Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει το πραγματικό της όνομα»



Ο πατέρας της νεαρής ινδής που έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού και κατέληξε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή, ότι θέλει να γίνει γνωστό το όνομα της κόρης του, καθώς έτσι θα μπορούσε να γίνει πηγή δύναμης για άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά από τον ομαδικό βιασμό της σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί που πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία και οδήγησε σε υποσχέσεις από την κυβέρνηση για πιο σκληρή τιμωρία για τους εγκληματίες.
 «Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει το πραγματικό της όνομα. Η κόρη μου δεν έκανε κανένα λάθος, πέθανε ενώ προστάτευσε τον εαυτό της» είπε ο πατέρας της σε βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα. «Είμαι υπερήφανος για αυτήν. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσω θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από αυτές τις επιθέσεις. Θα αντλήσουν δύναμη από την κόρη μου» συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας έδωσε την άδεια να δημοσιευτεί το όνομα καθώς και μια οικογενειακή φωτογραφία. Το Ρόιτερς πάντως επέλεξε να μην αποκαλύψει το όνομα του θύματος, καθώς οι ινδικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να το πράξουν .

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είχε ήδη ζητήσει η νέα νομοθεσία που θα αφορά τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα, να λάβει στη μνήμη της, το όνομα της κόρης του. Σε πέντε άνδρες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της της φοιτήτριας .Οι πέντε θα εμφανιστούν στο δικαστήριο του Νέου Δελχί τη Δευτέρα.


Έσπασε την σιωπή του ο σύντροφος της άτυχης Ινδής: Να μην ξαναδώ τέτοια βαρβαρότητα

Ο σύντροφος της άτυχης Ινδής φοιτήτριας που απεβίωσε μετά τον ομαδικό βιασμό της σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στα μέσα Δεκεμβρίου, έλυσε τη σιωπή του κάνοντας αποκλειστική δήλωση στο Γαλλικό πρακτορείο.

Συντετριμμένος ο άντρας, ένας μηχανικός πληροφορικής 28 ετών, κάνει λόγο για απίστευτη βαρβαρότητα - σκληρότητα, που διέκριναν τις έκνομες ενέργειες των δραστών του ομαδικού βιασμού και συγκλονίζει την κοινή γνώμη τονίζοντας: "Ποτέ ας μην ξαναδώ, δεν θα πρέπει να ξαναδώ..., τέτοιου βαθμού βαρβαρότητα. Προσπάθησα να παλαίψω με τους άνδρες αυτούς, αφού τους εκλιπάρησα ξανά και ξανά να την αφήσουν», δήλωσε ο νεαρός από την πόλη Γκοραχπούρ, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές (βόρεια), όπου διαμένει με τους γονείς του
Ο ίδιος επεσήμανε πως καθώς επέστρεφαν από τον κινηματογράφο και μόλις κατέβηκαν από το ρίκσω που τους μετέφερε, επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο που μεταφέρει τους φοιτητές στους κοιτώνες τους, στο οποίο όμως είχε επιβιβασθεί μία ομάδα ανδρών που είχαν υπολάβει το σχολικό όχημα ως τη «νυκτερινή γραμμή» συγκοινωνίας.

Μόλις επιβιβάσθηκαν, η ομάδα τους επιτέθηκε και αφού βίασαν κατ’ επανάληψη τη φίλη του, κακοποιώντας την συνάμα με έναν σκουριασμένο σωλήνα, τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο.

Ο νεαρός, σε άλλη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο, αποκάλυψε την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στις τραγικές στιγμές που βίωσαν μετά τον βιασμό.

Η αστυνομία άσκησε δίωξη το Σάββατο κατά του τηλεοπτικού δικτύου που μετέδωσε τη συνέντευξη, με το αιτιολογικό πως μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του θα ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο νομοθέτης στην Ινδία επιτάσσει πως τα θύματα βιασμών θα πρέπει να προστατεύονται από την τήρηση της ανωνυμίας τους.


Στον φακό του τηλεοπτικού δικτύου Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δύο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά τη βάναυση κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο την αποφράδα νύκτα της 16ης Δεκεμβρίου, όμως οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τείνουν χείρα βοηθείας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η απάθεια που κυριαρχούσε δεν άλλαξε ούτε όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία και αποκαλύπτει πως αντί να τους μεταφέρουν σε μία παρακείμενη κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε μία σειρά δύσκολων επεμβάσεων, μία εκ των οποίων συνίστατο στην αφαίρεση ενός τμήματος του εντέρου.

Το ανατριχιαστικό εγκληματικό περιστατικό πυροδότησε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, που με ογκώδεις διαδηλώσεις αξίωσε τη λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Η υπόθεση των δραστών που κατηγορούνται για τον βιασμό νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί πρόκειται να διαβιβασθεί το Σάββατο σε άλλο δικαστήριο, το οποίο διαθέτει την δυνατότητα ταχύτερης εκδίκασής της, την ίδια στιγμή που ο νεαρός φίλος της διηγείται τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της εγκληματικής ενέργειας που κατέληξε στον θάνατο του θύματος.

Έξι ύποπτοι ηλικίας 19 έως 35 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία απήγγειλε σε πέντε εξ αυτών κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό και φόνο κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου της περιφέρειας Σάκετ, στο Νέο Δελχί, την Πέμπτη.

Ο έκτος ύποπτος θα περιμένει τα αποτελέσματα του οστικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν είναι όντως 17 ετών, όπως διατείνεται, προτού παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse