Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Όσοι διαλαλούν το λάθος των παρελάσεων των γκέι με στρέιτ κριτήρια....

 
 
Όσοι διαλαλούν το λάθος των παρελάσεων των γκέι με στρέιτ κριτήρια, του είδους γιατί κάνουν αυτοί αφού δεν κάνουν οι ετεροφυλόφιλοι, αγνοούν τη βοώσα πραγματικότητα ότι βρισκόμαστε σε έναν ακόμα αιώνα που το φύλο των γκέι είναι συστατικό στοιχείο του κοινωνικού βιογραφικού τους. Για τους υπόλοιπους αυτό δεν συμβαίνει άρα κάθε αναλογία είναι απλώς επινοημένη. Οι στρέιτ γιατί να υπερασπιστούν κάτι που κανέναν δεν ξενίζει; Η ίδια συζήτηση έχει γίνει στο παρελθόν στις ΗΠΑ, με το πολιτικά ορθό επιχείρημα "γιατί δεν υπάρχουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των λευκών" να ακούγεται γκροτέσκο.


Αν το ομολογήσουμε στους εαυτούς μας, αν συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς που σεβόμαστε τη διαφορετικότητά τους ότι παρ' όλα αυτά λέμε "ήμουν με έναν φίλο μου. Γκέι" και όχι "ήμουν με έναν φίλο μου", θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα να καταλάβουμε γιατί κάποιοι από τους ομοφυλόφιλους θέλουν να διατρανώσουν με τρόπο θεαματικό και επιβλητικό τη διαφορετικότητά τους, δηλαδή την ομοιότητά τους με τους στρέιτ. Υποψιάζομαι ότι λιγότερο το κάνουν για να προκαλέσουν τους οργανωμένους, επίσημους ομοφοβικούς και περισσότερο για να επισπεύσουν την ένταξή τους στην κανονικότητα των ετεροφυλοφίλων εκείνων, που σέβονται μεν τη διαφορετικότητά τους αλλά δεν έχουν απαλλαγεί από τη νεύρωσή τους.
 


Έχω επίσης την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο. Δηλαδή, οι νέοι και τα παιδιά. Αρκετές φορές ένιωσα την ευχάριστη έκπληξη να μου μιλούν τα παιδιά μου για φίλους τους που μετά συνειδητοποίησα ότι είναι γκέι, χωρίς αυτά να θεωρούν απαραίτητο να το έχουν διευκρινίσει. Αυτά είναι που μας οδηγούν σε μία κοινωνία που δεν θα χρειάζεται γκέι παρελάσεις ή έστω τότε θα μπορούν οι στρέιτ να συζητούν επί ίσοις όροις με τους ομοφυλόφιλους για τη σκοπιμότητά τους. Μέχρι τότε για τους πρώτους θα είναι μία πολυτελής, εκ του ασφαλούς και άρα αδιάφορη συζήτηση και για τους δεύτερους ένας ουσιώδης διάλογος που προσωπικά θα παρακολουθώ με σεβασμό και με όρους πέραν του σωστού και του λάθους.

Ανδρέας Πετρουλάκης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse