Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Οδηγός διαφορετικότητας από τον Συνήγορο του Πολίτη

sinigorosΈναν νέο οδηγό που στοχεύει να θέσει εκ νέου τις βάσεις σε θέματα διαφορετικότητας στο δημόσιο φορέα, συνέταξε η ανεξάρτητη αρχή ο «Συνήγορος του Πολίτη».
Συγκεκριμένα ο ΣτΠ, ως φορέας καταπολέμησης των διακρίσεων, συνέταξε έναν οδηγό διαφορετικότητας για δημοσίους υπαλλήλους, με σκοπό να καλύψει τα πιθανά κενά στην πληροφόρηση των στελεχών του δημοσίου τομέα σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα στοιχεία της ταυτότητας διαφόρων κατηγοριών πολιτών που καλούνται να εξυπηρετήσουν.
Οι κατηγορίες αυτές αναφέρονται στην ηλικία, στο σεξουαλικό προσανατολισμό, στο κοινωνικό φύλο, στη φυλετική και εθνική καταγωγή αλλά και στις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις.
Με τίτλο «Ποιον έχω απέναντι μου», ο χρηστικός αυτός ο οδηγός προτείνει προσεγγίσεις και άμεσες λύσεις που στηρίζονται σε υπάρχοντα νομοθετικά εργαλεία και πρακτικές και όχι σε δεδομένα που μπορεί να αφορούν περισσότερο άλλες χώρες (π.χ. διεθνείς συμφωνίες που δεν έχει επικυρώσει η Ελλάδα).
Όπως υποστηρίζει και ο Συνήγορος του πολίτη:
«Επιθυμία μας είναι να καταστεί, τόσο στην έντυπη όσο  και στην διαδικτυακή του μορφή, ένα δυναμικό εργαλείο που θα ενημερώνεται τακτικά, συμπεριλαμβάνοντας νεότερες εξελίξεις σε σχέση με τις ομάδες που εξετάζει αλλά και με τη σταδιακή προσθήκη περισσότερων ομάδων και θεματικών.»
Δείτε τον οδηγό, εδώ
Δημοσιεύτηκε από: Vasilis Thanopoulos 22/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse