Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ένταξη της LGBTQI ιστορίας στα δημόσια σχολεία στην Καλιφόρνια

Τα δημόσια σχολεία στην Καλιφόρνια έχουν πλέον νέες κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα σπουδών έτσι που να ενσωματώσουν την ιστορία του LGBTQI κινήματος και διάφορων εμβληματικών προσώπων που συμμετείχαν σε αυτό όπως ψήφισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο Παιδείας του κράτους της Καλιφόρνιας την Πέμπτη που μας πέρασε.

Τα προγράμματα σπουδών θα καθορίζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών έτσι  στις πρώτες σχολικές τάξεις  οι μαθητές θα μάθουν για τις οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου,  στην τέταρτη τάξη, οι μαθητές θα καλύψουν το ρόλο της Καλιφόρνιας στο κίνημα για τα δικαιωμάτων των LGBTQI ανθρώπων,  για τον  Harvey Milk, τον πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλο που εκλέχθηκε δημόσιος υπάλληλος στην Καλιφόρνια και τελικά δολοφονήθηκε κ.ά

Στην πέμπτη και όγδοη τάξη, οι μαθητές θα μάθουν για τους ρόλους των δύο φύλων στον 18ο και 19ο αιώνα. Οι  μαθητές γυμνασίου θα μάθουν για τις νομικές μάχες που αφορούν τη χρήση της τουαλέτας  για τους τρανς  ανθρώπους  και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.
Σχεδόν 50 χρόνια μετά τις ταραχές  και την εξέγερση του Stonewall στη Νέα Υόρκη, τα παιδιά  των δημόσιων σχολείων εξακολουθούν να περνούν μέσα από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα  χωρίς ποτέ  να μάθουν κάτι για το LGBTQI κίνημα, πόσο μάλλον για  ιστορικά ονόματα του κινήματος  όπως: Sylvia Rivera, Harvey Milk , Marsha P. Johnson , Christine Jorgensen και  Bayard Rustin .


Είναι ένα σημαντικό βήμα για πολλούς λόγους: η συμπερίληψη της LGBTQI ιστορίας στα σχολεία της Καλιφόρνια επιτρέπει σε όλα τα LGBTQI παιδιά-μαθητές/μαθήτριες να νιώθουν ότι δεν είναι μόνα στον κόσμο και δημιουργεί μια ελπίδα για δέσμευση για μια καλύτερη και πιο ανεκτική κοινωνία στο σύνολό της. 
Το ότι τα παιδιά θα βλέπουν τους αγώνες των LGBTQI ανθρώπων μέσα στα βιβλία τους επιτέλους θα δίνει το μήνυμα ότι οι αγώνες αυτοί είναι σημαντικοί ,  πραγματικοί και ουσιώδεις τόσο μάλιστα ώστε να «αξίζουν» να συμπεριληφθούν στην επίσημη εκπαίδευση.  
Θα λέει σε όλα τα  LGBTQI παιδιά ότι οι ταυτότητες τους και τα συναισθήματά τους έχουν μια κοινή ιστορία και ότι ακόμα κι αν αισθάνονται ολομόναχα σε αυτόν τον κόσμο κάθε άλλο παρά μόνες και μόνοι είναι . Υπήρξαν πολλοί και πολλές πριν από αυτούς και θα υπάρξουν και στο μέλλον μέχρι να γίνει απολύτως σαφές ότι τα LGBTQI δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα.
πηγές:The Huffington Post, Los Angeles Times, The Washington Blade.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse