Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Το συγκλονιστικό κείμενο μιας 15χρονης για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα / Lettera a... un omofobo









Η Μελίνα είναι 15 χρόνων και μας έστειλε αυτό το κείμενο, που επίσης μπορείτε να το βρείτε στο προσωπικό της ιστολόγιο εδώ:
Εσύ, που σε ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι. Εσύ, που τους κατακρίνεις επειδή το θεωρείς ανήθικο και εξωπραγματικό. Εσύ, που ενώ έχεις ορκιστεί παππάς, βγάζεις λόγο υποστηρίζοντας την εξαφάνισή τους από τον πλανήτη γη.
Εσύ, που αν τους πετύχεις στον δρόμο θα κλείσεις τα μάτια του μικρού σου παιδιού, θεωρώντας ότι αποτελούν κακό παράδειγμα. Εσύ, που ζεις στον πιο σύγχρονο αιώνα, όπως ο ίδιος υποστηρίζεις, και δεν έχεις μάθει ακόμα να αποδέχεσαι το διαφορετικό. Ναι, σε εσένα απευθύνομαι.
Που πιστεύεις ότι αυτός ο κόσμος θα πάει μπροστά με τέτοιου είδους αντιλήψεις. Που έχεις πεισθεί ότι οτιδήποτε διαφορετικό από εσένα, είναι ταυτόχρονα αφύσικο. Θα σου θέσω μια ερώτηση λοιπόν. Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιο είναι το φυσιολογικό; Ποιος είσαι εσύ που θα βάλεις τα όρια στην αγάπη; Θα σου πω κάτι που μπορεί να σε σοκάρει. Είναι ά ν θ ρ ω π ο ι. Όπως εγώ και εσύ.

Όπως το παιδί που θα κρατήσεις μια μέρα στην αγκαλιά σου. Όπως οι άνθρωποι που βλέπεις στις ταινίες και θαυμάζεις. Τίποτα απολύτως δεν τους διαφοροποιεί από τους ετερόφυλους. Και ναι, είμαι 15 χρονών. 15 χρόνια μου πήρε να καταλάβω πόσο σάπιος είναι ο κόσμος στον οποίο ζω.
Όμως όχι. Δεν θα σου κάνω την χάρη και δεν θα κλείσω τα μάτια μου και τα αυτιά μου σε όλα αυτά που γίνονται. Και τώρα, θα λες από μέσα σου, “Όταν θα κάνεις παιδί και θα σου βγει γκέι, θα καταλάβεις”.
Φίλε ομοφοβικέ, εάν γεννήσω παιδί και έρθει μια μέρα να μου πει συνειδητά και με ωριμότητα πως είναι ομοφυλόφιλος, τότε θα το πάρω μια αγκαλιά και θα του πω το εξής: “Μέσα σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από στερεότυπα και οργή στο διαφορετικό, είμαι χαρούμενη που βρίσκεις το θάρρος να αποδέχεσαι αυτό που νιώθεις.” Και ξέρεις γιατί θα είμαι χαρούμενη;
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται να το εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Και ο λόγος; Εσύ και οι όμοιοί σου. Εσύ που αυτομάτως τους τοποθετείς όλους αυτούς σε μία μειονότητα που όλοι την μισούν. Εσύ που τον μαθαίνεις στο σχολείο, πως αυτό που νιώθει είναι λάθος.
Ο άνθρωπος λοιπόν που θα βρει το θάρρος να εκφράσει και να υποστηρίξει μία γνώμη διαφορετική από όλες τις άλλες, για εμένα έχει κερδίσει στην ζωή. Λυπάμαι που δεν είναι αυτονόητο και αναγκάζομαι να το πω.

Κάτι τελευταίο όμως. Αν κάτι δικαιώνει τον λόγο ύπαρξής μας στον πλανήτη γη, είναι η ανθρωπότητα. Γι’αυτό, την επόμενη φορά που θα γυρίσεις την πλάτη σου στην εικόνα ενός γκέι ζευγαριού, βρίσκοντάς το αηδιαστικό, θυμίσου αυτά που είπα, αλλά και αυτό: Η ομοφυλοφιλία βρίσκεται σε περισσότερα από 450 είδη. Η ομοφοβία μονάχα σε 1. Τι σου φαίνεται αφύσικο τώρα;
http://www.tilestwra.com/to-sigklonistiko-kimeno-mias-15chronis-gia-tin-omofilofilia-stin-ellada/



Πολλές φορές σε συναντήσεις μας με πολιτικούς ή σε πολλές άλλες περιπτώσεις μιλάμε για Ανθρώπινα Δικαιώματα και είναι σαν να μιλάμε σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν. Πολλοί πιστεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ποιο ίσοι από κάποιους άλλους και κάποιοι γεννιόνται πιο ελεύθεροι από κάποιους άλλους. Είναι σημαντικό αν θέλουμε να λείψει κάποτε αυτή η αντίληψη, να τελειώνουμε με το ρατσισμό, τον σεξισμό την ομοφοβία την τρανσφοβία και όλα αυτά τα στερεοτυπικά ιδεολογήματα που επιτρέπουν σε κάποιους να στερούν από άλλους ανθρώπους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να αρχίσουμε από την εκπαίδευση. Τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα Εδώ θα βρείτε την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με εικόνες
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip8/Default.html





Περπατούσα με την αρραβωνιαστικιά μου κι ένας γλοιώδης μεσήλικας μάς ακολούθησε ρωτώντας μας δυνατά...
Κατευθυνόμενες στις 28 του μήνα, με την αρραβωνιαστικιά μου, προς πασίγνωστο πολυκατάστημα, και καθώς περνούσαμε από τον σταθμό Η.Σ.Α.Π. κρατημένες από το χέρι, ένας γλοιώδης μεσήλικας μάς ακολούθησε για μερικά μέτρα ρωτώντας μας δυνατά και επίμονα -και αδιαφορώντας για το πόσο ρόμπας φάνηκε στους υπόλοιπους ανθρώπους που περίμεναν εκεί- «σε ποιο νησάκι θα παντρευτούμε τώρα που επιτρέπεται».   Επειδή εκείνη τη στιγμή είχαμε μία συζήτηση απείρως πιο ενδιαφέρουσα και την οποία δεν θελήσαμε να διακόψουμε για να σου απαντήσουμε, σε περίπτωση που διαβάζεις LIFO, θα βρεις εδώ την απάντησή μας.   Αν θεωρείς πως οι γλοιώδεις σου αγένεια και ομοφοβία, ντρόπιασαν κάποιον άλλον πέραν του εαυτού σου, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Αν θεωρείς πως τρόμαξες ή αποθάρρυνες δύο γυναίκες οι οποίες είναι εκτός ντουλάπας εδώ και κάμποσα χρόνια, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Αν θεωρείς πως κατάφερες έστω και λίγο να μαγαρίσεις την όμορφη και πολύτιμη τετράχρονη σχέση μας, κάνεις τεράστιο λάθος.   Έχουμε ξανακούσει τέτοια σχόλια στο παρελθόν. Η μεγάλη διαφορά αυτήν τη φορά ήταν πως μας έκανες να χαμογελάσουμε. Γιατί μας έδωσες να καταλάβουμε πόσο σε τσούζει που η χώρα μας έγινε λίγο περισσότερο πολιτισμένη και δίκαιη, και γιατί τώρα η γνώμη σου δεν αναιρεί ή εμποδίζει το γεγονός ότι ΜΠΟΡΩ να συμφωνηθώ με τη γυναίκα μου. Στο νησί, την πόλη, το χωριό. Η γνώμη σου είναι άσφαιρη για τη ζωή μου πλέον. Σε αρχική φάση. Γιατί έπεται και συνέχεια όσον αφορά τα δικαιώματά μας. 
  Γ. & Ι.  
ΥΓ1: Η έκφραση στους δημόσιους χώρους δεν αποτελεί προνόμιο των ετεροφυλοφίλων. Είτε σου αρέσει, είτε όχι.
 ΥΓ2: Δεν φοβόμαστε ούτε εσένα, ούτε τους ομοίους σου. Πηγή: www.lifo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse