Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Gay και λεσβίες σε σχολικά βιβλία

rainbow book
Για τους gay, λεσβίες, τρανς και μπαϊσέξουαλ θα διδάσκονται τα παιδιά από 4 χρονών σε μαθήματα στη Βρετανία. 
Τα παιδιά από 4 χρονών θα διδάσκονται για την ομοφυλοφιλία μέσα από τα Μαθηματικά, τη Γεωγραφία, τη Φυσική και τα Αγγλικά.
Το σχέδιο υποστηρίζεται από την κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια "γιορτάστε με την κοινότητα των gay" και θα προβάλλει τα προβλήματα των Μαθηματικών με gay χαρακτήρες. Στη Γεωγραφία τα παιδιά θα ερωτώνται γιατί οι ομοφυλόφιλοι μετακομίζουν από την εξοχή στις πόλεις, και λέξεις όπως outing = εξωτερίκευση και pride = περηφάνια θα χρησιμοποιούνται στο μάθημα της Γλώσσας.
Τα πλάνα των μαθημάτων είναι σχεδιασμένα να ενημερώσουν για θέματα των λεσβιών, των gay, των μπαϊσέξουαλ και των τρανς, σε μαθήματα Θεωρίας από την ηλικία των 4 ετών.
Και παιδικά gay παραμύθια περιλαμβάνει η διδασκαλία.
tangothree
Τα παιδιά θα συνηθίσουν να βλέπουν επίσης εικόνες ζευγαριών του ίδιου φύλου και βιβλία θα διδάσκονται όπως "And Tango Makes Three" που μιλά για δύο αρσενικούς πιγκουίνους που μεγαλώνουν ένα πιγκουινάκι.
Παράλληλα οι σπουδαστές στατιστικής θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευαίσθητα δεδομένα πάνω στον αριθμό των ομοφυλοφίλων που υπάρχουν στη Βρετανία. Όμως κριτικές προειδοποιούν πως το κίνητρο είναι η περιττή χρήση πηγών και η απόσπαση της προσοχής του παιδιού από τη μάθηση. Αν και τα πλάνα για το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικά, στηρίζονται από το Υπουργείο Παιδίας της Βρετανίας και οποιοσδήποτε μαθητής θα μπορεί να τα "κατεβάζει" από το διαδίκτυο.
Η Sue Sanders από το σχολείο "Out" είπε: 'Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίσουμε ότι οι λεσβίες, gay, bisexual και trans είναι μέρος του πληθυσμού και πρέπει να τους ενταξουμε στα μαθήματα'.
Ο David Watkins, ένας δάσκαλος που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα, είπε: ' Όταν έχεις προβλήματα με το μάθημα των Μαθηματικών, γιατί να περιλαμβάνει μια οικογένεια από στρέιτ ή το αγόρι σου ή το κορίτσι σου και να μη συμπεριλαμβάνει 2 αγόρια ή 2 κορίτσια; Δεν πρόκειται περί διδασκαλίας σεξ μεταξύ gay, έχει να κάνει με το να εκθέσουμε τα παιδιά στην ιδέα πως υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι εκεί έξω'.
Όμως ο Craig Whittaker που είναι Συντηρητικός και μέλος της Επιτροπής Παιδείας, είπε: 'Έχουμε μείνει πολύ πίσω (ως απόδοση μαθητών) στα βασικά μαθήματα σε εθνικό επίπεδο. Οι δάσκαλοι πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτά ξανά. Δεν πρόκειται περί ομοφοβίας διότι υπάρχουν και άλλα πλάνα στην εκπαίδευση που περιέχουν λεσβίες, gay, trans και bisexual'.
Ο Jhon O΄Connell της ομάδας εκστρατείας "συμμαχία των φορολογουμένων" είπε: ' Οι γονείς θα αναρωτηθούν αν αυτή είναι η σωστή χρήση των κεφαλαίων και του χρόνου, ειδικά όταν ακούμε πόσο σφιχτοί είναι οι προϋπολογισμοί'.
Τα πλάνα χρηματοδοτούνται με 35.000 λίρες από χρηματοδοτούμενη από το κράτος ΜΚΟ του τμήματος εκπαίδευσης. Θα ετίθεντο σε εφαρμογή στις αρχές Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος του Υπουργείου πρόσθεσε: 'Αυτή είναι προαιρετική ύλη διδασκαλίας. Απευθύνεται σε διευθυντές και δασκάλους για να διαλέξουν τον πιο κατάλληλο τρόπο να προωθήσουν την ισότητα και την ανεκτικότητα'.
Το μάθημα για λεσβίες, gay, bisexual και trans ξεκίνησε το 2005 και επικεντρωνόταν στο να ενημερώσουν για επιφανείς προσωπικότητες που ήταν ομοφυλόφιλοι. Η λίστα στη σελίδα στο διαδίκτυο περιλαμβάνει τον Αδριανό, αυτοκράτορα της Ρώμης και το Μιχαήλ Άγγελο, το ζωγράφο της Αναγέννησης.
Πηγή: 

http://scholarworks.bgsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1022&context=ul_pub

http://www.healthiersf.org/LGBTQ/InTheClassroom/docs/curriculum/Tango%20Makes%203_revised2.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse