Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εκστρατεία της AllOut

Μια νέα ταινία που αναδεικνύει τις διακρίσεις για τους γονείς του ίδιου φύλου ξεκίνησε να προβάλλεται σήμερα 5 Νοεμβρίου 2012 για να συμπέσει με την Εθνική Εβδομάδα Υιοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρά το γεγονός ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Βρετανία μπορούν να υιοθετήσουν νόμιμα παιδιά, το μέτρο παραμένει απαγορευτικό σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και ζευγάρια του ίδιου φύλου με παιδιά αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα όταν πρόκειται για τα νομικά τους δικαιώματα.
  
Ο Andre Banks, εκτελεστικός διευθυντής της AllOut, μιας παγκόσμιας LGBT ομάδας- εκστρατείας, είπε: « τα κράτη μέλη της Ε.Ε. υπερηφανεύονται για την ένταξη των χωρών τους στην Ε.Ε., αλλά οι κυβερνήσεις τους εξακολουθούν να αδυνατούν να επιλύσουν τα νομικά εμπόδια προκειμένου οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου να έχουν πλήρη αναγνώριση όταν περνούν έξω από τα σύνορα της χώρας τους».
Η ταινία είναι κοινό έργο της Allout και του παραγωγού Mike
Buonaiuto, του οποίου η ταινία  equal marriage film Homecoming  έγινε τεράστια online επιτυχία.


 
Η ταινία υποστηρίζεται και από τους Εργατικούς και ο ευρωβουλευτής τους Michael Cashman είπε: «
Gay και λεσβίες γονείς μπορούν συχνά να βρεθούν νομικά αόρατοι σε ένα μεγάλο ποσοστό της Ευρώπης, βάζοντας όλη την οικογένειά τους σε μια πολύ ευάλωτη κατάσταση ιδίως σε ότι αφορά την υγειονομική περίθαλψη, τις διακοπές ή τα οικογενειακά νομικά συστήματα.»

Ο κ. Cashman πρόσθεσε : « η ταινία #
InvisibleParents υποστηρίζει ότι όλα τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται με νομική ισότητα ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους. Είναι ένας πραγματικά λαμπρός τρόπος ώστε οι άνθρωποι να συνδεθούν με αυτά τα πολύ πραγματικά προβλήματα και στη συνέχεια να κάνουν κάτι γι’ αυτά»



Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τον κόσμο να μοιράσει την ταινία σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να συγκεντρωθούν 50.000 υπογραφές .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse