Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Αφού όλοι κάνουν απολογισμούς της χρονιάς που πέρασε....( 2 μέρος )

1 μέρος ;
 http://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html

Ιούλιος 2014

Πάμε στο δεύτερο λοιπόν εξάμηνο του απολογισμού μας.



Τον Ιούλιο πήγαμε στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.(4 5 και 6 Ιουλίου )

 Η πρώτη μέρα κύλησε σχετικά καλά καθώς είναι σημαντικό για μας να ερχόμαστε σε επαφή όχι μόνο με τους γονείς και τα παιδιά της ομάδας μας αλλά και με εκείνους που είναι πρόθυμοι να μας ακούσουν εκτός ομάδας. Κρατήσαμε τον παιδότοπο του φεστιβάλ, διαβάσαμε τα μικρά αβγά και παίξαμε μουσικές με τα παιδιά και τέλος δείξαμε τα βίντεο που είχαμε φτιάξει στο Εμπρός.



Την δεύτερη μέρα είχαμε τραγούδια και παρατράγουδα: μάθαμε ή μάλλον προσέξαμε ότι στο φεστιβάλ τραγουδάει και ο 12ος Πίθηκος του οποίου τα τραγούδια είναι γεμάτα σεξιστικό και ομοφοβικό λόγο. Διαμαρτυρηθήκαμε στην επιτροπή όσες ομάδες (και μεμονομένα άτομα) ήμασταν στο χώρο αλλά τελικά ο 12ος Πίθηκος τραγούδησε... 




Την τελευταία μέρα αποφασίσαμε να κρατήσουμε κλειστό το τραπεζάκι της ομάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κάναμε μια μίνι πορεία στο χώρο με συνθήματα. Λίγη ώρα μετά ήρθε στο χώρο του περιπτέρου μας ο Tiny Jackal να μας ζητήσει εξηγήσεις κι εμείς του δώσαμε αλλά ζητήσαμε εξίσου εξηγήσεις. Στο τέλος της κουβέντας βγήκε κάτι καλό, ότι πρέπει να δούμε πως μπορεί αυτή η μουσική και οι μουσικοί της να μην είναι σεξιστές και ομοφοβικοί.






 Η συγκεκριμένη μέρα πυροδότησε μια άλλη μεγάλη κουβέντα που άρχισε την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014: την ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Χιπχοπ καφενές της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου για τα ζητήματα σεξισμού κ ομοφοβίας στην ελληνική χιπ χοπ σκηνή στην οποία συμμετείχαν και μέλη μας.



Τέλος στις 23 Ιουλίου έγινε (επιτέλους) η κατάθεση των προσφυγών για την ανυπαρξία συμφώνου συμβίωσης από 162 ζευγάρια μεταξύ των οποίων και δικά μας μέλη. Για μήνας διακοπών ο Ιούλιος δεν είχε και λίγη ακτιβιστική δραστηριότητα.


Αύγουστος 2014

Ο Αύγουστος νομίζαμε ότι θα ήταν μήνας διακοπών, κάτι όμως το μπαράζ των ομοφοβικών επιθέσεων με αποκορύφωμα την επίθεση στο ζευγάρι στην Πλ. Βαρνάβα, κάτι που στην Βουλή διάλεξαν να μιλήσουν τότε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλάξανε τα σχέδια.




 Μαζέψαμε τα κουβαδάκια μας, τις μπάλες ουράνιο τόξο και ετοιμαστήκαμε για διαμαρτυρία έξω από τη βουλή στις 27 του μήνα με το Δίκτυο των LGBT οργανώσεων. Στη βουλή η συζήτηση αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη, το ίδιο και η διαμαρτυρία

Σεπτέμβρης 2014 

Τον Σεπτέμβρη για πρώτη φορά εκτός pride βγήκαν τόσοι άνθρωποι στο δρόμο. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την πλ.Βαρνάβα και κατέληξε έξω από τη Βουλή την ώρα που συζητούσαν για το πόσο δεν μπορούμε να είμαστε ίσοι εμείς οι lgbt με όλους τους άλλους.



Δράση στην πλ.Βαρνάβα και πορεία στην Βουλή εδώ:http://youtu.be/MEx6vMXjA98



Επίσης τον Σεπτέμβρη πήγαμε στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του ΣΥΔ όπου έγιναν και οι ετήσιες βραβεύσεις του σωματείου.


Πάρτυ του Σ.Υ.Δ εδώ : http://youtu.be/20jeGjuSvX4


 Βρεθήκαμε στην 8η αντιρατσιστική γιορτή στον Κολωνό 



και τέλος τότε ήταν που κυκλοφόρησε η ετήσια έκθεση για τις γιορτές των οικογενειών για το 2014 και υπήρχε μια μεγάλη αναφορά για τις δράσεις μας στην Ελλάδα.

Ετήσια έκθεση γιορτής των Οικογενειών εδώ :http://internationalfamilyequalityday.org/…/annual-report-2…



Οκτώβρης 2014

Τον Οκτώβρη πήγαμε στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ



. Επίσης τον Οκτώβρη ήταν που κάναμε το Drag King Show μας,




Πέρασε όλος ο μήνας με συναντήσεις πρόβες δοκιμές και ετοιμασίες ως τις 23 που στο φιλόξενο χώρο του Shamone "επιτελέσαμε" μερικές αρρενωπότητες επί σκηνής και δημόσια.




Τα video από όλη τη βραδιά εδώ : http://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/…/drag-king-show-sh…


Νοέμβρης 2014

Ο Νοέμβρης είχε πολλές εσωτερικές συναντήσεις και συζητήσεις αλλά και συμμετοχές σε συλλογκές δράσεις. Την Κυριακή 16/11/14 μιλήσαμε για τον ρόλο της δεύτερης μαμάς στις οικογένειές μας και ανταλλάξαμε τις εμπειρίες μας.
 Τη συζήτηση συντόνισε η ψυχολόγος Εύα Φιλανθρωποπούλου, ειδικευμένη στην lgbt θεματολογία.
Την Κυριακή 23/11/14 διαβάσαμε στο Free Thinking Zone τα μικρά αβγά, παίξαμε και διασκεδάσαμε, 




Στις 24 και 25 πήγαμε στο διήμερο που οργάνωσε το ΣΥΔ για την διεθνή ημέρα τρανς μνήμης,



Στις 29 και 30 ήμασταν κι εμείς στην εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS στην Ομόνοια (που κορυφώθηκε την 1η Δεκέμβρη) και ταυτόχρονα ετοιμάζαμε με προσήλωση τα αντικείμενα για το Bazaar του Δεκέμβρη,



 Αυτός ο μήνας εκτός από όλα τα άλλα είχε και ποοοολύ πλέξιμο!



Δεκέμβρης 2014



Η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη μας βρήκε στην εκδήλωση για το AIDS,



Ο υπόλοιπος μήνας συνεχίστηκε με προετοιμασίες για το Bazaar μας που έγινε στις 20 του μήνα στο στέκι Μεταναστών,

 Μαζί με το Bazaar φάγαμε, ήπιαμε rainbow τσίπουρο και ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί



 χορέψαμε και κόψαμε προκαταβολή τη βασιλόπιτα μας που έφτιαξε και πρόσφερε ο Queer Santa.Tέλης,



 Τώρα που όλοι κόβουν βασιλόπιτες εμείς λέμε να κάνουμε την κοπή της πίτσας τι λέτε;



1 σχόλιο :

  1. υπήρχαν και άλλα που κάναμε αλλά δεν το βάλαμε όπως συμμετοχή σε πορείες με τη σημαία , συμμετοχή σε ημερίδα της ΟΜΕΡ για την Οικογένεια, στην Θεματική Εβδομάδα της Μαίρης Λεοντσίνη στο ΤΕΑΠΗ παρακολούθηση συνεδρίου βιοηθικής, παρακολούθηση της ενημερωτικής διημερίδας του ΣΥΔ για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και άλλα πολλά που έμειναν απέξω από τον ετήσιο απολογισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse