Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

1ο pride της Κρήτης (photos)


http://cretepride.blogspot.gr/2015/07/2-1-lgbtqi-pride.html








Δεν αφήσαμε άνθρωπο χωρίς αξεσουάρ ουράνιο τόξο! Όλ@ κάτι βρήκαν που να τους ταιριάζει










Σε αυτό το πρώτο Pride στην Κρήτη είχαμε την χαρά και την συγκίνηση να ακούσουμε και τα παιδιά μας να μιλάνε για μας και τις οικογένειές μας! Ο Αχιλλέας με πολύ κουράγιο λίγο πριν μιλήσει περήφανος





Από την συζήτηση  για την ομοφοβία και τρανσφοβία : Η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, Στέλλα Μπελιά "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο" Πέτρος Σαπουντζάκης "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" Το συγκλονιστικό ήταν ότι οι άνθρωποι από το κοινό ένιωσαν τόσο ασφαλές το περιβάλλον που άρχισαν να καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες!





http://cretepride.blogspot.gr/2015/07/1-lgbtqi-pride_2.html


το πρωτο lgbtqi+ pride κρητης διεξηχθη με απολυτη επιτυχια στο παρκο Γεωργιαδη σε χωρο προσβασιμο απο Α.Μ.Ε.Α, με νοηματικη επεξηγηση των κεντρικων ομιλιων με εμφαση στην ταυτοτητα και την εκφραση φυλου και δινοντας ιδιεταιρη βαρυτητα στα ζητηματα της τρανς ατζεντας.
με την παρουσια και τη συμμετοχη πολλων οργανωσεων και την υποστηριξη συσσωμου του αυτοοργανωμενου,αντιφασιστικου,αντιρατσιστικου και αριστερου χωρου της κρητης,χωρις χορηγιες με πολυ σκληρη δουλεια, απο νεα παιδια με πολλη ορεξη..
.θελω να ευχαριστησω κατ αρχην την απολυτα συμπεριληπτικη προς τους τρανς ανθρωπους διοργανωση του LGBTQIplus Pride Κρήτης που μας τιμησε δινοντας στην τρανς κοινοτητα εξεχουσα θεση στο καλεσμα της αυτο για ορατοτητα,τους φιλους και τις φιλες μου για τις υπεροχες στιγμες που μου χαρισαν,
στιγμες αισιοδοξιας,στιγμες γελιου,στιγμες συγκινησης...ελπιδα για ενα καλιτερο μελλον..και το μελλον θα ειναι καλιτερο φτιαγμενο απο ανθρωπους σαν κι εσας

Ήβη Διαμάντα Καϊσερλη


 ομιλία από την Ήβη Διαμάντα Καϊσερλη εκ μέρους του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών με θέμα : «Περήφανες Ταυτότητες & Τρανσφοβική Βία».


















Πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια της






















Σας ευχαριστούμε όλ@ για την στήριξη σας! Και του χρόνου ακόμη πιο δυναμικά! Πολύχρωμοι και αγωνιστικοι χαιρετισμοί!








Πλήθος κόσμου στην πορεία του 1ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

DSC_0066Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ήδη αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας για να λάβει μέρος στην πρώτη πορεία Υπερηφάνειας του νησιού. Κόσμος που σχεδόν διπλασιάστηκε, κατά τη διάρκεια της πορείας.
Με συνθήματα υπέρ της διαφορετικότητας και κατά του ρατσισμού το 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, δίνοντας υπόσχεση για μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία τον επόμενο χρόνο!DSC_0044DSC_0029DSC_0032DSC_0038DSC_0054DSC_0057DSC_0071DSC_0089
DSC_0103

1 σχόλιο :

  1. Giannos Tzortzakis

    *3 Ημέρες πριν τίποτα δεν θα με προϊδέαζε για τα τόσα θετικά συναισθήματα που θα ένοιωθα δίνοντας το παρόν στο ‪#‎1LGDBTQIPrideCreta‬. Είναι η πρωτη φορά στην ζωή μου που ενα διαρκές χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μου ακυρώνοντας οποιαδήποτε ανασταλτικό παράγοντα κουβαλούσα μέχρι εκείνη την στιγμή μαζί μου. Το πρώτο Pride της Κρήτης είχε για πολλούς λόγους επιτυχία, αφενός γιατί η διαφορετική σεξουαλικοτητα μέχρι την 26/27-6 δεν είχε παρουσιαστεί επίσημα σε ένα τόσο συντηρητικό νησί ανοίγοντας έτσι τον δημόσιο διάλογο σε αυτό για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και αφετέρου ο παλμός της συμμετοχής έδωσε το στίγμα για περαιτέρω διοργανώσεις ανάλογου ενδιαφεροντος. Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπάθεια μου για ορισμένους ανθρώπους που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα απο κοντα και να συμπορευτω σε αυτό το διήμερο. Ήβη Διαμάντα Καϊσερλη, Philippos Lorandos , Βάλια Μιχάλη, Achilleas Sipsidis, Αγγελική Μπρατσάκη, Dimitris Nikopoulos, Anna Aristodimos Piliou, Prodromos Emmanouilidis, Petros Sapountzakis, Petros Farsarakis, Τριανταφυλιά Τριανταφυλιδου, Xarhs Scocozza, Loucas Eleftheriou, Ioannas Kanellopoyloy, σας έχω πλέον στην Καρδιά μου. ..και να θυμάστε ότι ένας από τους λόγους που χαμογελούσα ήσασταν και εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse