Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

λεσβιακες γονεικοτητες και ΜΜΕ




Τα λεσβιακά ζευγάρια πρέπει να λαμβάνουν δωρεάν αγωγή γονιμότητας, λέει η ελέγκτρια του Εθν. Συστήματος Υγείας
Τα Lbtiq ζευγάρια πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν αγωγή γονιμότητας, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, λέει το Εθνικό Ινστιτούτο Κλινικής Αριστείας.

Αν οι κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής πραγματοποιηθούν θα είναι η πρώτη φορά που στα λεσβικά ζευγάρια θα δοθεί επίσημη πρόσβαση στην αγωγή γονιμότητας στο ΕΣΥ.

Η πρόταση να επιτραπεί στα λεσβιακά ζευγάρια η αγωγή γονιμότητας ακόμα και αν δεν έχουν διαγνωστεί ως στείρες θα εξομαλύνει την τρέχουσα ασυνέπεια που καθιστά την πρόσβαση στην αγωγή γονιμότητας ενός «επιπέδου ιατρικής περίθαλψης-αγωγής ανάλογα με τις αποφάσεις χρηματοδότησης των τοπικών αρχών» στην Αγγλία. Προς το παρόν, λεσβιακά ζευγάρια υπόκεινται στις αποφάσεις χρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έτσι η αγωγή που διατίθεται σε μία περιοχή μπορεί να την αρνηθούν σε ένα λεσβιακό ζευγάρι που ζει μόλις λίγα μίλια μακριά.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές προτείνουν τα λεσβιακά ζευγάρια που δεν μπορούν μείνουν έγκυος μετά από έξι κύκλους αγωγής με σπέρμα δότη θα πρέπει να παραπέμπονται για περαιτέρω έρευνες τη πιθανότητα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές συντάχθηκαν έχοντας κατα νου τη νομοθεσία της ισότητας, είπε η NICE.

Για την πρόταση, που αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που θα νομιμοποιήσουν την πρόσβαση στην αγωγή γονιμότητας για όλες τις γυναίκες μέχρι την ηλικία των 42 ετών, ανάπηρες και οροθετικές, η ΜΚΟ Stonewall εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Ωστόσο, θρησκευτικές ομάδες έχουν ταχθεί κατά της ένταξης των λεσβιακών ζευγαριών. “Το ΕΣΥ δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να πληρώσει", η Josephine Quintavalle της Αναπαραγωγικής Ηθικής δήλωσε στη Sky News. "Είναι αγωγή για γυναίκες με πραγματικά προβλήματα γονιμότητας. Αλλά επειδή η σεξουαλική πρακτική κάποιας δεν τις επιτρέπει να αποκτήσει παιδιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσκυνήσω την πολιτική ορθότητα”.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.5.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην
http://www.divamag.co.uk/category/news/same-sex-couples-should-get-free-fertility-treatment-says-nhs-watchdog.aspx

Οι λεσβίες Laura Cavin και Sheri Green μεγαλώνουν τα τετράδυμά τις Α'

Λεσβιακό ζευγάρι αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια για το μεγάλωμα των τετράδυμων παιδιών τις

Δεν θα είναι πολύ καιρός που τα ενός χρόνου τετράδυμα η Brianna, ο Derrick, ο Anthony και η Cason ξεκινήσαν να λένε τις πρώτες λέξεις και να φωνάζουν μαμά.

Αλλά μπορεί να είναι λίγο πριν η κοινωνία και το νομικό σύστημα αναγνωρίσει το λεσβιακό ζευγάρι Laura Cavin και Sheri Green, από τη Νάπολη, Φλόριντα, με τον ίδιο τρόπο.

Μέσα από τα θαύματα της σύγχρονης ιατρικής, κάθε γυναίκα γέννησε δύο από τα τετράδυμα, αλλά πρέπει να παιδοθετήσουν τα άλλα δύο για να έχουν την νομική επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών.

Βιολογικά, η Brianna, ο Anthony, ο Derrick και η Cason είναι παιδιά της Sheri. Είχαν συλληφθεί με τα ωάρια της Sheri και σπέρμα δότη, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, όταν η Laura και η Sheri αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια οικογένεια μαζί. Δύο από τα γονιμοποιημένα ωάρια εμφυτεύθηκαν στη Laura και δύο στη Sheri ώστε να βελτιώσουν την πιθανότητα ότι και τα τέσσερα θα εξελιχθούν σε επιτυχείς εγκυμοσύνες, η πιθανότητα των οποίων ήταν λιγότερο από 2%.

Και οι δύο γυναίκες έμειναν έγκυες.
Αλλά οι μητέρες έχουν μόνο τα νόμιμα δικαιώματα για τα δύο παιδιά που η κάθε μια γέννησε. Για να αποκτήσουν πλήρη νομικά δικαιώματα και στα τέσσερα παιδιά τις, η Sheri και η Laura πρέπει να παιδοθετήσουν η μια τα “γεννημένα παιδιά” της άλλης. Για πάνω από 30 χρόνια, ωστόσο, απαγορεύεται στη Φλόριντα η παιδοθεσία από τις λεσβίες.

Ένα εφετείο της Φλόριντα το 2010 επικύρωσε την απόφαση ενός δικαστηρίου του Μαϊάμι που λέει πως η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική. Από αυτήν την απόφαση, περισσότερες από 150 περιπτώσεις παιδοθεσίας έχουν εγκριθεί στο Miami-Dade. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που εκκρεμούν στη Lee. Επειδή τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, είναι ασαφές εάν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

"Είναι αβέβαιο το πότε θα υπάρχει απόφαση για τις υποθέσεις», δήλωσε ο Cape Coral δικηγόρος του ζευγαριού Harold Eskin, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκά, αυτό θα θέσει ευκολότερο το στάδιο για τα άλλα ζευγάρια να ακολουθήσουν και οι μελλοντικές υποθέσεις θα χρειάζονται λιγότερο χρόνο".

Οι κρατικές υπάλληλοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού δικαστηρίου.

Προκλήσεις πέρα της ανατροφής των παιδιών
Το γεγονός ότι κάθε μητέρα δεν μπορεί να διεκδικήσει νόμιμα και τα τέσσερα παιδιά παρουσιάζει προκλήσεις σε διάφορα μέτωπα για την οικογένεια.

"Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη σταθερότητα στις οικογένειες, αν η νομοθεσία συμβαδίσει με τις κοινωνικές αλλαγές", δήλωσε η Eskin. "Δημιουργεί ένα κενό, αποτρέπει τα παιδιά από να λάβουν τα οφέλη και των δύο γονέων. Υπάρχουν πολλές συνέπειες που μπαίνουν στο παιχνίδι, όχι μόνο των γονικών δικαιωμάτων".


Για να βρεθείτε στο δεύτερο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.12 και την μεταφράσαμε από την usatoday.com γραμμένη από την Kira Lewis στην http://www.usatoday.com/news/nation/story/2012-05-12/lesbian-couple-legal-hurdles-quads/54929746/1

Οι λεσβίες Laura Cavin και Sheri Green μεγαλώνουν τα τετράδυμά τις Β'


Η 38χρονη Sheri, εργάζεται με πλήρες ωράριο και έχει ασφάλιση υγείας μέσω της δουλειά ως βοηθός γιατρίνας. Καλύπτει την Cason και τον Anthony, τα δύο που γέννησε.

Η 28χρονη Laura, είναι επίσης βοηθός γιατρίνας, αλλά εργάζεται με μερική απασχόληση κι έτσι δεν έχει ασφάλιση. Αυτό σημαίνει πως λαμβάνει ιατρική βοήθεια για την Brianna και τον Derrick. Η Laura είναι χωρίς κάλυψη για την ίδια, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την ιατρική φροντίδα τα παιδιά, όταν κλήθηκε να συμπληρώσει τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διατυπώσεις για την πατρότητα και να πρόσθεσει ως άγνωστο τον πατέρα. Εκείνη αρνήθηκε. "Δεν θέλω να μοιάζουν σαν να ήταν ένα ατύχημα», λέει.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί αν μία ή δύο από τις γυναίκες πεθάνει ή να γίνει ανίκανη για εργασία. Έχουν διαθήκες που διορίζουν η μια την άλλη ως νόμιμη κηδεμόνα των παιδιών που γέννησαν, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τα παιδιά πως θα πρέπει να παραμείνουν μαζί.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα
Να γίνει μητέρα δεν ήταν εύκολο για καμιά από τις δύο γυναίκες. Πάντα ήξεραν πως ήθελαν τα παιδιά μαζί. Έτσι, περίπου πριν από πέντε χρονιές, ζήτησαν βοήθεια από την Δρ Craig Sweet, ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής και ιατρική διευθύντρια των Ειδικών Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Fort Myers. Η Sheri παρείχε τα ωάριά της, και ένα έμβρυο μεταμοσχεύτηκε στη μήτρα της Laura. Το έμβρυο χωρίστηκε και οδήγησε τελικά σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη.

Σε 28 εβδομάδες, λόγω μιας σπάνιας πάθησης γνωστής ως μετάγγιση από δίδυμο-σε-δίδυμο, η Laura και Sheri έχασαν τα αγόρια που είχαν το όνομα Aiden και Branden.
"Ήμουν αναστατωμένη και λυπημένη, κλείστηκα στην εαυτή μου", υπενθύμισε η Laura. "H Sheri ήταν πολύ θυμωμένη. Ένιωσε αδικημένη".

Με δεδομένη την τραγωδία, η Laura και η Sheri αποφάσισαν ότι ήθελαν να προσπαθήσουν ξανά.

"Ήρθαν πίσω σε μένα αφού υπέστησαν την απώλεια με τόση αισιοδοξία και όραμα να κάνουν μαζί μια οικογένεια, ήμουν πραγματικά έκπληκτη από τη λύση που βρήκαν" είπε η κα. Sweet.

Για άλλη μια φορά, χρησιμοποίησαν τα ωάρια της Sheri, αλλά αυτή τη φορά, λόγω της απώλειας των διδύμων, η γιατρίνα μεταμόσχευσε δύο γονιμοποιημένα ωάρια σε κάθε γυναίκα. Αψηφώντας τις πιθανότητες, οι δύο γυναίκες έμειναν έγκυες.

"Η πιθανότητα τα τέσσερα έμβρυα να εμφυτευτούν και να αναπτυχθούν ήταν μικρότερη από 2%, είπε η κα. Sweet. "Είμαστε όλες έκπληκτες όταν συνέβη το απίθανο".
Για τις μέλλουσες μητέρες, οι ειδήσεις ήταν χαρούμενες και τρομακτικές. Θα ανέμεναν τετράδυμα.

"Φοβόμουν", είπε η Laura. "Θυμάμαι ότι είχα πλέον να ανησυχήσει για τέσσερα μωρά που θα γεννιόντουσαν".

Η Laura και η Sheri έκαναν σχέδια να γεννήσουν την ίδια ημέρα, οπότε τα μωρά θα μοιράζονταν τα γενέθλια. Ωστόσο, στις 9 Μαΐου 2011, στις 31 εβδομάδες, μια εν μέρει ρήξη του πλακούντα έθεσε σε κίνδυνο ένα από τα μωρά, η Laura λόγω έκτακτης ανάγκης έκανε καισαρική τομή.

Τα πρώτα από τα τετράδυμα, η Brianna και ο Derrick, γεννήθηκαν.
Το άγχος της καισαρικής προκάλεσε συσπάσεις στη Sheri και πήγε στο νοσοκομείο. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 23 Μαΐου, η Cason και ο Anthony γεννήθηκαν.
Τα τέσσερα μωρά πέρασαν τον πρώτο μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο Νοσοκομείο North Collier.

Μια χρονιά αργότερα
Σήμερα, τα τετράδυμα είναι υγιέστατα.
Η Laura και η Sheri δεν αρνούνται ότι η φροντίδα τεσσάρων βρεφών είναι δύσκολη, αλλά δεν έχουν ίχνος μεταμέλειας, καθώς εορτάζουν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και συνδυάζεται με τα πρώτα γενέθλια των παιδιών.
"Είχαμε μια απώλεια και όλα είναι συγκρίσιμα με αυτή. Είμαστε απλά χαρούμενες που είναι εδώ και υγιείς", είπε η Laura.
"Αν κλαίει, σημαίνει πως αναπνέει. Δεν είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβαίνει", πρόσθεσε η Sheri.

Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.12 και την μεταφράσαμε από την usatoday.com γραμμένη από την Kira Lewis στην http://www.usatoday.com/news/nation/story/2012-05-12/lesbian-couple-legal-hurdles-quads/54929746/1

14 Μαϊ 2012

«Λεσβία κάτσε φρόνιμα, να γίνεις μωρο-μάνα»

Από καιρό η Ελλάδα έχει πρόβλημα δημογραφικό. Έχουμε λιγότερες γεννήσεις. Όμως οι ανατολικοί γείτονες έχουν δείκτη γεννησιμότητας 2%. Άρα αυξάνονται κατά 700.000 άτομα κάθε χρόνο. Νομίζω ότι οι Ελληνίδες έχουν δείκτη μόλις 0,8%. Δηλαδή έχουμε γεννήσεις (5000.000Χ0,8%) μόνο 40.000 ετησίως. Φρονώ ότι κάθε Ελληνοπούλα έχει εθνικό καθήκον (για διαιώνιση της φυλής) να γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί, έστω και εξώγαμο. Μερικές κοπέλες (20-35 ετών) είτε από έλλειψη αρκετών οιστρογόνων ορμονών στο σώμα τους, είτε από κακή διαπαιδαγώγηση (τάχα μη χάσουν την απόλυτη ανεξαρτησία τους) αποφεύγουν να υπαντρευτούν («δεν θέλουν συνέταιρο στο πορτοφόλι τους»). Άλλες λόγω δύστροπου χαρακτήρα είναι δύο προσαρμοστές και φυσικά δυσκολεύονται να δημιουργούν παραγωγική σχέση με έναν άνδρα παρότι είναι όμορφες, έξυπνες και μορφωμένες. Όλες αυτές ζητούν ψυχολογικό αναπλήρωμα, ως υποκατάστατο της μη υπάρχουσας φυσικής ερωτικής σχέσης με το άλλο φύλο. Δηλαδή συνάπτουν στενότατες σχέσεις με το ίδιο φύλο, που προφανώς δεν είναι μόνο συναισθηματικές.

Έτσι δεν ορίζουν ως τόπο συνάντησης μια καφετέρια, αλλά το σπίτι μιας από τις δύο, αφού προηγουμένως τηλεφωνήσουν συνθηματικά στην ερωμένη τους: «Θα κάνω μπάνιο και θάρθω». Αυτό όμως διαταράσσει την ψυχική ηρεμία τους, διότι συνειδητοποιούν ότι κάνουν κάτι αφύσικο και αποδοκιμαστέο. Όταν μείνουν χωρίς «φιλενάδα», καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση, μετά την οποία έχουν απαθές και ψυχρό ύφος, που προκαλεί τον οίκτο των οικείων τους. Τέτοιο ύφος είχαν οι Γερμανοί στρατιώτες 91942-1944) όταν έκαναν εκφοβιστικές περιπολίες στις πόλεις μας. Οι θαυμάστριες του σφριγηλού γυναικείου σώματος όμως δεν θέλουν μόνιμες αλλά προσωρινές «σχέσεις». Γι’ αυτό φροντίζουν να διαδώσουν το βίτσιο τους σε άλλες κοπέλες. Δηλαδή τις κάνουν ομοφυλόφιλες, αντίθετες στο θεσμό του γάμου. Έτσι επιδεινώνεται το δημογραφικό μας πρόβλημα. Παρακαλώ λοιπόν τις μητέρες να εξηγήσουν στις έφηβες θυγατέρες τους «γιατί δεν πρέπει να φοβούνται να κάνουν δική τους οικογένεια αλλά να θέλουν να ζουν κάτω από τις οδηγίες του συντρόφου τους». Διότι με το γάμο δεν υποδουλώνονται, αλλά απλά θα συμβιβάζονται με τις γνώμες του συζύγου τους, ώστε να μη λυθεί ο γάμος και τα παιδιά να μη στερηθούν τις φροντίδες του πατέρα. Κάνω έκκληση στους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους να γράφουν άρθρα στις εφημερίδες για την κοινωνική και ψυχολογική χρησιμότητα της τάσης των ανθρώπων να ζευγαρώνουν μόνιμα με το αντίθετο φύλο και να τεκνοποιούν, ώστε η μεν πατρίδα να διαθέτει στρατεύσιμους (αμύντορες), οι δε γονείς να έχουν τη βοήθεια των παιδιών τους στα γεράματα, αφού δεν χωρούν όλοι στα γηροκομεία!

Υ.Γ.: Συναφές τονωτικό επιμύθιο (από κατοχικό άσμα): «Θαρθεί όμως μια μέρα, Ελλάδα μας γλυκιά/όταν λευτερωθούμε και όταν θα λυτρωθούμε/απ’ την πικρή σκλαβιά» (τώρα της τρόικας).


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.5.12 στην εφημερίδα Καθημερινός Τύπος γραμμένη από τον Αναστάσιο Παπαελευθερίου Συνταξιούχο δικηγόρο στην http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=31161

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse