Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πειραιάς: Φιλί ομόφυλων ζευγαριών στον Αγιασμό:Αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω να σε φιλήσω με ... λατρεία!

pireas0601bfili
06/01/14
ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας με... αγάπη, ζευγάρια ομόφυλων «τάραξαν» τα νερά που ευλογούσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του.
        
pireas0601FILIΤο δικό τους μήνυμα αγάπης και αποδοχής έδωσαν ομόφυλα ζευγάρια στον Πειραιά με ένα συμβολικό φιλί κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.
Την ώρα που έριχνε το σταυρό στα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο ιεράρχης που αποκαλεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος «διαμάντι» και δε χάνει την ευκαιρία να διακηρύξει τις πιο ακραίες ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ζευγάρια κοριτσιών και αντρών γύρισαν και φιλήθηκαν στο στόμα.
«Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία» έγραφε το φυλλάδιο που μοίραζαν στους πιστούς με την υπογραφή #PoustiRiot. Το λογοπαίγνιο παραπέμπει στο γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riots, που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με ένα τραγούδι μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, με αποτέλεσμα, ορισμένα μέλη του να καταλήξουν στη φυλακή.
pireasfiliaF«Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπάμε — Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα», αναφέρουν στα ελληνικά και στα αγγλικά οι PoustiRiot στην ιστοσελίδα τους (poustiriot.blogspot.com).
Παραθέτουν χαρακτηριστικές ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ που έχει απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές συμμορφωθούν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ψηφίσουν υπέρ της άρσης του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης.
«Ο κ. Σεραφείμ τονίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία “θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας’».
pireasflaglgbtiF
Νέες προσφυγές για το Σύμφωνο
Ύστερα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης που, μετά τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ, αρνήθηκε να νομοθετήσει την άρση του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης και να εναρμονιστεί με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (προφανώς ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ακόμα περιμένει να… καθαρογραφεί και να ερμηνευτεί από το υπουργείο του η ήδη καθαρογραμμένη και τελεσίδικη απόφαση του ΕΔΔΑ), ομόφυλα ζευγάρια έχουν ήδη έτοιμες προσφυγές προς το Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν.
Δ. Αγγ.

We were not targeting people's right to practice their religion--even if this has happened, we would like them to reconsider why a kiss would consist such a threat in the first place and the reasons why we had to 'invite ourselves to the party' this time. Bishop Serafim is legitimising himself and his awful critique using his institutional/public persona status; people who chose to attend his church cannot be considered completely innocent--by doing so, they confirm his influence as a religious leader, an influence which he then uses to manipulate or even blackmail politicians to sustain his medieval patriarchal views. We are here to say that we are not ashamed; people who love will not be silenced by hate. We will not hide. We will not apologise. We fight back and we want equality.


http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/45168

Αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω να σε φιλήσω με ... λατρεία!

Γράφει η  στις 06.01.2014, 18:20

  #poustiRiots το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν :
  Δεν εντάχθηκα ποτέ σε συλλογικότητες, είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία μου μιας και είμαι κάπως μονάχους μονάχους και ό,τι μαζικοποιημένο το αντιμετωπίζω με μια φυσική συστολή και δυσπιστία. Για τον ίδιο λόγο η συμμετοχή μου σε πορείες και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.
  Δεν είμαι «επαναστάτρια», «αναρχική», «μπαχαλάκιας», «οργισμένη λεσβία», είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ανταλλάσσετε  χαμογελαστά - πάντα-  μια καλημέρα στο ασανσέρ  ή στο περίπτερο, που δεν τον πιάνει το μάτι σου.   Η μεγαλύτερή μου παρέκκλιση, είναι κάποιες κλήσεις για παράνομη στάθμευση,  που είχα μαζέψει στα ξέφρενά μου νιάτα, όταν δεν είχα εμπεδώσει ακόμη πλήρως πως η καθημερινή μας συμπεριφορά συνιστά πολιτική πράξη, από το πώς περπατάω στον δρόμο, πετάω τα σκουπίδια μου, συμπεριφέρομαι στους συμπολίτες μου, συμμορφώνομαι στους νόμους.  Έπρεπε να διαβώ την τρίτη δεκαετία της ζωής μου, για να συνειδητοποιήσω τον τεράστιο αντίκτυπο των μικρών και καθημερινών, ότι αυτά  είναι που μας καθορίζουν ως πολιτικά όντα και  ως ανθρώπους. Και μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι το να διάγεις μια ζωή συνεπή με τις ιδέες σου, αυτές για τις οποίες κατά καιρούς γράφω,  είναι αρκετό. Έκανα όμως λάθος, δεν είναι.
  gaykiss1
  Δεν είναι αρκετό, γιατί κατά κάποιον εντελώς παράδοξο και παράλογο τρόπο, πολιτεία- εκκλησία και κοινωνία, απαιτούν έναν μονόπλευρο σεβασμό. Εθελοτυφλούν αλαζονικά  στα πλέον αυτονόητα, ότι η θεμελιώδης προϋπόθεση για τον σεβασμό είναι η αμοιβαιότητα και ότι ο σεβασμός κερδίζεται, δεν αξιώνεται.  Πως είναι δυνατόν να σε σέβονται , όταν εσύ απλώς τους ανέχεσαι;  Η ανοχή, είναι ένα απόλυτα ελλειμματικό υποκατάστατο για τον σεβασμό, χώρια που στην χώρα μας, με τις πλείστες ομοφοβικές επιθέσεις και την απροκάλυπτη και ατιμώρητη ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤ,  η οποία θεωρείται εντελως δεδομένη για όποιον έχει έναν άμβωνα ή ένα μικρόφωνο,  μάλλον δεν είναι και τόσο… ανεκτική.
  Το να είσαι ορατός και το να διεκδικείς ισότιμα δικαιώματα, θεωρείται ασέβεια. Μπορείς να υπάρχεις, αλλά μόνο πίσω από τις κουρτίνες του σπιτιού σου, ή έστω ως καρικατούρα, ως ξεφωνημένη σε μεσημεριανάδικα, ως ο Φίφης στις ταινίες του Φίνου, για να σπάμε πλάκα και να σε δείχνουμε ως παράδειγμα στους γιούς μας προς αποφυγήν ή μπορείς να υπάρχεις ως λεσβία σε τσόντες, για να θρέφεις τις ανδρικές φαντασιώσεις. Ως συνειδητοποιημένος όμως πολίτης, που αξιώνει τα ίδια βασικά δικαιώματα , στην τιμή, την αξιοπρέπεια και την οικογένεια, που εγγυάται το Σύνταγμα σε όλους τους έτερο, μας χαλάς την μόστρα. Είσαι ασεβής.

  Πού είναι λοιπόν ο αμοιβαίος σεβασμός, όταν καρνάβαλοι με ράσα σαν τον «άγιο» Πειραιώς, ασκούν ατιμώρητοι την πλέον επαίσχυντη ρητορική μίσους ; Θυμίζω τον ιστορικό πια χαρακτηρισμό του για τους γκέι ως «ηθικά απονευρωμένους, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων» , την γραπτή του δήλωση πως οι γυναίκες και οι γκέι είναι μοχθηρές: «ὁ ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες» και  την περίφημη επιστολή του προς την Βασίλισσα της Αγγλίας,   όπου της ζητούσε να... αποστερήσει τον τίτλο του Ιππότη από τον Σερ Έλτον Τζών και το ιλαρότερο είναι πως η βασίλισσα του απάντησε! Πού είναι ο σεβασμός και οι αντιστάσεις του πολιτεύματός μας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την καταστρατήγηση των στοιχειωδέστερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας του της λειτουργίας, όταν επιτρέπει σε μια  μαυροντυμένη συντεχνία να παρακωλύει με μεσαιωνικές απειλές για αφορισμούς ακόμη και την συζήτηση (!) νομοσχεδίου, το οποίο θα επεκτείνει, ως οφείλει, το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζεύγη και κανείς να μην αντιδρά;
  Για αυτούς λοιπόν τους λόγους, συνοπτικά, μιας και  αυτή η συζήτηση δεν εξαντλείται σε 1000 λέξεις,  επέλεξα με απόλυτη συνείδηση να είμαι σήμερα στον Πειραιά στον καθαγιασμό των υδάτων μαζί με Γκέι, Λεσβίες, Αμφιφυλόφιλους, Τρανς και Queer και να φιληθώ δημόσια με μια φίλη την ώρα που έπεφτε ο σταυρός στο νερό. Όλα αυτά τα ζεστά και γλυκά φιλιά, τα αφιερώσαμε σε εσένα «άγιε» και στο λιγοστό σου ποίμνιο, που σε νομιμοποιεί ηθικά να εισβάλλεις στην ζωή μας, στην αξιοπρέπεια μας, στα δικαιώματά μας και είπαμε να σου ανταποδώσουμε την χάρη, να δεις και εσύ την γλύκα! Και ήταν όντως μια εξαιρετικά χαρούμενη και γλυκιά ατμόσφαιρα, μιας και αντί για μίσος , κατάρες και ύβρεις, «εισβάλλαμε» στα χωρικά σου ύδατα με το μόνο μέσον αντίστασης που διαθέτουμε, ένα φιλί , εκεί,  στο φως της μέρας με το ψιλόβροχο.
  Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το 2010 ξαναφιληθήκαμε δημοσίως, όταν το ομοφοβικό ΕΣΡ, έβαλε πρόστιμο σε ελληνική σειρά , επειδή έδειξε ένα φιλί μεταξύ ανδρών. Και σίγουρα ΔΕΝ θα είναι η τελευταία φορά γιατί πλέον:  «Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπαίνουμε— Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα».
   ..φιλάκια! ;-)

  1 σχόλιο :

  1. Και σε κάποιες "Ευρωπαικες χώρες" που το συμφωνο συμβίωσης και ο γάμος των ομοφυλόφιλων έχει υποτίθεται νομιμοποιηθει, υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλος ρατσισμος. Δεν σε δέχονται στα σπιτια σαν ζευγάρι οταν ψαχνεις να νοικιάσεις καινούργιο διαμέρισμα. Στον δρόμο, όταν περπατας χερι-χερι σε κοιτανε περίεργα και σχολιάζουν, οι γείτονες σε κουτσουμπολευουν γιατί 2 λεσβίες μεγαλώνουν παιδιά και σου κάνουν σπασίματα, ανώμαλοι σε παρακολουθούν και σου στέλνουν απειλητικά μυνήματα στο γραμματοκιβώτιο..και πολλά άλλα..Οταν ζούσα στην Ελλάδα αισθανόμουν πολύ περισσότερο ελευθερη και κανεις δεν ασχολούταν με την ζωή μου και με το πως την ζω, κι ας μην είχα νόμους του κράτους να στηρίζουν την επιλογή μου. Τώρα που ζω στην Γερμανία καταπιέζομαι σε διπλάσιο βαθμό από την κοινωνία, κι ας μπορώ να παντρευτώ την κοπέλα μου και να υοθετήσω τα παιδιά της. Πολλές φορές λοιπόν, η ελευθερία που νομίζουμε ότι εχουν οι άλλοι ειναι τεχνιτή και όχι ουσιαστική.

   ΑπάντησηΔιαγραφή

  Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  Contact Us

  Name *
  Email *
  Subject *
  Message *
  Powered byEMF Web Forms Builder
  Report Abuse