Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Gay Ήρωες της Αλβανίας - Μέρος 2






E Media LLC
GREECE

THE VICE CHANNELS



Οι Gay Ήρωες της Αλβανίας - Μέρος 2


Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 στην Αλβανία, αν ήσουν φανερά gay πήγαινες φυλακή. Αυτό δεν ισχύει πια, ωστόσο πολλά ομοφυλόφιλα άτομα σήμερα αντιμετωπίζουν το ρατσισμό και καμιά φορά τη βία, ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, τα τελευταία 5 χρόνια ένα δυναμικό LGBTQ κίνημα έχει κατορθώσει να συσπειρωθεί και να σημειώσει κάποιες σημαντικές για τα δεδομένα της χώρας νίκες, ενάντια στις διακρίσεις. Η δημιουργία της «Streha», ενός ξενώνα σε μυστική τοποθεσία στα Τίρανα, που προσφέρει καταφύγιο σε νέα gay άτομα που έχουν δεχτεί βίαιες επιθέσεις ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς τους, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έχει καταφέρει.
Δείτε ακόμαΟι Gay Ήρωες της Αλβανίας - Μέρος 1
Το VICE ταξίδεψε στην Αλβανία και κατέγραψε σπάνιες εικόνες από την ζωή των ανθρώπων που έχουν υποστεί το ρατσισμό λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, σε μια χώρα που θεωρείται μία από τις πιο ομοφοβικές της Ευρώπης.
Στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ του VICE «Gay Αλβανία», μπαίνουμε στο σπίτι του Κρίστι, ενός gay ακτιβιστή που έχει ζήσει με την μητέρα του και τον σύντροφό του στο ίδιο σπίτι και διαπιστώνουμε πόσο πρωτοφανές είναι αυτό στα μάτια της συντηρητικής αλβανικής κοινωνίας, ρίχνουμε μια ματιά στην gay nightlife της Αλβανίας που διστακτικά αρχίζει να εδραιώνεται στα Τίρανα και γνωρίζουμε την Άντζελα, μία trans που ζει στο δρόμο και μας ξεναγεί στην πολύπαθη Ιστορία της gay ζωής της πόλης.

Σκηνοθεσία/Παραγωγή/Αφήγηση: Νίνα Φούφα
Παραγωγή/Δημοσιογραφική Έρευνα: Κώστας Κουκουμάκας
Κάμερα: Θοδωρής Κωνσταντίνου, Νίνα Φούφα
Μοντάζ: Σπύρος Κόκκας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse