεταξύ τους όταν φτάσουν στην Ιταλία, επεσήμανε η Πρόεδρος της NELFA,  Maria von Känel. «Οι γονείς που δεν είναι νομικά αναγνωρισμένοι  δεν μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής ή εργασίας.»


«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να σεβαστούν  το  υπάρχον οικογενειακό δίκαιο και την προστασία όλων των οικογενειών ουράνιο τόξο» πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της NELFA, Luís Amorim.
Το 2015 οικογένειες από 32 χώρες και 67 πόλεις σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν το  IFED. Φέτος θα συμμετέχουν  και άλλες όπως ο Ισημερινός, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και η Σουηδία.
Οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την ισότητα των οικογενειών από το 2013. Φέτος η γιορτή μας θα γίνει το Σάββατο 14 Μάη  όπως κάθε χρόνο στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, με παιχνίδια και δράσεις για τα παιδιά, πικ νικ, χαλαρή κουβέντα για τους  μεγάλους και βέβαια το παραδοσιακό πλέον rainbow cake μας

 Σημειώστε τη μέρα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για το πλήρες πρόγραμμα της γιορτής.

















2 σχόλια :

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse