Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

France's parliament approve gay marriage article.Γαλλία 249 υπερ και 97 κατά της ισότητας του γάμου

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το πιο σημαντικό άρθρο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση του γάμου των Lbtiq ζευγαριών.
Ψήφισαν 249 υπερ και 97 κατά του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως μια συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων - όχι μόνο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.
Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος Francois Hollande και αριστερές υποστηρίκτριές του υποστήριξαν το νομοσχέδιο, σε αντίθεση με πολλές της δεξιάς UMP και τις κεντρώες βουλευτίνες αντιπολίτευσης.
Οι προτάσεις έχουν προκαλέσει θετικές και αρνητικές διαμαρτυρίες για μήνες.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 55-60% των Γαλλίδων-ων υποστηρίζουν την ισότητα του γάμου, και το 50% εγκρίνει την Lbtiq παιδοθεσία.
Ανταποκρίτριες λένε ότι η ευκολία με την οποία το άρθρο πέρασε στο νομοσχέδιο δείχνει πως θα περάσει και στο σύνολό του.
Συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς βουλευτίνες συζητούν εκατοντάδες τροπολογίες, οι περισσότερες από αυτές που κατατέθηκαν προέρχονται από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση.
Καθ' οδόν αναμένεται να εγκριθεί το άλλο βασικό μέτρο του νομοσχεδίου, το οποίο θα επιτρέψει στα Lbtiq ζευγάρια να παιδοθετούν.
Ελευθερία επιλογής
Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981.
 "Είμαστε χαρούμενες και περήφανες που έγινε αυτό το πρώτο βήμα", είπε η υπουργίνα Δικαιοσύνης Christiane Taubira. "Θα καθιερώσει την ελευθερία για την καθεμία-ένα να επιλέξει την συντρόφισά της για ένα μέλλον από κοινού".
Ο Philippe Gosselin βουλευτής του UMP είπε ότι η νομοθεσία είναι μόνο η αρχή μιας τάσης που ο λαός δεν θέλει. "Σήμερα είναι ο γάμος και η παιδοθεσία. Αύριο θα είναι η ιατρικά υποβοηθούμενη σύλληψη και οι παρένθετες μητέρες”.
Αναμένεται ότι η νομοθεσία θα φτάσει στο μητρώο των νομοθετημάτων που ψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα του κράτους στα μέσα της χρονιάς, αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Γαλλίας - AFP.
Τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς, ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Λυών, υποστήριξε ότι τα σχέδια θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια του γάμου, θα ανοίξουν την πόρτα στην αιμομιξία και στην πολυγαμία.
Η συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.
France's parliament approve gay marriage article The bill marks one of France's biggest social reforms since the abolition of the death penalty in 1981

The French National Assembly has approved the most important article of a bill to legalise same-sex marriage.
Deputies voted 249-97 in favour of redefining marriage as being an agreement between two people - not just between a man and a woman.
President Francois Hollande's Socialists and their left-wing supporters backed it, opposed by many opposition UMP and centrist MPs.
The proposals have generated protests and counter-protests for months.
Opinion polls suggest that around 55-60% of French people support gay marriage, though only about 50% approve of gay adoption.
Correspondents say the ease with which the article passed suggests the bill as a whole will pass.
Debates are expected to go on for more than a week, as MPs discuss hundreds of amendments, most of them filed by the centre-right opposition.
On the way they are expected to approve the other key measure in the bill, which would allow gay couples to adopt children.
'Freedom to choose'


The bill marks one of France's biggest social reforms since the abolition of the death penalty in 1981.
"We are happy and proud to have taken this first step," Justice Minister Christiane Taubira said.
"We are going to establish the freedom for everyone to choose his or her partner for a future together."
UMP MP Philippe Gosselin said the legislation was only the beginning of a trend that the French people did not want.
"Today it is marriage and adoption. Tomorrow it will be medically assisted conception and surrogate mothers."
It is expected that the legislation will reach the statue books by the middle of the year, AFP reports.
In September last year, Cardinal Philippe Barbarin, the Roman Catholic archbishop of Lyon, argued that plans to redefine the concept of marriage would open the door to incest and polygamy.
The debate in the National Assembly is due to last throughout the weekend.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse