Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Συνάντηση με την Sou Sanders συν-πρόεδρο του οργανισμού School Out UK.

Η Sue Sanders  είναι Ομότιμη  Καθηγήτρια του Ινστιτούτου Harvey Milk. Για 40 ολόκληρα χρόνια είναι μια ενεργή περήφανη λεσβία ακτιβίστρια. 


 Την συνάντησα στο Canterbury‏ πριν μερικές μέρες όταν έφτασε  με μια βαλίτσα γεμάτη με υλικό και βιβλία για την πολυμορφία των οικογενειών, ενθουσιώδης και έτοιμη να μοιραστεί την 40χρονη εμπειρία της μαζί μου.
Τόσα πολλά νέα βιβλία που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ούτε καν την ύπαρξή τους...  







Η αγωνία μου να με βοηθήσει να βρω τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ήταν έκδηλη. Για πολύ καιρό τώρα αναρωτιέμαι πως μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει πιο συμπεριληπτική για τους ΛΟΑΤΚΙ μαθητές αλλά και πως θα ενταχθούν πληροφορίες και υλικό που να αναδεικνύει  την πολυμορφίας των οικογενειακών δομών, θα επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να βρίσκουν εικόνες της οικογένειάς τους στα σχολικά τους βιβλία και θα εξοικειώνει το σύνολο των μαθητών με αυτήν.

  
Ο οργανισμός του οποίου είναι συν-πρόεδρος   από το 2000 School Out   έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τις αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι καλές πρακτικές που παρουσίασε είναι εξαιρετικά χρήσιμες για μελέτη ώστε να γίνουν βήματα και στη χώρα μας προς την κατεύθυνση μιας πιο δημοκρατικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. 
Η ιστοσελίδα The classroom . περιέχει μικρούς «θησαυρούς» για μελέτη και δημιουργία αντίστοιχων δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στην δική μας πραγματικότητα. 

Η συζήτηση μαζί της ήταν μια σπουδαία «εκπαιδευτική» και ενθαρρυντική διαδικασία καθώς εμείς ως χώρα είμαστε εκεί που ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο αρκετά χρόνια πριν.

Της έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν υπάρχει κανένα βιβλίο από τα τόσα που κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες του κόσμου μεταφρασμένο στα ελληνικά. Ήταν σίγουρη πως το βιβλίο The Great Big Book Of Families της Mary Hoffman που είναι μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες θα ήταν σίγουρα και στα ελληνικά... Δυστυχώς όχι...
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι μια σπουδαία συνεργασία ξεκίνησε ανάμεσα στις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και στον οργανισμό Scool Out που θα φέρει σίγουρα καλά αποτελέσματα καθώς οφείλει το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε κράτους να λαμβάνει υπόψη του τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών του.
Τέλος μέσω του οργανισμού Scool Out ήρθαμε σε επαφή με το CSIE (Center for Studies on Inclusive  Education) και την Ελληνίδα - προς μεγάλη μας χαρά- υπεύθυνη της έκδοσης: " Equality: Making it Happen,"  A guide to help schools ensure evryone is safe, included and lerning Άρτεμις Σακελλαριάδη.

Τόσο ο οδηγός όσο και η ίδια μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τα βήματα εκείνα που θα μας φέρουν πιο κοντά στον 21ο αιώνα και θα μας ξεκολλήσουν από τον μεσαίωνα.


Κείμενο Στέλλα Μπελιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse