Έρευνα δεκαετίας χρειάστηκε η Μαρί Λιν Μπερνάρντ για να συλλέξει ντοκουμέντα ζευγαριών από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα κι αυτό γιατί δεν ήθελε φωτογραφίες διάσημων αλλά γυναικών της διπλανής πόρτας.
Η αρχισυντάκτρια του Autostraddle μπήκε στον πειρασμό να προσεγγίσει την μάχη των λεσβιακών ζευγαριών στο χρόνο μέσα από τον τρόπο που ντύνονταν, φλέρταραν και ερωτοτροπούσαν κρυφά ή φανερά από τον κοινωνικό τους περίγυρο.  Σκοπός της, όπως έγραψε στο editorial (κι αναδημοσίευσε η Daily Mail), δεν ήταν να συγκεντρώσει φωτογραφίες διάσημων γυναικών που κάπου μπορεί και να τις έχουμε ξαναδεί αλλά εικόνες καθημερινών γυναικών που ζούσαν κι αντιμετώπιζαν τη μικρή κοινωνία μιας επαρχιακής πόλης ή μιας μητρόπολης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνάντησε με τις φωτογραφίες του περασμένου αιώνα ήταν το πόσο… αθώες ή όχι θα μπορούσαν να θεωρηθούν κάποιες πόζες από εκείνη την εποχή: «Είναι απίθανο να διακρίνω τον πραγματικό σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών. Κάποιες μπορεί να είναι απλώς εκκεντρικά ντυμένες ή super-κολλητές φίλες»!
Σε όλες τις φωτογραφίες πάντως ποζάρουν γυναίκες.
Η Σάρλοτ Κάσμαν και η Ματίλντα Χέις τολμούν να ποζάρουν μαζί το 1850 ενώ…
…η Άνα Μουρ και η Έλσι Ντέιλ είναι σαφώς πιο διαχυτικές το 1900.
Βικτοριανό ρομάντζο! Ζευγάρι του 1890 κοιτάζεται στα μάτια.
 
Στις αρχές του 20ού αιώνα άλλωστε τα ζευγάρια γυναικών δεν δίσταζαν να φωτογραφηθούν σε δημόσιο χώρο…
…ενώ το 1910 τέσσερα ζευγάρια πόζαραν στον ίδιο φακό.
Τέσσερις γυναίκες χαμογελούν το 1925 και κανείς δεν μπορεί να πει εάν είναι μόνο φίλες…
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια των μπλουζ Gladys Bentley και η επικεφαλής του γκρουπ της Willie Bryant, το 1930 έξω από το φημισμένο Apollo Theater.
Δύο ζευγαράκια τα λένε έξω από μια τράπεζα του Αϊντάχο, το 1950.
Η συγγραφέας Kathryn Hulme και η πρώην καλόγρια Marie Louise, το 1956.
Θαμώνες του Chez Moune, του πιο παλιού κλαμπ του Παρισιού για ομοφυλόφιλα ζευγάρια γυναικών, το 1960.
Στι 27 Ιουνίου 1971 ένα ζευγάρι διαδηλώνει τον έρωτά του στο δεύτερο Gay Pride Parade της Νέας Υόρκης ενώ…
… στις 16 Αυγούστου 1984 οι φωνές πληθαίνουν πια.
Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι του 1977 απολαμβάνει το καλοκαίρι του.
Οι εποχές πράγματι αλλάζουν. Η Joy Galloway και η Keltie Jones σε έναν από τους πρώτους γάμους στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο,13 Φεβρουαρίου 2004.
Η Κάρεν Κάρτερ και η Τζιάν Ελέρινγκτον λίγο μετά την γαμήλια τελετή στο δημαρχείο του Σάσεξ στη Βρετανία, στις 21 Δεκεμβρίου 2005. Ήταν η πρώτη μέρα που επιτρεπόταν γάμοι μεταξύ γυναικών στη χώρα. Δεν περίμεναν ούτε μια μέρα…