Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς μπορώ να γίνω γονιός;


Εδώ και χρόνια η έννοια της οικογένειας έχει πάψει να υπακούει στη συνθήκη εκείνη που επέβαλε την πραγμάτωση της αποκλειστικά και μόνο μέσα από τη συνύπαρξη ενός ετερόφυλου ζευγαριού (μαμάς – μπαμπάς). Εκατομμύρια άτομα (μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια) ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει αυτή τη σύμβαση και έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια χωρίς την απαραίτητη παρουσία ενός – αντίθετου προς αυτούς φύλου – συντρόφου. Εξάλλου, ο ρόλος του γονέα δεν αναφέρεται σε κανόνες σεξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου. Αλλά στην ανάγκη κάθε ανθρώπου να προχωρήσει και να δημιουργήσει τη δική του συνέχεια.
Καθοριστική στην εξέλιξη αυτή είναι η παρουσία της επιστήμης, η οποία- μέσω νέων ιατρικών υπηρεσιών- έδωσε τη δυνατότητα σε όλα αυτά τα άτομα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

Οι υπηρεσίες με λίγα λόγια
Σπερματέγχυση: Η γυναίκα δέχεται το σπέρμα (μέσω τράπεζα σπέρματος), το οποίο γονιμοποιείται με τα δικά της ωάρια – 18% επιτυχία για γυναίκες έως 35 ετών.
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Η γυναίκα δέχεται ένα ήδη γονιμοποιημένο ωάριο (τράπεζα σπέρματος)- 50 % επιτυχία για γυναίκες έως 35 ετών. Σε περίπτωση ομόφυλου ζευγαριού, η γυναίκα μπορεί να δεχθεί το ωάριο της συντρόφου της.
Παρένθετη μητρότητα: Απευθύνεται κυρίως σε ομόφυλα ζευγάρια ανδρών. Η παρένθετη μητέρα καλείται να κυοφορήσει το έμβρυο που προέρχεται από το ωάριο άγνωστης δότριας και τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα από το ομόφυλο ζευγάρι – 75% πιθανότητα επιτυχίας.
Σε περίπτωση που θέλετε και εσείς να γίνετε γονιός μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες  στα τηλέφωνα του γραφείου μας 2130041028 (12:00-17:00) 





Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην Ευρώπη: Κοινωνικά, ηθικά και νομικά ζητήματα
Διεύθυνση Σειράς: Μ. Καΐάφα-Γκμπάντι, Ε. Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου. [Σειρά: Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής - τ. 20I]

προτείνετε αυτό το προϊόν
Συγγραφέας: Stoll Jane, Bergh Christina, Casini Marina, Leroyer Anne-Marie, Müller-Terpitz Ralf, Parizer-Krief Karène, Αντσακλής Άρις, Δέλλιος Γιώργος, Κηπουρίδου Καλλιόπη, Κουμουτζής Νίκος Π., Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη Έφη, Μηλαπίδου Μαρία Μ., Παναγοπούλου-Κουτνατζή Φερενίκη, Παπαδοπούλου-Κλαμαρή Δήμητρα, Συμεωνίδου-Καστανίδου Έλισάβετ, Τσαλίδης Αντώνιος, Βασιλείου Μαριάννα, Βιδάλης Τάκης Κ.,Μπελλάλη Θάλεια, Παπαληγούρα Ζαΐρα, Τροκάνας Θεόδωρος Δ., Nordqvist Petra, Perrotta Manuela, Καντσά Βενετία, Κοτζάμπαση Αθηνά, Μπέλλας Χριστόδουλος, Ρεθυμιωτάκη Ελένη, Τουντασάκη Ειρήνη, Φουντεδάκη Κατερίνα, Busatta Lucia, Byk Christian, Mocanu Edgar, Penasa Simone,Shenfield Françoise, Thorn Petra, Tizzard Juliet, Γραμματικάκη-Αλεξίου Αναστασία, Κόκοτα Βασιλική, Παπαδοπούλου Λίνα, Ρόκας Κωνσταντίνος, Σαχινίδου Χριστίνα,Φράγκου Ρωξάνη, Χορταρά Θεοδώρα, Δημόπουλος Νικόλαος, Παπαδάτου Δανάη
Στο παρόν τεύχος περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν σε Διεθνές Συνέδριο, το οποίο οργανώθηκε από την Νομική Σχολή και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στο πλαίσιο προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση), σε συνεργασία με τον Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής.
Συμμετείχαν διεθνούς φήμης νομικοί, γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, καθηγητές ανθρωπολογίας, οικονομολόγοι και υπεύθυνοι για τη στρατηγική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου, με διεπιστημονικό τρόπο, να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα πολύπλοκα νομικά, ηθικά, κοινωνικά και ιατρικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των μεθόδων της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Τα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν πολλά. Αν πρέπει ο δότης του γεννητικού υλικού να μένει ανώνυμος ή αν αντίθετα το παιδί έχει δικαίωμα να γνωρίζει τις ρίζες του, αν επιτρέπεται η μεταθανάτια γονιμοποίηση ή η παρένθετη μητρότητα και υπό ποιες προϋποθέσεις, αν μπορεί ένα μοναχικό άτομο ή ένα ομόφυλο ζευγάρι να προσφεύγει σε μεθόδους ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αν μπορεί η εφαρμογή μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε μια χώρα να δημιουργεί συγγενικούς δεσμούς σε μια άλλη χώρα όπου οι συγκεκριμένες μέθοδοι έχουν απαγορευθεί και πολλά άλλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse