Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Οι Ομοφυλόφιλοι Άντρες με Αναπηρία και σεξ

 

Η καθήλωση σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του περιορισμού δυο ερωτικών συντρόφων που τρέφουν έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Καθώς η αναπηρία μπορεί να αποτρέπει το άτομο να εκτελεί την σεξουαλική πράξη με τους «παραδοσιακούς» τρόπους, εντούτοις το ανάπηρο άτομο διαθέτει μια σειρά από όμορφες, τρυφερές ικανότητες που προσφέρουν ηδονή, όπως τα φιλιά, τα χάδια, τα γλειψίματα, ή ακόμα κι η διείσδυση του πέους.

Ακόμα κι εκείνοι που έχουν κάκωση στο νωτιαίο μυελό μπορούν να κάνουν διείσδυση στον πρωκτό, προσφέροντας ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Πολλοί είναι οι ομοφυλόφιλοι ανάπηροι που πάσχουν από άλλες παθήσεις και δεν έχουν προβλήματα στύσης, που μπορούν να εκτελούν διεισδύσεις και να έρχονται σε οργασμό όπως όλοι οι άλλοι. Το μυστικό εδώ είναι η θέληση, η επιθυμία, η στάση κι η κατανόηση μεταξύ των εραστών. Η κατανόηση μπορεί να δημιουργήσει έντονους δεσμούς αγάπης μεταξύ των δυο αντρών, που με πειραματισμούς με τα κορμιά τους θα μπορέσουν να ανοίξουν τους ορίζοντες της αγάπης μεταξύ τους. Όπου υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και προθυμία για εξερεύνηση, η αναπηρία αποτελεί μια ευκαιρία για δημιουργικότητα.


Όσον αφορά τα γκέι ανάπηρα άτομα που έμειναν ανάπηρα από μια κάκωση του νωτιαίου μυελού, η σεξουαλική ανικανότητα θα εξαρτηθεί από την έκταση και το βαθμό της βλάβης στο νωτιαίο μυελό κι από το αν ή όχι μπορούν τα νευρικά ερεθίσματα να μεταφέρονται μέσω αυτού. Ένα γκέι ανάπηρο άτομο μπορεί να έχει μια πλήρη ή ατελή διατομή του νωτιαίου μυελού. Στην περίπτωση της πλήρης διατομής, π.χ. στην περιοχή του αυχένα, δεν θα υπάρχει καμία αισθητικότητα ή κινητικότητα κάτω από σημείο αυτό. Στην περίπτωση της ατελούς διατομής, μπορεί να υπάρχει μερική αισθητικότητα κάτω από το επίπεδο της βλάβης. Για τον γκέι ανάπηρο η σεξουαλική πράξη περιλαμβάνει τρία βασικά θέματα: την επιθυμία, την στύση και την εκσπερμάτωση. Η επιθυμία είναι μια πνευματική και ορμονική διαδικασία που βασίζεται στα όνειρα και τις φαντασιώσεις. Η στύση εξαρτάται από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του πέους, και μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω του εγκεφάλου είτε με την άμεση σωματική επαφή. Τα ανάπηρα άτομα μπορεί να έχουν είτε αντανακλαστική στύση ως αποτέλεσμα του ερεθισμού στη γεννητική περιοχή, που όμως δεν την αισθάνονται, είτε μπορούν να έρθουν σε στύση με τη σκέψη. Εδώ θα συζητήσουμε για τα γκέι ανάπηρα άτομα που είναι τετραπληγικοί ή παραπληγικοί. Για τους άλλους, που δεν είναι τετραπληγικοί ή παραπληγικοί και πάσχουν από ασθένειες, όπως η μυϊκή δυστροφία, η σκλήρυνση κατά πλάκας κι η εγκεφαλική παράλυση, δεν έχουν απώλεια της αισθητικότητας στο σώμα τους ή στα γεννητικά τους όργανα. Ο γκέι ανάπηρος που δεν είναι τετραπληγικός ή παραπληγικός, μπορεί να ερεθιστεί σεξουαλικά όπως ο καθένας και να έρθει επίσης, και σε οργασμό. Μπορεί να ανταποκριθεί κανονικά στο άγγιγμα ή σε οποιαδήποτε άλλη αίσθηση, όπως όλοι μας. Έχει κι εκείνος την επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση και σωματική επαφή με τους άλλους. Ακόμα και εκείνοι που είναι παραπληγικοί ή τετραπληγικοι, η σεξουαλική επιθυμία κι η ανάγκη της επαφής και οικειότητας συνεχίζει να υφίσταται, παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνονται το πέος τους όπως πριν. Η επιθυμία κι η ικανότητα να ανταποκριθούν και να μοιραστούν αγάπη κι έρωτα, συνεχίζει να υπάρχει όπως και πριν γίνουν ανάπηροι. Οι παραπληγικοί κι οι τετραπληγικοί μπορεί να μην έρχονται σε οργασμό όπως τα άλλα γκέι άτομα, όμως πολλά άτομα που είναι καθηλωμένα σε αμαξίδιο και πάσχουν από άλλες αναπηρίες μπορούν να έχουν οργασμό και να ικανοποιούνται, όπως κι οι υγιείς άνθρωποι. Ο συγγραφέας συνάντησε έναν γκέι άντρα που φρόντιζε κάποιον με μυϊκή δυστροφία και μου είπε ότι κάθε μέρα που πήγαινε να τον πάρει, τον χάιδευε και τον βοηθούσε να έρθει σε οργασμό, κι εκείνος ήταν πολύ ευτυχισμένος. Στην πραγματικότητα, μου είπε ότι τον φρόντιζε μέχρι την ημέρα που πέθανε. Ένας λόγος που έζησε τόσο πολύ και παρέμενε υγιής, παρά την επιδείνωση της κατάστασης του σώματός του, οφειλόταν στο γεγονός ότι κάθε μέρα απολάμβανε σεξουαλική ικανοποίηση.


Στατιστικά, πολλοί τετραπληγικοί και παραπληγικοί μπορούν να έχουν στύση, αλλά μόλις το 5% έχουν εκσπερμάτιση. Δυστυχώς, κι εκείνοι που εκσπερματώνουν δεν έχουν καμία αίσθηση οργασμού στην πυελική περιοχή, και συχνά το σπέρμα μεταφέρεται μέσω του ουροποιητικού συστήματος στην κύστη.

Ωστόσο, η ευχαρίστηση από τον ερεθισμό και την επαφή ικανοποιεί συναισθηματικά το άτομο. Όλα τα ανάπηρα άτομα μπορούν να βιώσουν ευχαρίστηση από τα φιλιά, τα χάδια, τα γλειψίματα και τα αγγίγματα. Ένας γκέι ανάπηρος μπορεί να βιώσει έντονη ερωτική ευχαρίστηση με το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων και του σώματος, ακόμα και αν δεν μπορεί να έχει οργασμό, όπως ο μη ανάπηρος σύντροφός του. Συνήθως, ακόμα και τα άτομα με βαριές αναπηρίες, μπορούν να προσφέρουν και να πάρουν ευχαρίστηση με το στόμα, γλείφοντας και φιλώντας όλα τα μέρη του σώματος του φίλου τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι βιώνουν ζεστασιά, ενδιαφέρον, τρυφερότητα και ένα αίσθημα αποδοχής από τον άνθρωπο που αγαπούν και νοιάζονται. Γι’ αυτό αν η σεξουαλική επαφή είναι εστιασμένη μόνο στη στύση, τη διείσδυση και τον οργασμό, το άτομο με παραπληγία ή τετραπληγία θα δυσκολευτεί να βιώσει και να βρει σεξουαλική ολοκλήρωση και ικανοποίηση. Εδώ χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ακόμα και τα άτομα που δεν μπορούν να νιώσουν οργασμό, εντούτοις, μπορούν αν τοποθετηθούν μπρούμυτα ή στο πλάι να κάνουν πρωκτικό σεξ. Αν είστε μη ανάπηρος, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να έρθετε σε οργασμό κάνοντας διείσδυση σε διάφορες στάσεις, όπως με οποιονδήποτε άλλον γκέι σύντροφο. Το αν το άτομο μπορεί να νιώσει ή όχι την επαφή όπως οι υπόλοιποι, εξαρτάται από την αναπηρία που έχει. Αν η αναπηρία δεν οφείλεται σε κάκωση νωτιαίου μυελού, μπορεί να απολαύσει το σεξ το ίδιο έντονα, όπως κι ο καθένας μας. Πολλοί ανάπηροι που δεν έχουν βλάβη στον νωτιαίο μυελό, έχουν πλήρη αισθητικότητα σε όλο τους το κορμί και μπορούν να έρθουν σε οργασμό κανονικά. Ακόμα και αυτοί που έχουν μειωμένη αισθητικότητα, το αίσθημα της ζεστασιάς, της αποδοχής θα σας δώσει τόσο σε σας, όσο και στον άλλον, μεγάλη ικανοποίηση. Επίσης, μπορείτε να τελειώσετε στην πλάτη του ή αν μπορεί να ανοίγει τα ποδιά του να διεισδύσετε στον πρωκτό και να προσφέρετε σε σας και το φίλο σας σεξουαλική ικανοποίηση. Το σημαντικότερο από όλα είναι η αγάπη, η προθυμία για οικειότητα, ο σεβασμός και το δόσιμο της καρδιάς, της ψυχής και του κορμιού σας.


Είναι πολύ σημαντικό για τα γκέι ανάπηρα άτομα που η αναπηρία τους είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος ή μιας εκφυλιστικής νόσου, να καταλάβουν ότι ο κανονικός τρόπος με τον οποίο έκαναν έρωτα μπορεί να είναι πολύ δύσκολος, ή ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να μπορέσει να γίνει. Το πιο βασικό είναι η αποδοχή της κατάστασης ως έχει, κι η ενδυνάμωση εσωτερικά της αγάπης και της αυτό-αποδοχής. Αν δεν συμβεί αυτό θα είστε πολύ δυστυχισμένος, και γεμάτος θυμό και πικρία για τη ζωή και την κοινωνία, και κανείς δεν θα σας θέλει γιατί δεν θα το αξίζετε. Όσον αφορά εσάς που θέλετε να είστε με κάποιον, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να είστε ελκυστικός στο άτομο αυτό και να μην δείχνετε θυμό και αρνητικότητα για την κατάστασή σας. Αν είστε τετραπληγικός ή παραπληγικός, είναι πολύ σημαντικό να φτάσετε σε τέτοιο σημείο αποδοχής του εαυτού σας, ώστε να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι η συναισθηματική πλευρά του σεξ μπορεί εξίσου να ικανοποιεί και να δράσει αντισταθμιστικά στην αλλαγή της σωματικής ικανότητας.Όσον αφορά τον στοματικό έρωτα, αν ο γκέι ανάπηρος φίλος σας δεν μπορεί να κουνήσει με ευκολία το κεφάλι του πάνω-κάτω, θα πρέπει εσείς να βάλετε το όργανό σας στο στόμα του και να κινηθείτε πάνω κάτω, καθώς εκείνος σας γλύφει με τη γλώσσα και τα χείλια του. Αν το κάνετε γρήγορα, θα έρθετε σε οργασμό. Επίσης, μπορείτε πάντα να γλείψετε τα γεννητικά του όργανα όπως και, εκτός αν ο φίλος σας έχει κάκωση νωτιαίου μυελού, θα έρθει σε οργασμό και θα εκσπερματώσει. Επίσης, ο γκέι ανάπηρος σύντροφός σας μπορεί να γλύψει τα όργανά σας και τον πρωκτό σας. Όσον αφορά στο τελευταίο, αν ο φίλος σας έχει περιορισμένη κινητικότητα, μπορείτε να τον ξαπλώσετε ανάσκελα, και να κάτσετε απαλά στο πρόσωπό του, ώστε να μπορεί να σας γλύψει με το στόμα. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς ταυτόχρονα σε αυτόν από τη θέση αυτή, όπως στη στάση «69». Για να αυξήσετε την απόλαυση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιον δονητή ή άλλο βοήθημα της αρεσκείας σας. Μπορείτε ακόμα να παίξετε με το κορμί του άλλου με φιλιά, χάδια κτλ. Σε όλες αυτές τις τεχνικές, αυτό που πραγματικά μετράει είναι η συμπεριφορά και το ενδιαφέρον σας για τον ανάπηρο σύντροφό σας, ώστε να τον περιβάλλεται με φροντίδα κι αγάπη.


Τα γκέι ανάπηρα άτομα που έχουν τραχειοστομία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν έρωτα, όμως αυτές οι δυσκολίες μπορούν και θα πρέπει να ξεπεραστούν με δημιουργικότητα και πειραματισμούς. Αυτοί οι γκέι άντρες μπορούν να προσφέρουν και να βιώσουν ηδονή με πολλούς τρόπους: σωματικά, συναισθηματικά, λεκτικά, κι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αισθάνονται όλο τους το κορμί κανονικά. Αυτά τα άτομα μπορούν να εκσπερματώσουν και να ερεθιστούν όπως ο καθένας. Η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος προσέγγισής τους. Αν ο γκέι εραστής σας έχει τραχειοστομία, πρόσφερετέ του ικανοποίηση με στοματικό έρωτα. Αν κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, χρησιμοποιείστε τα δάχτυλα, τα χέρια, τα πόδια ή ό,τι άλλο μπορείτε. Αν το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλάτε μαζί του, περιγράψτε του λεκτικά μια φαντασίωση την ώρα που εκείνος αυνανίζεται πλάι σας. Αν δε μπορείτε να ερεθίσετε σωματικά τον ανάπηρο εραστή σας με κανένα από αυτούς τους τρόπους, δοκιμάστε κάτι δικό σας. Το μυστικό εδώ είναι η αποδοχή, η αίσθηση ελευθερίας που νιώθει, και το ότι είστε εκεί μαζί του για να τον ευχαριστήσετε. Θυμηθείτε ότι πολλοί ετεροφυλόφιλοι άντρες με παρόμοιες αναπηρίες μπορούν να κάνουν παιδιά όταν είναι με τις σωστές γυναίκες που τους φροντίζουν και τους αγαπούν.


Αν ο γκέι εραστής σας χρησιμοποιεί κάποια αναπνευστική συσκευή και δεν έχει τραχειοστομία, μπορείτε να τη βγάλετε για λίγο για να μιλήσετε, να τον φιλήσετε, να τον γλείψετε, κτλ. Όταν ο εραστής σας δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη συσκευή για πάνω από ένα λεπτό, και η ερωτική πράξη έχει φτάσει στην κορύφωση της, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο βοήθημα, δονητή, κτλ, για να τον ερεθίσετε καθώς αναπνέει από τη συσκευή. Αφιερώστε χρόνο και παίξτε μαζί του. Πειραματιστείτε, χρησιμοποιείστε κάποιο δονητή, τα δάχτυλα σας, το στόμα και τη γλώσσα σας εκεί που του αρέσει πιο πολύ. Ρωτήστε τον ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία του ή ανακαλύψτε τα μόνος σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό, και πείτε στον σύντροφό σας να σας δείξει με ένα επιφώνημα ή με ένα «ναι» αν το ευχαριστιέται.


Αν χρησιμοποιείτε αναπνευστήρα, θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για τους περιορισμούς και τις ικανότητές σας. Παρά τους περιορισμούς αυτούς, έχετε πολλές δυνατότητες στο σεξ. Πολύ συχνά, τα άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές για να αναπνεύσουν θεωρούνται από τους άλλους ότι δεν μπορούν να κάνουν έρωτα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει! Το ότι οι αναπνευστικοί μυς κάποιου χρειάζονται βοήθεια, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι μυς του δεν λειτουργούν.

Κάθε γκέι ανάπηρος άντρας είναι διαφορετικός. Αν κάποιος έχει μια αναπηρία που δεν του επιτρέπει να έχει κανονική στύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα Κ-Υ κι ένα δονητή ή άλλο βοήθημα. Μην παραιτήστε εύκολα χωρίς να προσπαθήσετε. Ο καθένας ανάπηρος γκέι μπορεί να βρει έναν πολύ όμορφο άντρα με τον οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Ακόμα καλύτερα, ζητήστε του να του κάνετε στοματικό ερωτά και να τον γλείψετε σε όλο του το σώμα καθώς εκείνος σας αγγίζει στο σημεία που αισθάνεστε. Αν δεν απενοχοποιηθείτε και δεν τηρείτε θετική στάση απέναντι στον εαυτό σας και την αναπηρία σας, κανένας δεν θα θελήσει να σας γνωρίσει και να σας αντιμετωπίσει ως άτομο κι όχι ως αναπηρικό καρότσι. Αυτό είναι πολύ ταπεινωτικό και θλιβερό για τον οποιονδήποτε, ανάπηρο ή όχι.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν αναπνευστήρα είναι ότι πολλές φορές αυτός μπορεί να διπλώσει στα χέρια ή τα ποδιά. Άλλο πρόβλημα είναι επίσης, κι ο συγχρονισμός στο πότε θα φιλήσετε και θα γλείψετε με μια ανάσα, ή πότε θα σας γλύψει και έπειτα θα τον γλείψετε κι εσείς με μια ανάσα. Δουλέψτε τον συγχρονισμό μαζί, και πριν το καταλάβετε θα έχετε μάθει πότε να φιλάτε, να γλείφετε, να ρουφάτε και πότε να αναπνέετε. Είναι σαν να μαθαίνετε πότε θα μασάτε μια τσίχλα και θα τρίβετε την κοιλιά σας ταυτόχρονα, μόνο που είναι πιο ευχάριστο. Αν πραγματικά αγαπάτε και φροντίζετε ο ένας τον άλλον, θα βρείτε τον χρόνο να δουλέψετε μαζί όλες αυτές τις λεπτομέρειες.


Τα μη ανάπηρα γκέι άτομα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένας ανάπηρος άνθρωπος έχει κι αυτός την ανάγκη να τον αγαπήσουν, να τον αγγίξουν, να του φερθούν τρυφερά, κι επομένως δεν θα πρέπει να είναι αρνητικοί στην πιθανότητα να γνωρίσουν ένα τέτοιο άτομο. Αν βρείτε κάποιον που είναι γκέι και ανάπηρος, κι έχει αποδεχτεί πλήρως την ομοφυλοφιλία του και την αναπηρία του, είναι πιθανό να αναπτύξετε μια σοβαρή και οικεία ερωτική σχέση μαζί του για μια ζωή, ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, προσφέροντας αγάπη και ευτυχία ο ένας στον άλλον. Ο σκοπός της σχέσης είναι να μοιράζεστε αγάπη, ζεστασιά και αμοιβαία υποστήριξη. Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό και μπορέσετε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση ενός ανάπηρου γκέι ατόμου, τότε ίσως μπορέσετε να είστε πιο ανοιχτοί στην πιθανότητα να αναπτύσσεται ερωτική σχέση με κάποιο γκέι ανάπηρο άτομο. Εκτός από την επαφή, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι σεξουαλικής αλληλεπίδρασης μεταξύ εσάς και ενός ανάπηρου άντρα. Τα φιλιά, τα χάδια, τα γλειψίματα, ο στοματικός έρωτας ή η στάση «69» είναι κάποιοι από αυτούς τους τρόπους. Οι αγκαλιές, το μασάζ κι η χρήση ενός δονητή ή άλλου σεξουαλικού βοηθήματος, σας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση. Ένας τετραπληγικός ή παραπληγικός μπορεί να βιώσει μεγάλη ευχαρίστηση αν τον ερεθίσετε ή τον χαϊδέψετε σε σημεία του σώματος που δεν έχουν επηρεαστεί από την κάκωση του νωτιαίου μυελού.Δημοσιευμένο στοSEX & ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse