Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ»



Ημερ. προβολής: Τετάρτη 6/3/2013, στις 20:00

«Γυναικεία Σκλαβιά» είναι ο τίτλος της «Θεματικής Βραδιάς» που θα μεταδοθεί από την ΕΤ1, την Τετάρτη 6 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).
Η θεματική βραδιά ανοίγει στις 20.00 με το πολυβραβευμένο γαλλικό ντοκιμαντέρ «Πώς γίνεσαι γυναίκα στο Ζανσκάρ» (Becoming a woman in Zanskar), το οποίο καταγράφει την αληθινή ιστορία δύο κοριτσιών στο απομακρυσμένο βασίλειο του Ζανσκάρ, στα βόρεια Ιμαλάϊα. Η Palkit και η Tenzin είναι πολύ καλές φίλες, που ξαφνικά, θα πρέπει να μπουν στον κόσμο των ενηλίκων. Η Tenzin, στα 22 της, μαθαίνει από τον πατέρα της ότι θα παντρευτεί κάποιον από το γειτονικό χωριό τον οποίο δεν έχει δει ποτέ της. Η Palkit είναι 25 χρονών. Για να αποφύγει να παντρευτεί με έναν άγνωστο άντρα, θα επιλέξει να γίνει καλόγρια σε ένα μοναστήρι που ανήκει στον Δαλάϊ Λάμα.
Ακολουθεί στις 21.00 συζήτηση που συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης, στην οποία διερευνώνται η θέση της γυναίκας στο δυτικό κόσμο και οι σύγχρονες μορφές γυναικείας σκλαβιάς. Μιλούν η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη, η πνευμονολόγος, στέλεχος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Act Up» και εθελόντρια των των «Γιατρών του Κόσμου» Χρυσούλα Μπότση και η δικηγόρος, ειδικευμένη στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κακοποίησης γυναικών Ελένη Γκλεγκλέ.
 Αμέσως μετά, στις 21.50, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Το Λουλούδι της Ερήμου» (Desert Flower) της Σέρι Χόρμαν, με τους Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Κρεγκ Πάρκινσον κ.α. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της δωδεκάχρονης Γουόρις, που ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκάει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως ντροπιασμένη τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο. Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει, όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse