Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πορεία ενάντια στην ομοφοβία και το ρατσισμό στην Αθήνα

http://www.fylosykis.gr/2014/09/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85/

http://www.vice.com/gr/read/poreia-lgbt-enantia-omofovia-diakriseis/172418













Δεν κρυβόμαστε δεν σωπαίνουμε - Πορεία ενάντια στην ομοφοβική βία (βίντεο-φωτογραφίες)

Η πορεία ενάντια στην ομοφοβική βία και τις διακρίσεις σε βάρος των lgbt μέσα από τον φακό του Άγγελου Καλοδούκα.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων σε βάρος των lgbt, που οργανώθηκε από το Δίκτυο LGBT οργανώσεων. Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, και κατέληξε στο Σύνταγμα την ώρα που συζητιόταν στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Αφορμή για την διαδήλωση στάθηκε η επίθεση από 15 άτομα σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι που καθόταν σε παγκάκι της πλατείας Βαρνάβα, το βράδυ της 22ας Αυγούστου.Επιπλέον, οι οργανωτές της κινητοποίησης στηλίτευσαν την ελλιπή προστασία που παρέχεις στην lgbt κοινότητα, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στο φακό του left έκαναν μικρές δηλώσεις ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΚE, και ο ο Αντώνης Σιγάλας, μέλος της ομάδας σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου του ΣΥΡΙΖΑ

Θα μείνουμε αρραβωνιασμένες για πάντα σε αυτήν την χώρα... δεν βλέπω να περνάμε σε γάμο, άσε που ο κουμπάρος ήταν μούφα!


- See more at: http://left.gr/news/den-kryvomaste-den-sopainoyme-poreia-enantia-stin-

omofoviki-vinteo-fotografies#sthash.b7dAmEU7.dpuf























Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ενάντια στην ομοφοβία και τη ρατσιστική βία έκαναν σήμερα κοινότητες ομοφυλοφίλων, αλλά και κάτοικοι του κέντρου, ενόσω συζητείτο στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε πολλά είδη στη φύση, η ομοφοβία μόνο σε ένα» έγραφε σε πανό της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής.

Η διαδήλωση, που είχε μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησε από την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι όπου την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης σημειώνουν πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και παρά τις συνεχιζόμενες ομοφοβικές επιθέσεις η κυβέρνηση δεν παίρνει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας.

Επίσης απαιτούν να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.












Ερωτηθείς σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SKAI.gr ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίττμερ υπογράμμισε ότι η βρετανική κυβέρνησή μου κι ο ίδιος προσωπικά υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT, διεθνώς.

Έγραψα πρόσφατα ένα άρθρο στο μπλογκ μου γι' αυτό το θέμα... Καταδικάζω κάθε βίαιη επίθεση κατά των γκέι και άλλων μειονοτήτων, οπουδήποτε συμβαίνουν. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση στην Ελλάδα για την ομοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων».

Όπως διευκρίνισε, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ‘civil partnership’ (σύμφωνο συμβίωσης) είναι διαθέσιμο σε όλους τους γκέι και τις λεσβίες. «Στην Αγγλία και την Ουαλία, η κυβέρνηση διασφάλισε ισότιμη πρόσβαση στο γάμο, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική ταυτότητα. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δικαίωμα» τόνισε.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/265007/poreia-enadia-stin-omofovia-kai-to-ratsismo-stin-athina-/#ixzz3CVozFJ00 



Δηλώσεις της Βουλευτή Α' Αθηνών της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή στην εκπομπή του Α. Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ 100,3 για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους

"Έχω τοποθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ακριβώς επειδή πρόκειται περί αστικού και νομικού αποκλειστικά θέματος στο οποίο κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει.
Επειδή παρακολούθησα την συζήτηση και κυρίως τις τοποθετήσεις του Υπουργού κ. Αθανασίου, περιμένω από αυτόν μόλις τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, χρέη, μνημόνια κ.τ.λ. δηλαδή το πολύ μέσα σε 2-3 μήνες να φέρει αμέσως ξεχωριστή διάταξη σε αστικού-νομικού περιεχομένου νομοσχέδιο και να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης.
Ας μην ακούει κανείς, ακόμα και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, κραυγές πεπαλαιωμένων "δικών μας" ότι αυτό θα διώξει τους "δικούς μας". Αυτή η νοοτροπία κάνει τεράστια ζημιά κάθε φορά. Μιλάω με συναδέρφους από τη Ν.Δ. Αρκετοί έως τώρα θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Δικαίωμα όλων των άλλων να μην το ψηφίσουν. Όταν λοιπόν είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, για το ΚΚΕ δεν ξέρω, το ΠΑΣΟΚ και μεγάλη μερίδα των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα το ψηφίσουν, ποιό είναι το ζόρι που τραβάμε;
Μου θυμίζει την ιστορία με την ανέγερση του τζαμιού. Πέρασε διακομματικά. Όσοι Βουλευτές της Ν.Δ. για δικούς τους λόγους δεν ήθελαν να το ψηφίσουν, πήγαν στο εντευκτήριο, μείναμε η πλειοψηφία, πέρασε. Δεν θα παρέμβω στην ιδεολογία κανενός βουλευτή αλλά ξέρω και μετράω και την κοινή λογική. Ένα καθαρά νομικό θέμα διαχείρισης της περιουσίας των ομοφυλοφίλων για παραδειγμα, δε μπορεί κανείς να το παρεμποδίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse