Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Ισπανία

Σύμφωνα με το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο 
Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Ισπανία 
protothema.gr, 6/11/2012 
 Το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα Τρίτη το νόμο του 2005 για το γάμο και την υιοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, απορρίπτοντας μια προσφυγή της δεξιάς που ασκεί την εξουσία, και σχεδιάζει πάντα να αλλάξει το νόμο αυτό που ψηφίστηκε από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
 Η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο για το σκοπό αυτό, το οποίο πολεμήθηκε, όπως και στην Ισπανία, από την Εκκλησία και τη δεξιά. 
 Ο νόμος αυτός έχει κάνει την Ισπανία μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καθώς και την υιοθεσία, μαζί με τη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Νότια Αφρική και τη Νορβηγία. 
 Το Λαϊκό Κόμμα είχε υποβάλει προσφυγή τρεις μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, στις 3 Ιουλίου του 2005, αμφισβητώντας την χρήση της λέξης "γάμος" σε μια ένωση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, που έρχεται σε αντίθεση, κατά την άποψή τους, με τον ορισμό της λέξης στο Σύνταγμα. 
 Το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους για την απόφασή του τις επόμενες ημέρες, επικύρωσε το νόμο και απέρριψε αυτό το επιχείρημα, σύμφωνα με δικαστική πηγή. 
 Μεταξύ του 2005 και του 2011, έγιναν περισσότεροι από 20.000 γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου, το 1,8% του συνόλου την περίοδο αυτή στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής. 
 Η εθνική ομοσπονδία ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, εκτιμά ότι περίπου 30.000 γάμοι πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, λόγω κυρίως μια αύξησης των ενώσεων αυτών το 2011, πριν από την αναμενόμενη εκλογή της δεξιάς.
Από το "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse