Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Για πρώτη φορά εξελέγη τρανς γυναίκα αντιπρόσωπος στο Νιού Χάμσαϊρ:Η Stacie Laughton



 Μετάφραση για το transs.gr
*Τζένη Πατεράκη

Η πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, γιορτάζει εκτός μίας άλλης πρώτης στις πολιτείες των ΗΠΑ, αυτής της εκλογής στο Κονγκρέσσο αποκλειστικά από το γυναικείο φύλο, γιορτάζει και αυτήν της εκλογής για πρώτη φορά μίας τρανς γυναίκας. Και παρ' ότι τα θέματα κοινωνικού φύλου είναι στην κορυφή της ατζέντας της νεοεκλεγείσας τρανς γυναίκας, Stacie Laughton, εκείνη θέλει απλά να την λογαριάζουν ως άλλη μία κυρία στο σώμα των αντιπροσώπων.

Η Stacie Laughton, είναι τρανς γυναίκα, 28 ετών και όπως αναφέρεται είναι πολιτικά ενεργή από έφηβη. Είχε κάνει και άλλες προσπάθειες προτού καταφέρει να εκλεγεί αντιπρόσωπος στην πολιτεία της, μέχρι που οι Δημοκρατικοί την βοήθησαν να εκλεγεί.
Ζει στην πόλη Laconia και είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν να πάρει χρίσμα στο παρελθόν από τους Ρεπουμπλικάνους, στη συνέχεια υπήρξε εθελόντρια στην Προεδρική καμπάνια του John Kerry το 2004 και έγινε ανεξάρτητη. Τελικώς το 2010 εγγράφηκε στους Δημοκρατικούς και με την παρότρυνση φίλων έθεσε υποψηφιότητα.
"Αυτή η περιοχή του Νιού Χάμσαϊρ χρειάζεται κάποια σαν κι εμένα", είπε, "κάποια που καταλαβαίνει σύνθετα προβλήματα που αυτή η περιοχή αντιμετωπίζει, κάποια που αντιλαμβάνεται πώς είναι να ζεις με πενιχρά οικονομικά, κάποια που γνωρίζει τους ανθρώπους αυτής της περιοχής".
Η Laughton επίσης δήλωσε ότι θα προωθήσει θέματα της γκέι και τρανς ατζέντας. Συμπλήρωσε ότι σε μία πολιτεία που ήδη ισχύει ο γάμος ανεξαρτήτως φύλου, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα ασφάλισης υγείας του/της συντρόφου όπως και στα στρέητ ζευγάρια, καθώς επίσης ότι είναι στα σχέδιά της να καταθέσει πρόταση νόμου επ' αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse