Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ομάδα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δ. Νεάπολης-Συκεών



Συμβουλευτική υποστήριξη με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους θα παρέχει το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν μετά την εναρκτήρια εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα στα γραφεία της «Πυξίδας» με θέμα «Η μονογονεϊκή οικογένεια: μια νέα μορφή οικογένειας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ειδικά επιστημονικά στελέχη της «Πυξίδας» θα παρουσιάσουν τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα ως προς την πορεία και τις μορφές του θεσμού της οικογένειας, τις εναλλαγές των ρόλων, καθώς και τα ποικίλα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με τη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών για να ακολουθήσει στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση.
«Η ομάδα των γονέων, με συντονίστρια την ψυχολόγο Χρυσάνθη Κολύβα, θα λειτουργήσει άμεσα καθώς είχαμε πολλά αιτήματα από ανθρώπους που έχουν αναλάβει το ρόλο του αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας μέσα από τη συνθήκη της διάστασης ή του διαζυγίου, της χηρείας ή ως άγαμοι γονείς», εξηγεί η αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη της ΠΥΞΙΔΑΣ, ψυχολόγος Μαρία Κυριακίδου.
«Σε μια εποχή που τα διαζύγια αυξάνονται, οι γονείς δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους και απευθύνονται σε μας» συμπληρώνει προσθέτοντας ότι η ομάδα θα απαρτίζεται από 10-15 γονείς και θα πραγματοποιήσει 10 συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse