Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τις "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"



Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τις "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο" να πάρουν μέρος στο πάνελ την Πέμπτη 28/11 της ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει με αφορμή την πρότασή του για νέο σύμφωνο συμβίωσης και με τίτλο: «Η αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών: Διεύρυνση των δικαιωμάτων – Άρση των διακρίσεων», την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, 6.30 μ.μ. Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα). Θα πάμε και σας θέλουμε όλ@ς εκεί γιατί αυτό το νέο σύμφωνο δεν λέει κουβέντα για τα παιδιά μας και για τα δικαιώματά τους. Εμείς και τα παιδιά μας εξακολουθούμε να είμαστε πολίτες β' κατηγορίας. Ας ρωτήσουμε όλ@ μαζί: ΩΣ ΠΟΤΕ;

Αυτή είναι η πρόσκληση:

Λαμβάνω την τιμή να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο πάνελ των ομιλητών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 6.30 μμ, με τίτλο "Η Αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών: Διεύρυνση των δικαιωμάτων-άρση των διακρίσεων" 
Με δεδομένο ότι γνωρίζουμε τη δράση της ομάδας σας για τη ΛΟΑΤ γονεϊκότητα θα μας έδινε πολύ μεγάλη χαρά αν αποδεχόσασταν αυτή μας την πρόσκληση σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε κεντρικά τα ζητήματα που απασχολούν τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Αντώνης Σιγάλας
(μέλος τμήματος δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου)

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=11211#.UpE6c696gNY.facebook

 http://www.buzzfeed.com/lesterfeder/could-a-win-for-lgbt-adoption-rights-kill-marriage-equality




https://www.facebook.com/events/198509063670512/?context=create#



Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το σύμφωνο συμβίωσης (χωρίς δικαίωμα τεκνοθεσίας, αλλά με πολλά θετικά, να το αναγνωρίσουμε...) Κι όταν τη βρούμε στα αρχεία μας θα αναρτήσουμε και την άλλη, την παλιά πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για όσες έχουν όρεξη για συγκρίσεις και προτάσεις...http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=64819431-b5c2-4f5e-b197-1344bede7819

Lesb.Equal Ο ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει το Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το 2006 που έλεγε ότι θεωρεί πως ο πολιτικός γάμος ισχύει με τον υπάρχοντα νόμο κ επίσης νάναι συνεπής στη δήλωσή του από το 2004, πως ψάχνει δική-ό του Δημαρχίνα-ο για να τελέσει πολιτικό γάμο σε λεσβιακά ζευγάρια. Ας σταματήσει τη διγλωσσία.
Η παιδοθεσία έχει ήδη λυθεί στο ΕΔΑΔ με την υπόθεση της ΕΒ κατά Γαλλίας. Όποιες κυρίες έχουν το κουράγιο, παρακαλώ να προσφύγουν! 



Με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να επεκταθεί η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι βέβαια τυχαία η εξέλιξη αυτή λίγες μόλις ημέρες μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο του Στρασβούργου, που έκρινε αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στόχος είναι να υπάρξουν οι αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές, ώστε να μην ακολουθήσουν άλλες προσφυγές και καταδίκες της χώρας μας από το Στρασβούργο…
«Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τις βελτιώσεις στις οποίες ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία από τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο υπό διαβούλευση Κώδικας Μετανάστευσης και οι ρυθμίσεις κατά των διακρίσεων γενικά και ειδικότερα στο σύμφωνο συμβίωσης αποτελούν ένα πλέγμα προστατευτικών εγγυήσεων μεγάλης  προστιθέμενης αξίας, τόσο πρακτικής όσο και συμβολικής», επισημαίνει με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ιωαννίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse