Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Zwei Mutter / Two Mothers/ Δύο Μητέρες

Δύο Μητέρες


Η Κάτια και η Ιζαμπέλα, ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι από τη Γερμανία, αποφασίζουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Σύντομα, αυτή η απλή, αυτονόητη επιθυμία σκοντάφτει σε δεκάδες εμπόδια, νομικά κενά και σοβινιστικές συμπεριφορές, καθώς οι δύο γυναίκες βιώνουν τη δική τους «οδύσσεια» μέσα από τις άκαρπες συναντήσεις και την επικοινωνία τους με τράπεζες σπέρματος, εξειδικευμένους γιατρούς, κλινικές γονιμότητας και δωρητές σπέρματος, μία αναζήτηση που θα μετατραπεί σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικών γόρδιων δεσμών και ηθικών διλημμάτων, ικανό να δοκιμάσει την υπομονή και τη σχέση τους.

Κινηματογραφημένο με αφοπλιστική φυσικότητα -που οφείλει πολλά στις νατουραλιστικές ερμηνείες των δύο ταλαντούχων πρωταγωνιστριών Καρίνα Πλατσέτκα και Σαμπίνε Βολφ και στην προϋπηρεσία της σκηνοθέτιδας στον χώρο του ντοκιμαντέρ-, το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Αν Ζόχρα Μπερασέντ δεν είναι μονάχα εντυπωσιακά επίκαιρο, αλλά αναδεικνύει με ευστοχία και αξιομνημόνευτη οξυδέρκεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι - ακόμα και σε μία προηγμένη και φιλελεύθερη κοινωνία όπως αυτή της Γερμανίας. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Θ.Π.


Εναλλακτικοί τίτλοι / Alternative titles: Zwei Mutter / Two Mothers
Σκηνοθεσία / Director: Anne Zohra Berrached
Σενάριο / Screenwriter: Anne Zohra Berrached
Φωτογραφία / DoP: Friede Clausz
Μουσική / Music: Jasmin Reuter
Μοντάζ / Editor: Denys Darahan
Ηθοποιοί / Principal Cast: Karina Plachetka, Sabine Wolf, Florian Weber, Dr. Marten Van Santen, Tilmann A. Müller, Joachim Welz
Γερμανία / Germany
2013
Εγχρωμο / Color
79'
Γερμανικά / German
* Προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse