Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση των PoustiRiot σε εκδήλωση του δημάρχου Πειραιά

         http://www.efsyn.gr/?p=166264


Σε εκδήλωση για το θεσμό της οικογένειας, η ομάδα που

 τάραξε τα νερά του πρώτου λιμανιού της χώρας ανήμερα 

των Φώτων, παρενέβη ξανά: αυτή τη φορά για να αντιδράσει 

στις ομοφοβικές δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου




Eliza Goroya



1 σχόλιο :

  1. Όταν μπήκε ο δήμαρχος, γύρισε προς εμάς και είπε 'ω, να κι η νεολαία--τι είστε εσείς, νέοι γονείς;' στο οποίο σωστά απάντησε ένας από εμάς 'είμαστε φοιτητές'. Στεκόταν στην ευθεία μου και ξαναρώτησε 'τι είστε;' και τότε εγώ, δε μπόρεσα να αντισταθώ και το αισθάνθηκα και ως κρύψιμο (είχα στο νου μου πως θα απαντήσουμε στην είσοδο πως είμαστε φοιτήτριες αν μας πουν γιατί είμαστε τόσ@ άτομα κι όχι τόσο το να πούμε ...ψέματα στον ίδιο τον Δήμαρχο--που να φανταστούμε ότι θα μας απευθύνει το λόγο! Οπότε όταν δόθηκε η ευκαιρία να του μιλήσουμε ευθέως και να δούμε τις αντιδράσεις του, και τη δεύτερη φορά που ρώτησε 'τι είστε;' απάντησα:
    'εκπροσωπούμε τις λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλες και τρανς' στο οποίο έπαθε διπλωματικό εγκέλαδο και ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕ 'ΤΙ ειστε;' και συμβουλεύτηκε την αντιδήμαρχο [που μάθαμε ότι είναι πρότυπο οικογένειας γιατί ο ...ναύαρχος σύζυγός της--NO KIDDING--ήταν στο νοσοκομείο μέχρι χθες κι αυτή ήταν δίπλα του]. Τότε αυτή του ψιθύρισε κι εγώ ξανααπάντησα:
    ΛΕΣΒΙΕΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΤΡΑΝΣ.
    ΒΜ: Εσύ είσαι λεσβία;
    ΕΓ: Είμαι πανφυλόφιλη.
    ΒΜ: Κι εις ανώτερα!

    Ο κόσμος δεν αντέδρασε--ούτε καν γύρισαν προς εμένα να δουν το πρόσωπό μου (απ'όσο είδα γιατί εξωτερικά ήμουν ψύχραιμη, μέσα μου έτρεμα).

    Ο δήμαρχος τότε προλόγισε κι είπε διάφορες πίπες όπως ότι του χαλάμε την αισθητική κι αν είναι να μην εκλεγεί δήμαρχος εξαιτίας μας είναι περήφανος.
    #homophobepride #WTF

    Η συζήτηση ξεκίνησε κανονικά με την ψυχαναλύτρια να λέει πως
    'η έρευνα δεν έχει καταλήξει για αυτές τις ΑΛΛΕΣ οικογένειες και πως πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια και πολλές έρευνες ακόμη για να ξέρουμε σίγουρα'
    Ηταν πολύ διπλωματική ως προς τον δήμαρχο--τον οποίο ανέφερε μέσα στην ομιλία της και εξ-επιστημονοποίησε τις πίπες του (για παράδειγμα είπε πως ο δήμαρχος μίλησε 'για ταυτίσεις' ενώ ο δήμαρχος είπε 'η οικογένεια είναι ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ και ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ'). Στο τέλος μου έδωσε την πρώτη ερώτηση και έθεσα το θέμα των δύο στερεοτύπων που δεν ισχύουν:
    --Η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι ψυχική νόσος
    --Παιδιά ομογονεϊκών οικογενειών αυτοπροσδιορίζονται 90-92% στρέιτ--ΔΕ γίνονται LGBTQ εξ αιτίας των...ταυτίσεων.
    Μίλησα ακόμη για οριζόντιες και κάθετες μειονότητες, έλλειψη σεξουαλικής αγωγής και συμβουλευτικών υπηρεσιών στα σχολεία και έλλειψη δομών προστασίας LGBTQ--μεταξύ άλλων.

    2ρη ερώτηση από εμάς έγινε από την Αννα σχετικά με τον σεξισμό που είναι 'κι αυτός ένας ρατσισμός' και ήμασταν περίπου 15 άτομα εκεί, μοιράσαμε 100 φυλλάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse