Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός είναι η Ελλάδα / Νίκησε ο Νίκος Ρωμανός και το κίνημα αλληλεγγύης


 - Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία - Σταματά την απεργία πείνας


Oμόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές.
Μπορεί τα κόμματα να αλληλοσυγχαίρονται όμως ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού και το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.
Μετά από μέρες αδιαλλαξίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας για προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων που ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσε νέα ρύθμιση-προσθήκη που αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές: Στους φοιτητές/σπουδαστές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι), χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα,  με προϋπόθεση την επιτυχή παρακολούθηση εξ αποστάσεως του ενός τρίτου των μαθημάτων/εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο σπουδών. 

Μετά από διακοπή 10 λεπτών στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται οτι πρέπει να εκπέμψει μήνυμα ελπιδας αλλά και υποχώρησης για να νικήσει η ζωή και όχι ο κυβερνητικος "ετσιθελισμος" και επεσήμανε ότι «αν με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η πολιτεία εγγυάται την ένταξη στη ρύθμιση για τον γεωεντοπισμό θα αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα καλέσουμε το Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και να μην χαρίσει τη ζωή του». Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η νέα τρoπολογία είναι νίκη του Νίκου Ρωμανού, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.»

«Είχαμε πει από την αρχή ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση. Εμείς δεν θέλουμε να πούμε ποιος συνέβαλε ή όχι. Υπήρξε λοιπόν μια προσπάθεια σοβαρή, που είχε αποτελέσματα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από τους ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και η Ραχήλ Μακρή που μίλησε για λύση του προβλήματος προς τη θετική κατεύθυνση.

«Η Βουλή έδειξε θεσμική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία. Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει σύγκλιση και παρά τις διαφορές μας λύθηκε υπέρ της ζωής το θέμα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε για ένα καλό τέλος, μετά από μια δύσκολη συζήτηση.

Για μια πολύ καθαρή τροπολογία που κάμπτει όλους τους περιορισμούς και καλύπτει και την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού καθώς και άλλων φοιτητών κρατουμένων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα του, ώστε όπως είπε, να δοθεί άμεσο και απτό αποτέλεσμα και να σταλεί από όλους το μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση.


Ύστερα από αυτή την προσθήκη η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης πουαφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές, έγινε ομόφωνα δεκτή.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Νίκου Ρωμανού, κ. Ραγκούση αλλά και τον διοικητή του Γεννηματάς,
 ο Νίκος Ρωμανός σταματάει την απεργία πείνας ύστερα από 31 μέρες και ξεκινάει άμεσα η διαδικασία ανάταξης και σίτισής του.
Μπορεί τα κόμματα να αλληλοσυγχαίρονται όμως ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού, που έβαλε τη ζωή του μπροστά, και το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη. Ο Νίκος και η αλληλεγγύη νίκησαν. 
Η δημοκρατία χρειάζεται 31 μέρες απεργία πείνας;
Ρωμανός ΓρηγορόπουλοςΞέρω πως συνήθισες τις σφαλιάρες. Ξέρω πως συνήθισες την ταπείνωση. Ξέρω πως συνήθισες τον εξευτελισμό. Ξέρω πως δεν έχεις συνείδηση. Ξέρω πως δεν έχεις αξιοπρέπεια. Θέλω να σε ενημερώσω, όμως, πως δεν είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Είσαι παράδειγμα προς αποφυγή.
Το ακόμα χειρότερο είναι πως δεν είσαι μόνο παράδειγμα προς αποφυγή. Είσαι η πλειοψηφία.
Είδες τη χώρα σου να διαλύεται αλλά δεν τόλμησες να αντιδράσεις.
Είδες τους συνανθρώπους σου να απελπίζονται αλλά το μόνο που σκέφτηκες ήταν «εγώ είμαι καλά ακόμα».

Είδες μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να μεταναστεύει στο εξωτερικό και σκέφτηκες «τα δικά μου παιδιά δεν έχουν ανάγκη».
Είδες το φασισμό να φουντώνει και σκέφτηκες πως δεν σε αφορά, πως δεν οφείλεται και στη δική σου αδιαφορία.

Επιβεβαιωμένο: Η 18χρονη της φωτό νοσηλεύεται, σπασμένα δόντια κ πλευρα, επηρεασμένη νεφρική λειτουργία

Είδες τους απελπισμένους πρόσφυγες και ενόχλησαν την «αισθητική» σου γιατί σου θύμισαν πως και οι πρόγονοί σου ήταν πρόσφυγες.
Είδες την ατιμωρησία των πολιτικών και των νταβατζήδων, και σκέφτηκες πως «δεν πρέπει να πηγαίνω κόντρα στους δυνατούς αλλά να είμαι πάντα με τους δυνατούς, για να αρπάζω κι εγώ».


Και τώρα ζητάς να πεθάνει ένας 21χρονος που στα 15 του χρόνια -ακριβώς έξι χρόνια πριν σαν σήμερα- είδε να ξεψυχάει στα χέρια του ο φίλος του που δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό.
Ποιες ήταν οι επιλογές που είχε ο Νίκος Ρωμανός στη ζωή του, όταν στα 15 του χρόνια το Κράτος δολοφόνησε τον φίλο του;
Τι θα έκανες εσύ αν σου είχε συμβεί αυτό που συνέβη στον Νίκο Ρωμανό;
Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι σάπιος.
Εσύ είσαι ήδη νεκρός.
Και θέλεις να πεθάνει και ο Νίκος Ρωμανός.
Για να μη σου θυμίζει με την δική του στάση πως υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Ο δρόμος που εσύ έχασες για πάντα.





Ο Νίκος Ρωμανός, έστω και εν αγνοία του, είναι σε ελληνικό δρόμο· δηλαδή, σε ανθρώπινο δρόμο. Στον δρόμο που οι Έλληνες έχασαν πολλά χρόνια πριν.
Ο Νίκος Ρωμανός λέει με την στάση του «Ελευθερία ή θάνατος».


Δεν είναι ο Νίκος Ρωμανός που πεθαίνει. Είναι η Ελλάδα που πεθαίνει.
Όσοι μισούν τον Νίκο Ρωμανό, μισούν την Ελλάδα.
Όσοι ζητούν να πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός, ζητούν να πεθάνει η Ελλάδα.
Ο Νίκος Ρωμανός είναι η Ελλάδα.
Να ζήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να ζήσει η Ελλάδα.
(Στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με την ευχή να κάνει πολλά χρόνια να συναντήσει ξανά τον Νίκο Ρωμανό. Όταν το Κράτος δολοφονεί τον φίλο σου μπροστά στα μάτια σου, κάθε υγιής άνθρωπος θέλει αυτός ο άνθρωπος να ζήσει για δυο ανθρώπους· να ζήσει και για τον δολοφονημένο φίλο του. Κάθε υγιής άνθρωπος ξέρει πως ο Νίκος Ρωμανός είναι γιος του, εγγονός του ή αδελφός του. Αν το ελληνικό κράτος καταφέρει έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να δολοφονήσει και τον Νίκο Ρωμανό, να μην κάνει το ίδιο λάθος: οι πρώτοι που θα πρέπει να συλλάβει είναι τα παιδιά που θα έχουν στον ώμο τους το φέρετρό του. Και να τα εκτελέσει επί τόπου.)

1 σχόλιο :

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse