Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Femen εναντίον του Πάπα


Τέσσερις γυναίκες που ανήκουν στην ακτιβιστική ομάδα για τα δικαιώματα των γυναικών Femen έκαναν μια από τις επιθετικές διαμαρτυρίες τους εναντίον του Πάπα αυτή τη φορά. Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, έβγαλαν τις μπλούζες τους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την ώρα της κυριακάτικης προσευχής του Πάπα. Η ομάδα Femen ξεκίνησε στην Ουκρανία το 2008 και είναι γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους κατά του σεξισμού, της εκμετάλλευσης των γυναικών και της εκκλησίας, που στηρίζει τους καταπιεστικούς θεσμούς.

Οι τέσσερις γυναίκες ήταν γυμνόστηθες και αυτή τη φορά, ενώ στην πλάτη τους είχαν ζωγραφίσει το σύνθημα «In Gay We Trust», το οποίο παρωδεί το σύνθημα «εναποθέτουμε την ελπίδα μας στον Θεό»). Επίσης είχαν γράψει συνθήματα όπως: «σκάστε» και «όχι στην ομοφοβία» και φώναζαν συνθήματα κατά της στάσης της Εκκλησίας στο θέμα του γκέι γάμου.

Η αστυνομια απομάκρυνε τις γυναίκες, ενώ οι παριστάμενοι τους επιτέθηκαν.

Γυναίκες της ομάδας Femen έχουν διαδηλώσει και άλλες φορές κατά της ομοφοβίας - στην τελευταία δε διαμαρτυρία τους στη Γαλλία, δέχθηκαν εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse