Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Δημιουργώντας την ισότητα για όλη την Ευρώπη Η NELFA στο συνέδριο Eurochild 2016

Η NELFA συμμετέχει με μια οικογένεια από την Βόρεια Ιρλανδία στο συνέδριο  Eurochild 2016. Το συνέδριο αυτό οργανώνεται ανά διετία και αυτή τη φορά πραγματοποιείτε στις Βρυξέλλες από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου με τον γενικό τίτλο: «Τα δικαιώματα των παιδιών μετράνε»
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την συνάντηση, οι διοργανωτές έχουν ήδη διαπιστώσει ότι παραμένουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την κατάσταση των παιδιών στην Ευρώπη (Περισσότερα εδώ: http://www.eurochild.org/events/eurochild-conference-2016/)
Με την ευκαιρία αυτή η NELFA το δίκτυο των Ευρωπαϊκών LGBTQI* Οργανώσεων Οικογενειών επισημαίνει μια από αυτές τις προκλήσεις: την αναγνώριση των LGBTQI* γονέων και των παιδιών τους. Η NELFA στο συνέδριο θα εκπροσωπηθεί από μια οικογένεια από την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Darragh Tibbs, ηλικίας 15 ετών συμφώνησε να μοιραστεί την ιστορία του και τις απαιτήσεις του.
Για μήνες αυτό το νέο παιδί ζητά δημοσίως μια απάντηση στο γιατί οι δύο μητέρες του δεν μπορούν να παντρευτούν στην Βόρεια Ιρλανδία και τι σημαίνει αυτή η έλλειψη ισότητας για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Η δυνατή και συγκινητική του παρουσία και ο καθαρός πολικός του λόγος,  εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα με αυτό το βίντεο  https://www.youtube.com/watch?v=_OxYhwBjuL4


Ο ίδιος ο Darragh έχει τις δικές του προσδοκίες από την διάσκεψη Eurochild: «Θέλω να βάλω στην συζήτηση  την επείγουσα ανάγκη για ισότητα στον γάμο στην Βόρεια Ιρλανδία και να βρεθώ με άλλους νέους ανθρώπους για να ακούσω τις εμπειρίες τους. Είμαι περίεργος να δω τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την δημιουργία ισότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και με την ελπίδα να συμβάλω στο θέμα της οικογένειας στην διάρκεια του συνεδρίου.

Η πρόεδρος της NELFA Maria von Känel λέει, : «Η ευημερία των παιδιών μας είναι σημαντική για όλους εμάς. Και θα ήταν σχετικά εύκολο να αλλάξουν οι νόμοι υπέρ των οικογενειών  ουράνιο τόξο. Είναι ώρα για μεγαλύτερη αναγνώριση, για ισότητα και πλήρη προστασία των οικογενειών μας! Για άλλη μια φορά τονίζω ότι δεν μιλάμε για τις παράξενες απαιτήσεις μιας μειονότητας που τσιρίζει. Μιλάμε για πραγματικούς ανθρώπους πραγματικά παιδιά και τους γονείς του, για την αγάπη και την καθημερινή  πραγματικότητα τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse