Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Ναι» Βρετανών βουλευτών στο γάμο ομοφυλόφιλων!




Υπερψήφισαν τελικά οι Βρετανοί βουλευτές τη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, στην πρώτη από μία σχετική σειρά ψηφοφοριών.
Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, ενώ 175 ψήφισαν απορριπτικά.
Η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να περάσει από αρκετά ακόμη στάδια έγκρισης μέχρι να καταστεί νόμος του βρετανικού κράτους. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή, και αφού περάσει και από τη Βουλή των Λόρδων, το νέο πλαίσιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2015.
Η νομοθεσία αναγνωρίζει επίσης και το θρησκευτικό γάμο για όσα δόγματα τον δέχονται, αφήνοντας όμως το περιθώριο επιλογής -ώστε να διασφαλιστεί πως όσες εκκλησίες δεν αποδέχονται το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, όπως η Εκκλησία της Αγγλίας, δεν θα είναι δεσμευμένες να τον τελέσουν.
Η πρώτη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου ανέδειξε το διχασμό στο κυβερνητικό Συντηρητικό Κόμμα, με τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον να υποστηρίζει το νομοσχέδιο, σε αντίθεση με μεγάλο αριθμό συντηρητικών βουλευτών.
Ο Κάμερον αναγνώρισε ότι και όσοι τάσσονται υπέρ και όσοι τάσσονται κατά υποστηρίζουν σθεναρά την άποψή τους, αλλά τόνισε ότι η έκβαση της ψηφοφορίας «είναι ένα βήμα εμπρός για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse