Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διαφυλική μαθήτρια αποκλείστηκε από τις τουαλέτες του σχολείου της

Η εξάχρονη Coy Mathis


H οικογένεια της εξάχρονης πιέζει το σχολείο για ανάκληση της απόφασης


Η Coy Mathis γεννήθηκε ως αγόρι τριδύμων. Άρχισε να συμπεριφέρεται ως κορίτσι από 18 μηνών. Ενώ ο αδερφός της Μαξ είχε απορροφηθεί από τους δεινόσαυρους, αυτή έπαιζε με κούκλες Μπάρμπι. Όταν έγινε τεσσάρων είπε στην μητέρα της ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα της, γράφει το AB
Η εξάχρονη παρουσιάστηκε στο τοπικό Δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο ως κορίτσι, φορώντας κοριτσίστικα ρούχα. Οι συμμαθητές και δάσκαλοι της μιλάνε σα να είναι κορίτσι και χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών.


Όμως από τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση του σχολείου είπε στους γονείς ότι δε μπορεί να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών και ότι πρέπει να χρησιμοποιεί αυτές των αγοριών ή της σχολικής νοσοκόμας.


«Θέλουμε για την Coy τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης με όλα τους μαθητές του Κολοράντο» λέει η Kathryn Mathis, η μητέρα της Coy. «Το σχολείο της δεν θα έπρεπε να την μεταχειρίζεται αλλιώς εξαιρώντας την μόνο και μόνο επειδή είναι διαφυλική».


Από τα Χριστούγεννα και μετά η Coy συνεχίζει τα μαθήματά της στο σπίτι με τη βοήθεια ιδιωτικού δασκάλου. Οι γονείς έχουν καταθέσει καταγγελία για λογαριασμό της Coy με τη βοήθεια της Νομικής Άμυνας Διαφυλικών Ατόμων. «Ο στόχος μας είναι να επιστρέψει η Coy στο σχολείο», δήλωσε ο διευθυντής της Νομικής Άμυνας. «Ελπίζουμε για το καλό της Coy να λυθεί το θέμα το συντομότερο».


Ο δικηγόρος του σχολείου δήλωσε ότι «η απόφαση της περιφέρειας πάρθηκε λαμβάνοντας υπ' όψη όχι μόνο την Coy αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, τους γονείς τους, καθώς και το αντίκτυπο που θα έχει στο μέλλον ένα αγόρι με αρσενικά γεννητικά όργανα στις τουαλέτες θηλέων όταν η Coy μεγαλώσει».


«Το σχολείο έχει την ευκαιρία να κάνει το σωστό και να διδάξει στους συμμαθητές της Coy ένα πολύτιμο μάθημα για τη φιλία, το σεβασμό και τη δικαιοσύνη», δήλωσε σε απάντηση ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Mathis.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse