Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού: Pride and Proud to be here!















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ – LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ
Η 22 Μάρτη, ως παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ήδη, στη Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Πολωνία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα βγαίνουν συντονισμένα στο δρόμο με μεγάλες διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις. Είναι επίκαιρη γιατί σήμερα οι ικανότητες της άρχουσας τάξης να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που του επιβάλλει, όλο και λιγοστεύουν.
Το προηγούμενο διάστημα οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο έκαναν τα πάντα για να ενισχύσουν και να προβάλουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Έκαναν το ρατσιστικό λόγο μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους ατζέντας, άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έδωσαν λόγο στους φασίστες στα ΜΜΕ, τους αποποινικοποίησαν αποκαλώντας τους νόμιμο πολιτικό κόμμα, χρησιμοποίησαν τη θεωρία των δυο άκρων για να στοχοποιήσουν την αριστερά.
Σήμερα, μετά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και τις άμεσες κινητοποιήσεις του κόσμου, όπως και με τις δολοφονίες των μεταναστών από το Λιμενικό στο Φαρμακονήσι και τη συνεχιζόμενη αντίστασή του απέναντι στα μνημόνια και τις απολύσεις, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Η μισή ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή, η άλλη μισή έχει χάσει την βουλευτική της ασυλία κι έτσι βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα κάγκελα. Τα κομμάτια που τότε τους κάλυπταν, αναγκάζονται τώρα να παριστάνουν τους αντιφασίστες και να ετοιμάζονται να βγάλουν τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση. Οι στόχοι που βάζει αυτή η αντιφασιστική συνάντηση είναι αντίστοιχοι αυτής της μετατόπισης. Να μπει στη φυλακή όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και να μην εμφανιστεί καν σαν οργάνωση στις εκλογές, να δώσει το μήνυμα στην Ουκρανία ότι υπάρχει ένα δυνατό διεθνές αντιφασιστικό κίνημα που συνδέεται με τη μάχη ενάντια στις απολύσεις.
Μέσα σε όλο αυτό τον αγώνα η ΛΟΑΤ κοινότητα δε μπορεί να απουσιάζει. Μέλη της κοινότητας υπήρξαν θύματα επιθέσεων της Χ.Α. και η κοινότητα σαν σύνολο είχε στοχοποιηθεί από αυτή. Η πάλη ενάντια στους φασίστες είναι άρα, μια από τις προτεραιότητές της. Ο καπιταλισμός σε κρίση που απολύει τους εργαζόμενους και συνεργάζεται με τους φασίστες, αναπαράγει ομοφοβικά και τρανσφοβικά πρότυπα και αγνοεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Η κοινότητα για να μπορέσει να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει να ενωθεί με τα κομμάτια της κοινωνίας που καταπιέζονται από το σύστημα όπως κι εκείνη. Επομένως, μια κινητοποίηση στο πλευρό των διαθέσιμων και των απολυμένων είναι το καλύτερο μέσο διεκδίκησης των δικών της δικαιωμάτων. Τέλος, το 22 Μάρτη για την κοινότητα είναι η καλύτερη αφορμή για τη συνέχεια της καμπάνιας συμπαράστασης στους ΛΟΑΤ της Ρωσίας και της πάλης ενάντια στο νόμο περί γκέι προπαγάνδας. Η διεκδίκησή μας δε τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ζητάμε την ομόφωνη καταδίκη αυτού του νόμου και το κάνουμε αυτό με τη σύνδεση του αγώνα μας με τους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Διαδηλώνουμε όλοι στις 2μ.μ. στην Ομόνοια για να βάλουμε το χρώμα μας και σε αυτή τη κινητοποίηση!
ΟΜΑΔΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ – LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ




Στο 6 και 20 θα δείτε (επιτέλους) σημαίες με το ουράνιο 

τόξο να κυματίζουν. Η LGBT κοινότητα θα έπρεπε να 

είναι πρώτη (κατά τη φτωχή μου γνώμη) στους δρόμους

 σε εκδηλώσεις και πορείες κατά του φασισμού αφού 

αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους του 

φασισμού.... κάθε φορά και περισσότερ@


Μεγάλη επιτυχία των αντιφασιστικών συλλαλητήριων στις 22 Μάρτη, στην Ελλάδα και διεθνώς 

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Χανίων το Σάββατο 22 Μάρτη μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτων, κοινοτήτων, καλλιτεχνών για παγκόσμια μέρα δράση κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές σε όλο τον Πλανήτη που βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις: Λονδίνο, Παρίσι, Σεούλ, Ν.Υόρκη, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Ρώμη κα ι σε πολλές άλλες.
Διατρανώσαμε ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι ώρα να σταματήσουν τα παιχνίδια του Σαμαρά και να πάνε φυλακή. Δεν αποδεχόμαστε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους και ζητάμε τη νομιμοποίηση, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ιθαγένεια για τα παιδιά, ψήφο στις εκλογές.
Μέγα πλήθος που έφτανε τις 20000 ξεκίνησε από την Ομόνοια και αφού περικύκλωσε το Σύνταγμα κατέληξε στη Πλατεία όπου και έγινε συναυλία. Ομιλίες απύθηναν ο  Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας – Η Ενότητα, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο Χριστόδουλος Ευθυμίου, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Θοδωρής Βουρεκάς, πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ, ο Αντώνης Ρελλάς, εκπρόσωπος ατόμων με αναπηρία
Ο Μιχάλης Πέππας, φοιτητής, Ο Λίτον Χάν, Εργάτες Γής στα φραουλοχώραφα της  Ν.Μανωλάδας.
Την παρουσίαση έκανε η Εβα Μαυρογένη, φωνή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Επικεφαλής της πορείας ήταν οι εργάτες Γής από τα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα. Μαζί τους το πανό της Πακιστανικής Κοινότητας με τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν Στο κεντρικό πανό, μια τεράστια σημαία, βρίσκονταν επιζήσαντες του φρικτού ναυάγιου στο Φαρμακονήσι. Οι Αφρικανοί μετανάστες είχαν τη δικιά τους εντυπωσιακή παρουσία, όπως και η Ένωση Αφρικανών Γυναικών.
Δυναμική ήταν η παρουσία καλλιτεχνών του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών από την Ομόνοια με θεατρική παράσταση και μαζικό μπλόκ στη πορεία μαζί με το συγκρότημα κρουστών  Κιλόμπο. Παρουσία είχαν εργατικά σωματεία όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα νοσοκομεία, η Ιντρακόμ, οι εκπαιδευτικοί.
Μαζικό μπλόκ είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά.

Ξεχωριστή και πολύχρωμη η παρουσία του μπλόκ της LGTBQ κοινότητας. Τα άτομα με αναπηρία ήταν εκεί στο δρόμο με τα καροτσάκια τους.
Συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω και δημοτικές κινήσεις, ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας –Πειραιά, η Αφγανική Κοινότητα, μετανάστες από την Ουκρανία. Πανό είχε η καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Η συναυλία έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες μουσικούς να εκφράσουν την οργή κατά του φασισμού και του ρατσισμού σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δύναμης.
Στη Θεσσαλονίκη η διαδήλωση έφτασε τις 3000 στο Άγαλμα Βενιζέλου και με πορεία κατέληξε στην ΕΡΤ3 όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία. Στα Χανιά η συγκέντρωση στη Πλατεία Αγοράς έφτασε τους χίλιους διαδηλωτές.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέχιση της δράσης κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε όλη τη προεκλογική περίοδο με σύνθημα «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί, Ούτε σε Βουλή, ευρωβουλή, δήμους και περιφέρειες, ούτε πουθενά.»
Θα υπάρξει κινητοποίηση της μέρας της ολοκλήρωσης της δίκης για το Σαχζάτ Λουκμάν στο Μικτό Κακουργοδικείο Αθήνας στις 10 Απρίλη στις 9πμ στη Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Κινητοποίηση ανακοινώθηκε και για τη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση στις 30 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse