Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ελάτε με τα παιδιά σας!Pride Forum: "Παιδιά ομογονεϊκών οικογενειών: Προβλήματα και Προκλήσεις"
  • στις 1:15 π.μ.
    Ξεκινάει σε περίπου 5 ώρες
  • Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης "Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων"
Θα μιλήσουν:
Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος ΜΚΟ "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"
Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας Π.Τ.Δ,Ε, Α..Π..Θ.
Θεοφανώ Παπαζήση, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου ΝΟΠΕ Α..Π..Θ.
Ένα υπέροχο άρθρο - κάλεσμα του Περσέα Γκέκα, με το οποίο μας εξηγεί επί της ουσίας με τρόπο ξεκάθαρο, μεστό και ειλικρινή, τον λόγο για τον οποίο όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε το παρόν στο Thessaloniki Pride!

Ελάτε με τα παιδιά σας!

Το 3ο Thessaloniki Pride είναι προ των πυλών και, μιας και φέτος η Θεσσαλονίκη έχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, το θέμα του φεστιβάλ δεν είναι άλλο παρά η νέα γενιά.

Οι νέοι και οι νέες έχουν τη δικιά τους ταυτότητα, τις δικές τους παραστάσεις, τα δικά τους προβλήματα. Ειδικά τα γκέι, αμφισεξουαλικά και τρανς παιδιά καλούνται να διαχειριστούν πολύ πιο έντονες τις προκλήσεις της γενιάς και της ενηλικίωσής τους. Όταν τους παρουσιάζουν τη σεξουαλικότητά τους ως νοσηρή, όταν κοροϊδεύουν τα αγόρια που είναι θηλυπρεπή και πιέζουν τα κορίτσια να είναι λεπτεπίλεπτα και να ασχολούνται με την κουζίνα, όταν θεωρείται πρόστυχο να διαλέξουν άλλο κοινωνικό φύλο από αυτό που τους αποδόθηκε από τους γονείς, τότε μοιραία τα παιδιά αυτά οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένη τύψεις και ενοχές που πολλές φορές οδηγείται μέχρι και στην αυτοκτονία.


Όλη αυτή η κατάσταση ανατροφοδοτούταν όχι μόνο από την άποψη ότι υπάρχουν σωστές και λάθος σεξουαλικότητες, αλλά και από την πουριτανιστική προσέγγιση περί σεξ το οποίο πρέπει να απουσιάζει από τη σφαίρα των νέων, ως ακατάλληλο για ανηλίκους, με την πρόφαση να προστατευτούν τα παιδιά. Κι όμως για να προστατευτούν τα παιδιά, πρέπει επιτέλους να πάψουν οι στρουθοκαμηλισμοί και να ανοίξει με κάθε ειλικρίνεια αυτό το θέμα στο δημόσιο λόγο.

Αυτό είναι κι η φιλοδοξία του Thessaloniki Pride. Με αιχμή του δόρατος το Pride Forum, που θα γίνει στο δημαρχείο το Σάββατο, 21 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στόχος είναι να έρθει στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα ενημέρωσης των νέων για όλες τις μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού και για ελευθερία στην επιλογή ταυτότητας και έκφρασης φύλου.
Το pride δεν επιδιώκει να κάνει τα παιδιά γκέι, αμφισεξουαλικά ή τρανς. Επιδιώκει να τα δώσει να καταλάβουν ότι υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί οι άνθρωποι ανάμεσά μας ισότιμα. Το pride δεν είναι ένα δημόσιο σεξουαλικό όργιο (όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ή κάποιοι άλλοι θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι). Το pride είναι μια γιορτή για όλη την πόλη, για όλη την οικογένεια, που θα βοηθήσει τα καταπιεσμένα στους τομείς αυτούς παιδιά να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και τους γονείς και τον περίγυρό τους να τα καταλάβουν, να τα βοηθήσουν και να τα αποδεχτούν. Η αγάπη κι η αποδοχή δεν είναι ακατάλληλα για παιδιά. Η ρητορική μίσους κι οι διακρίσεις είναι.

Προστατέψτε τα παιδιά σας: πάρτε τα μαζί σας στο 3ο Thessaloniki Pride στις 20 και 21 Ιουνίου.

Περσέας Γκέκας
μέλος Thessaloniki Pride


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse