Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

International Day of Solidarity: 1 year without Pavlos Fyssas



https://www.facebook.com/events/327660700730694/


http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30274%3Akatapliktiko-binteo-apo-toyrkoys-antifasistes-gia-ton-paylo-fyssa&catid=54%3Aturkey&Itemid=77



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ''KILLAH P'' ΦΥΣΣΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤ.ΚΟΙΝ.ΔΡΑΣ.''ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ'' (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ)
18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.
Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο διήμερο μνήμης για τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Παύλου ‘’KILLAH P’’ Φύσσα, ύστερα από κάλεσμα της οικογενείας και των στενών φίλων του, μέσω της πρωτοβουλίας κοινωνικών δράσεων, ‘’ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ’’, στην ΕΣΗΕΑ στις 8/9 με συνέντευξη τύπου. Εκατοντάδες διαδηλώσεις σημειώθηκαν σε κάθε μεριά του πλανήτη στις 18 Σεπτεμβρίου κι ως επί το πλείστον ειρηνικές από την αρχή έως το τέλος τους. Ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να υπολογιστεί, λόγω του ότι αδυνατούμε να έρθουμε σε επαφή με όλους τους διοργανωτές.
Συγκεκριμένα, πάνω από 30 πόλεις στην Ελλάδα πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδηλώσεις μνήμης, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, χωρίς να αναφερθούν πουθενά μεγάλης εκτάσεως επεισόδια. Στο Κερατσίνι, στην περιοχή του Παύλου, από τις 15:00 άρχισε να συρρέει ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, το οποίο συγκροτούνταν από όλες τις ηλικίες, για να καταστούν θεατές των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, στο σημείο της δολοφονίας. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δράση δρόμου της πρωτοβουλίας, ως είθισται κάθε 18 του μηνός. Επρόκειτο για ένα περιφερόμενο θέατρο δρόμου, βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό. Πρόθεσή μας, να σατιρίσουμε την στάση της ΄΄κοινής γνώμης’’ απέναντι στον φασισμό με τίτλο: ΄΄Ο φασισμός ανάμεσά μας’’. Στις 19:00, αφού πραγματοποιήθηκε αθρόα συνέλευση κόσμου σε όλη την οδό ‘’Παύλου Φύσσα’’ (τέως Παναγή Τσαλδάρη), ξεκίνησε ένα πολύχρωμο πλήθος με μπαλόνια, αντιφασιστικά συνθήματα και ρεφραίν του Παύλου, το οποίο κατέληξε στην πλατεία Παγκοσμίου Ειρήνης, στον Κορυδαλλό. Αυτό συνέβη για συμβολικούς λόγους, λόγω της ονομασίας της πλατείας αλλά κι επειδή αποτελούσε μία από τις αγαπημένες πλατείες του Παύλου. Εκεί, λοιπόν, αφήσαμε τα μπαλόνια για ‘’να πάνε’’ στον Παύλο, γιορτάζοντας το τέλος του φόβου κι ακούσαμε μουσικές του μέχρι αργά το βράδυ. Όσον αφορά τα επεισόδια που διεξήχθησαν στο Κερατσίνι, αφού είχε αποχωρήσει η πορεία, είναι ευκόλως κατανοητό απ’ οποιονδήποτε ήταν εκεί, πως οφείλονται σε ‘’ομάδες’’ αμφιβόλου ταυτότητος. Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τον δήμαρχο Κερατσινίου, αυτές οι ‘’ομάδες’’ λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβούν έκτροπα με απόρροια επιθέσεις αστυνομικών σε απλό κόσμο! Έγιναν πολλές απαράδεχτες συλλήψεις, οι οποίες χρήζουν αλληλεγγύης απ΄όλους μας.







http://www.toperiodiko.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%8D%CF%83/




Την επόμενη ημέρα, 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε στις 18:00, καθώς κι η ζωντανή μετάδοση από την ERT OPEN και το THE PRESS PROJECT. Στην συναυλία παρευρέθησαν πάνω από 40.000 κόσμου, που ήρθαν να ενώσουν τις φωνές τους κατά του φασισμού και υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. Συνολικά, 1.000.000 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, παρακολούθησαν/άκουσαν την συναυλία, μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης με σήμα, το οποίο εξέπεμπαν οι χορηγοί επικοινωνίας και μετάδοσης. Αναμετάδοση έκαναν επίσης, εκατοντάδες σελίδες και blogs, δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά δίκτυα σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Εντούτοις, η συναυλία δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί, με το 15λεπτο μουσικό αφιέρωμα στον Παύλο, λόγω εντάσεων που δημιουργήθηκαν με ‘’αδέρφια’’ μας, τα οποία σημειώθηκαν γύρω στις 02:15, μετά το μουσικό σετ των PANX ROMANA, χωρίς αυτό φυσικά να επιβαρύνει την μπάντα. Αφορμή στάθηκε η αναφώνηση ενός συνθήματος, που ακούστηκε από το μικρόφωνο και δεν εκφράζει τον πυρήνα του ‘’ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ’’. Το σύνθημα ήταν το εξής: ‘’ Ο Παύλος ζει- Μορφώστε τους ναζί.’’. Ενώ παράλληλα το δικό μας: ‘’Ο Παύλος ζει- Ξυπνήστε τους ναζί.’’, παρερμηνεύτηκε. Θεωρούμε ξεκάθαρο, ότι οι ακόλουθοι της ναζιστικής ιδεολογίας, δεν χρήζουν καμίας επιμορφώσεως, αφού η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει ότι πλήθη επιστημονικών στελεχών έχουν δώσει ‘’τα φώτα τους’’ ώστε να συμβούν μεγάλες βαρβαρότητες στην ανθρωπότητα μέσω διεξαγωγής αρρωστημένων πειραμάτων (βλ. Ευγονιστές), για τον έλεγχο της εξελίξεως κάποιου είδους (;) ανθρώπου. Όσον αφορά το δεύτερο σύνθημα, θέλει να εκφράσει την αντίθετη άποψη από εμάς, η οποία θέλει τον Παύλο, δολοφονημένο από 426.025 ψηφοφόρους της χρυσής αυγής, αφού αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο ποσοστό μιας ακόμα πιο αμφιλεγόμενης εκλογικής διαδικασίας. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως ναζί, ανθρώπους , οι οποίοι χωρίς καμία πολιτική ή κοινωνική σκέψη, ψήφησαν αυτό το κόμμα, ωθούμενοι από μία κατασκευασμένη τάση ‘’αντιδράσεως’’ προς τα κόμματα των μνημονίων και της παρακμής της χώρας μας. Τέτοιες, λοιπόν, απόψεις, (που υιοθετούνται μάλιστα κι από αρκετές πολιτικές πλευρές), νιώθουμε πως αποσυντονίζουν την σκέψη των πολιτών για το ποιός είναι ο πραγματικός ‘’εχθρός’’ και σκοπεύουν την πόλωση. Για την κατάληξη, λοιπόν, της συναυλίας, αναγνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης επιβαρύνει εμάς τους ίδιους, αφού η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στα κατάλληλα πόστα, η έλλειψη πείρας για μια τόσο μεγάλης εκτάσεως διοργάνωση, σε συνδυασμό με την τεράστια συναισθηματική καθώς και πνευματική φόρτιση, αλλά και την προσωπική κούραση 15 ανθρώπων κατά την διάρκεια πολλών ημερών, μας οδήγησε στο να μην καταφέρουμε να διαχειριστούμε σωστά αυτό το μικροεπεισόδιο που διαδραματίστηκε στο μπροστινό μέρος της σκηνής, καθώς και πάνω σε αυτό, με απόρροια να μας κλείσουν το ρεύμα οι υπεύθυνοι της πλατείας. Όλα εν τέλει, διευθετήθηκαν δια του λόγου.






http://www.kar.org.gr/2014/09/20/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80/

Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τα οποία πασίδηλα θέλησαν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις, αμαυρώνοντας την διοργάνωση και μεταφέροντας συγκεκριμένες ασάφειες προς υιοθέτηση από τον κόσμο, αυτό ,το οποίο θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε εμείς, η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου, είναι το εξής: Όταν συνειδητοποιήσαμε, 3-4 κοντινοί άνθρωποι του Παύλου, ότι κάτι έπρεπε να γίνει, ώστε οι ιδέες που είχε φυτέψει ο ίδιος στην παρέα για μια καλύτερη κοινωνία, να μείνουν ζωντανές, καθίσαμε να βρούμε τα κοινά μας, να αναλύσουμε τις διαφορές μας και να τις σεβαστούμε, καθώς και να βγει μια κοινή συνεννόηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πράξουμε, ώστε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά του. Τα κοινά μας όνειρα! Βαφτίσαμε λοιπόν, την παρέα μας με αυτόν τον αυθόρμητο τίτλο, από την ανάγκη μας να υπογραμμίσουμε το χρέος κάθε ανθρώπου να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ να παραμένει άνθρωπος, απέναντι σε ο,τιδήποτε πάει να αλλάξει την φύση του. Η μνήμη είναι αυτήν που σου χαρίζει την γνώση, έτσι ώστε να μην ξαναζήσεις το παρελθόν σου και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις σωστά. Αναντίρρητα, η περίπτωση της Ελλάδας, αποδεικνύει ότι ο λαός μας έχει μνήμη χρυσόψαρου, χωρίς να χρειάζεται να αναφερθούμε ούτε στα θύματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από τους ναζί, αλλά ούτε και στην παράνοια που μας κατέλαβε μετά από αυτόν, θέλοντας να μεγαλώσουμε την λίστα των νεκρών μ’έναν εμφύλιο!
Οι φυλακές φτιάχτηκαν για να απομονώνονται οι επικίνδυνοι , που θα αποτελούσαν τροχοπέδη για την ορθή συκρότηση της κοινωνίας, και τα σχολεία για να μην υπάρχουν φυλακές. Σκοπός δικός μας,λοιπόν, για όσους ζούμε, είναι να ζητάμε δικαιοσύνη απέναντι σε όποιον δεν έκανε καλά την δουλειά του κι επέτρεψε να σκοτώνονται άνθρωποι στον βωμό ιδεολογιών όπως αυτές, από ανθρώπους, των οποίων οι ιδέες βρωμάνε θάνατο! Το ένα όνειρο του Παύλου, ήταν η δημιουργία ενός σχολείου, το οποίο να γαλουχεί ορθώς τους ανθρώπους και να τους ωθεί να γεννάνε ιδέες και πράξεις για το καλό του συνανθρώπου τους. Το άλλο, ήταν ένα beach bar!
Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης του διημέρου, αναφέρουμε πως τα έξοδά μας ήταν τα εξής: 15.000 αφίσες, 2.000 αυτοκόλλητα, 50 t-shirts, 3.200 μπαλόνια (εκ των οποίων παραδόθηκαν εν τέλει τα 2.000), 15 κιλά τσικουδιά, 20 κιλά παραδοσιακά γλυκά, 300 μπύρες και 300 νερά για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην συναυλία, μεροκάματα ανθρώπων για αφισοκόλληση, ενοικίαση εξέδρας για την συναυλία, ενοικίαση 3 φορτηγών για την μεταφορά του εξοπλισμού, ενοικίαση φωτισμού κι ηχητικού εξοπλισμού για την συναυλία καθώς και τα μεροκάματα των ανθρώπων που εργάστηκαν στον ήχο. Όλα αυτά ανέρχονται στα 5.750 ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση που δεχτήκαμε ήταν η εξής: 500 ευρώ από ΟΛΜΕ, 500 ευρώ από ΑΔΕΔΥ και 300 ευρώ από τον δήμο Κορυδαλλού. Το donate που πραγματοποιήθηκε από το The Press Project για την κάλυψη εξόδων του ύψους των 300 ευρώ για την πραγματοποίηση του Live Stream και την απόδοση σε΄μάς πιθανού πλεονάσματος που θα δημιουργείτο, θα αποτελούσε ενίσχυση των εξόδων της πρωτοβουλίας μας. Ενημερωθήκαμε από την σελίδα ότι συνολικά είναι 535 ευρώ. Από τα κουτιά οικονομικής ενισχύσεως, που υπήρχαν στην συναυλία, προέκυψαν 2.224 ευρώ. Σκοπός ήταν να προκύψει από τα κουτιά, κι ένα ποσό ενισχύσεως για έναν χώρο στεγάσεως αστέγων.


Αγάπη στους δρόμους,
ραντεβού εκεί! 

Δεν Ξεχναμε

http://jungle-report.blogspot.gr/2014/09/morfwmenoi-nazi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse