Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Οι γονείς του ιδίου φύλου περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.
 Οι LGBT γονείς επενδύουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους από τους ετεροφυλόφιλους γονείς, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη.
Η μελέτη - που ξεκίνησε για να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις εναντίον των γονέων του ιδίου φύλου - διαπίστωσε ότι η διαφορά είναι πιο έντονη σε οικογένειες με δύο μητέρες, όπου οι γονείς ξοδεύουν κατά μέσο όρο 40 τοις εκατό περισσότερο χρόνο έχοντας τα παιδιά τους στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους.
Φαίνεται πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο μητέρες προσφέρουν αρκετό χρόνο σε δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί, όπως και οι μητέρες στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις - που σημαίνει ότι το παιδί παίρνει τη διπλάσια προσοχή.
Επιπλέον, οι πατέρες στις σχέσεις του ιδίου φύλου περνούν την ίδια περίπου ποσότητα χρόνου όση και οι ετερόφυλες μητέρες - που είναι δύο φορές ο χρόνος που αφιερώνουν οι straight μπαμπάδες.

Οι γυναίκες σε ετεροφυλόφιλες σχέσεις δαπανούν κατά μέσο όρο 100 λεπτά την ημέρα στις δραστηριότητες που σχετίζονται παιδί - όταν οι ετερόφυλα μπαμπάδες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 50 λεπτά.
Η συγγραφέας Kate Prickett - από το Πανεπιστήμιο του Τέξας - δήλωσε: «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη ότι η γονική επένδυση στα παιδιά είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλη - και ενδεχομένως μεγαλύτερη - σε ζευγάρια του ιδίου φύλου συγκριτικά με τα straight ζευγάρια."
Εργασίες όπως η ανάγνωση, το παιχνίδι, η βοήθεια στις εργασίες, η ώρα του μπάνιου, και οι επισκέψεις στους γιατρούς συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.
Ωστόσο, παθητικές δραστηριότητες - όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, ή ο γονέας να κάνει δουλειές του σπιτιού, ενώ το παιδί ήταν εκεί - δεν μετρήθηκαν.
«Η μελέτη μας δείχνει ότι τα παιδιά σε οικογένειες με δύο γονείς του ιδίου φύλου έλαβαν περισσότερο επικεντρωμένο χρόνο από τους γονείς τους - 3,5 ώρες την ημέρα, σε σύγκριση με 2,5 ώρες με παιδιά με γονείς διαφορετικού φύλου», πρόσθεσε η Δρ Prickett.

Η Δρ Prickett λέει ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να οφείλονται στη διαδικασία που επέλεξαν οι LGBT προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένειες.
"Κατ 'αρχάς, είναι πιθανό η επιλογή να παίζει έναν μεγάλο ρόλο.
"Δηλαδή, οι τρόποι που δημιουργούνται οι οικογένειες του ίδιου φύλου , όπως η σχέση με κάποιον που έχει ήδη ένα παιδί ή η επιλογή που περνά μέσα από τη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ή την παρένθετη μητρότητα, ή την υιοθεσία, δείχνουν μια ισχυρή επιθυμία να γίνει γονέας», έγραψε.
Ο Τορ Ντόχερτι, διευθύνων σύμβουλος της Νέας Κοινωνικής Οικογένειας , μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τους LGBT ώστε να γίνουν θετοί και ανάδοχοι γονείς , δήλωσε: «Για όλους τους θετούς γονείς, ο χρόνος που διαθέτουν για να αναπτύξουν την επαφή τους με ένα παιδί είναι το κλειδί.
"Η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της αυτοεκτίμησης είναι δεξιότητες που τα LGBT άτομα μπορούν να κατακτήσουν εύκολα, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν ένα παιδί που χρειάζεται να κατανοήσει την θέση του στον κόσμο " είπε στην The Independent.
Νωρίτερα φέτος, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ισχυρίστηκαν ότι είναι δυνατόν να γεννηθεί ένα μωρό, χρησιμοποιώντας κύτταρα από δύο γονείς του ιδίου φύλου.
Μια σημαντική ανακάλυψη της έρευνας σχετικά με τα βλαστικά κύτταρα , τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι σε μόλις δύο χρόνια τα ζευγάρια ίδιου φύλου θα μπορούν να έχουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse