Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

VISIBILITY:The SCAR Project - Θαρραλέες γυναίκες, με μαστεκτομή
 Ο David Jay δείχνει πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο ένα ροζ κορδελάκι..

 Από την Άλκηστη Γεωργίου
   Την χρονιά που πέρασε, ο φωτογράφος μόδας David Jay τόλμησε ένα ιδιαίτερα δυνατό φωτογραφικό εγχείρημα:   Το SCAR (ουλή) Project είναι μία συλλογή πορτρέτων μεγάλης κλίμακας, γυναικών που επιβιώσανε από τον καρκίνο του μαστού, και οι οποίες, περήφανες και νικήτριες πια, δεν διστάζουν να δείξουν γενναία τις ουλές τους στον φακό..   Κατά κύριο λόγο, πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που αποτίει, συγχρόνως, φόρο τιμής στο θάρρος και το πνεύμα αυτών των νεαρών γυναικών. Πηγή: www.lifo.gr

Αφιερωμένο στις περισσότερες από 10.000 γυναίκες κάτω των 40 που θα εκδηλώσουν την ασθένεια ετησίως, το Scar Project λειτουργεί σαν μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού, ελπίδας, και επούλωσης.   Η αποστολή του εγχειρήματος είναι τριπλή: Να αυξήσει την δημόσια συνείδηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, να συγκεντρώσει χρήματα για τα προγράμματα της έρευνας σχετικά με την ασθένεια, και να βοηθήσει τις νεαρές επιζήσασες να δουν τα σημάδια της εμπειρίας τους μέσα από μια νέα, ειλικρινή, και τελικά όμορφη ματιά. 
 Ο καρκίνος του μαστού είναι η κύρια αιτία των θανάτου από καρκίνο στις νεαρές γυναίκες (15-40). Οι συμμετέχουσες στο SCAR Project είναι από 18 έως 35 ετών.   Σχεδόν 100 γυναίκες έχουν φωτογραφηθεί μέχρι σήμερα, από ολόκληρη την Αμερική. Η νεότερη είναι 18 χρονών.

 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse