Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

LeGeBiT Azra Has Sokağı EylemiFlag Τουρκία : Πέμπτη, 9 Iανoυαρίου 2014 | 09:30


Τουρκία: Δρόμος στη Σμύρνη ονοματοδοτείται από δολοφονημένη τρανς εργάτρια του σεξ.


του Omer Akpinar


Μετάφραση για το transs.gr*Ειρήνη Πετροπούλου


Αξέχαστη θα μείνει για την πόλη της Σμύρνης η μνήμη της Azra Has, της τρανς εργάτριας του σεξ που δολοφονήθηκε το 2010 από κατά συρροή δολοφόνο. Το όνομά της δόθηκε στην οδό Bornova όπου ζουν πολλές τρανς εργαζόμενες του σεξ.
Χθες, συναντήθηκαν στο κέντρο της Σμύρνης LGBTI (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί, τρανς και ίντερσεξ άνθρωποι) προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της Azra. Μάλιστα στο πλευρό των ακτιβιστών στάθηκαν και τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών της Σμύρνης, τα οποία έντυσαν με τις μουσικές τους τη γιορτή της ζωής.

Σεβαστείτε Το Όνομά Μου, Την Ταυτότητά Μου! 
Η Azra Has έπεσε θύμα, μαζί με τις Esra Yasar και Ayse Selen Ayla, του κατά συρροή δολοφόνου Hamdi Ayri. Τα ονόματα των δύο γυναικών δόθηκαν σε ισάριθμους δρόμους του Δήμου Balcova της Σμύρνης, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση να γίνει το ίδιο και για την Azra επειδή «δεν ήταν κάτοικος του δήμου», όπως αναφέρθηκε.Μάλιστα, το Υπουργείο Οικογενειακών και Κοινωνικών υποθέσεων επέμενε το 2012 να δοθεί σε δρόμο το όνομα της τρανς έτσι όπως υπήρχε στα επίσημα έγγραφα της, με το αιτιολογικό πως το Azra ήταν «παρατσούκλι». Ο δολοφόνος της καταδικάστηκε στη μεγίστη των ποινών για τα εγκλήματα του, ήτοι ισόβια κάθειρξη 48 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 τουρκικών λιρών (περίπου 670 ευρώ).

Η Azra ανήκε στα ιδρυτικά μέλη της μοναδικής LGBTI οργάνωσης στη Σμύρνη, της Black Pink Triangle. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse