Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η εσωτερική μετανάστευση των ομοφυλόφιλων / Greek archbishop: We should spit on gays because they’re ‘freaks of nature’

Η εσωτερική μετανάστευση των ομοφυλόφιλων



Οι λόγοι για τους οποίους μεταναστεύει κάποιος ή ένα ολόκληρος πληθυσμός, είναι κυρίως η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής ή η επιβίωση. Έχουν μελετηθεί και καταγραφεί επιστημονικά πάρα πολλά σχετικά με τον τρόπο αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες μεταναστεύει κανείς. Μπορεί να μεταναστεύσει κανείς σε άλλη χώρα ή στη δική του. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η μετανάστευση ονομάζεται εσωτερική.
Είναι αυτή που δημιούργησε την αστυφιλία, όταν ο περισσότερος πληθυσμός εγκατέλειψε την περιφέρεια αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής. Το είδος της εσωτερικής μετανάστευσης που όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί ποτέ και πουθενά, είναι η μόνιμη μετανάστευση των ομοφυλόφιλων. Παρόλο που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού, μόνο αποσπασματικά και σαν μεμονωμένες ιστορίες καταγράφονται. Η μετανάστευση είναι σχεδόν πάντα ακούσια, κανείς δεν επιθυμεί να φύγει από την πατρίδα του, τους οικείους, τους φίλους του. Ή κι αν αναγκαστεί να το κάνει, πάντα θα υπάρχει η ελπίδα και η επιθυμία του επαναπατρισμού, της επανόδου όταν οι συνθήκες της ζωής του θα έχουν βελτιωθεί.
Μπορεί να λείψει και για δεκαετίες ακόμα, να κάνει οικογένεια, παιδιά ή ό,τι άλλο θέλει ο καθένας. Η πρώτη του πατρίδα όμως, η γενέτειρά του θα είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του και πάντα θα τη σκέφτεται με νοσταλγία. Όλα αυτά είναι απαγορευμένα για όλους τους ομοφυλόφιλους. Θα φύγουν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, από το χωριό τους, σαν διωγμένοι επειδή δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια τόσο συντηρητική χώρα να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.
Όλοι γνωρίζουμε κάποιο τέτοιο παράδειγμα. Σκεφτείτε να είναι η καταγωγή κάποιου ομοφυλόφιλου από τα Καλάβρυτα για παράδειγμα. Να έχει όλη την κοινωνία απέναντί του σαν εχθρό. Να μην τολμάει να κυκλοφορήσει γιατί σίγουρα πάντα θα βρεθεί κάποιος «πιστός» να ασκήσει βία πάνω του, να τον χλευάσει ή ακόμα και να τον δείρει, ειδικά όταν οι ιεροί πατέρες προτρέπουν με τόσο μίσος τους υπόλοιπους να το πράξουν. Αλλά και χωρίς να το κάνουν οι ιερείς, τα παιδιά αυτά δεν τα θέλουν πολλές φορές, να μην πω τις περισσότερες, ούτε οι ίδιοι τους οι γονείς. Να ντρέπονται οι γονείς σου γι’ αυτό που είσαι και να ησυχάζουν όταν φεύγεις. Είναι ένας διαρκής και ακήρυχτος πόλεμος. Και όπως κάθε πόλεμος έχει πόνο, βία και ακόμα και θάνατο. Αμέτρητες και αχαρτογράφητες οι αυτοκτονίες παιδιών που δεν άντεξαν τόση κακοποίηση, που δεν άντεξαν τόση βία ή που δεν μπόρεσαν να μεγαλώσουν και να φύγουν από το χωριό τους ή την μικρή επαρχιακή πόλη που γεννήθηκαν. Αμέτρητα τα παιδιά που πήραν την πρώτη τους ανάσα ελευθερίας όταν κατέφεραν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο άλλης πόλης. Που μπόρεσαν να ερωτευτούν δίχως να είναι δακτυλοδεικτούμενοι για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Μόνο όταν μεγαλώνοντας λίγο ακόμα μπόρεσαν να φύγουν από το περιβάλλον που μεγάλωσαν, κατάφεραν να κάνουν σχέσεις μακροχρόνιες, να μοιραστούν με τον άνθρωπό τους τη ζωή τους, να ταξιδέψουν και ν’ απολαύσουν όλα όσα απολαμβάνουν και οι «κανονικοί» πολίτες.


Θα σκεφτείτε πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες αλλά όχι στις μεγάλες πόλεις. Η γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο καθένας είναι ένα μικρό χωριό, με ελάχιστες διαφορές. Κοιτάξτε γύρω σας και αναζητείστε κάποιον που τον γνωρίζετε από παλιά και γνωρίζατε πως ήταν ομοφυλόφιλος. Δείτε αν αυτός παρέμεινε στη γειτονιά, όπως ίσως εσείς που κληρονομήσατε το πατρικό σας, ή που δε θελήσατε να φύγετε. Δε θα βρείτε σχεδόν κανέναν. Οι λόγοι; Πολλοί: Είσαι έφηβος και επειδή σου αρέσουν τ’ αγόρια σε κοιτάζουν με μισό μάτι οι γονείς σου και όλο το σόι. Μιλάνε κρυφά για σένα οι φίλοι σου. Στο στρατό θα πρέπει να καταφέρεις να μη φας ξύλο από κάποιον ομοφοβικό. Όταν πιάσεις κάπου δουλειά θα πρέπει να βρίσκεις ένα σωρό ψέματα για να μη σε διώξουν. Αν συγκατοικήσεις με τον άνθρωπό σου θα πρέπει να εξηγείς στον καθένα πως είσαστε απλώς φίλοι. Θα πρέπει να μεταναστεύσεις σε άλλη γειτονιά για να μη σε ρωτούν οι παιδικοί σου φίλοι συνέχεια.
Είναι μερικά από όσα συμβαίνουν στον κάθε ομοφυλόφιλο. Ρωτήστε και εκείνους του λίγους που επέλεξαν να το ανοίξουν στον κοινωνικό τους περίγυρο, πόση βία, πόσο πόνο και πόση επίθεση δέχτηκαν. Γιατί μη μου πείτε πως η κοινωνία δεν είναι ομοφοβική. Πως αντέχουν όλοι μια κοινωνική επίθεση, μια απομόνωση. Ή μήπως φαντάζεστε πως το επέλεξαν, ή το απολαμβάνουν. Αν είναι έτσι, τότε καλέστε την ημέρα του οικογενειακού σας χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν ένα ζευγάρι και ανακοινώστε το κιόλας. Αν, παρ’ όλα αυτά, πιστεύετε πως σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη, τότε κοιτάξτε ακόμα μια φορά γύρω σας και αναζητείστε στην πολυκατοικία που μένετε ή στη γειτονιά σας ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Ένα ζευγάρι που θα κάνετε παρέα, που θα γνωριστείτε καλύτερα, που δεν θα φοβηθείτε, έστω και αν δεν το ομολογήσετε, μήπως κάνει «κακό» στα παιδιά σας. Αν πράγματι ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, τότε μπράβο σας. Είστε όμως ελάχιστοι δυστυχώς.

http://www.mindthetrap.gr/emmesa_h_amesa/item1019/%CE%97_%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%89%CE%BD

Greek archbishop: We should spit on gays because they’re ‘freaks of nature’

Bishop Amvrosios of Kalavryta ranted about gays
Bishop Amvrosios of Kalavryta ranted about gays
A Greek Orthodox archbishop is not reacting well to the country’s proposed civil unions law.
Members of the Greek parliament will vote before Christmas on re-drafting a civil partnerships law from 2008, which explicitly banned same-sex couples.
Greece was in 2013 condemned by the European Court of Human Rights, which ruled that it should not have excluded same-sex couples.
The news hasn’t gone down well with Bishop Amvrosios of Kalavryta – who went on a foul-mouthed internnet rant against gays, according to the Greek Reporter.
Bishop Amvrosios of Kalavryta ranted said of gay couples: “Spit on them! Deprecate them! Vote against them!

“They are not human! They are freaks of nature! Mentally and spiritually sick! They are mentally insane!
“Don’t hesitate, then! Wherever you see them, spit on them! Don’t leave them in peace! They are dangerous!”
The Greek Orthodox Church is strongly opposed, claiming the law is a “devaluation of the holy concept of the Christian family”, and “devaluation of human life”.
Despite offering partnership rights, the bill would not allow same-sex couples to adopt children.
The ministry has said a discussion about whether same-sex couples can adopt will take place in the future.
Justice Minister Nikos Paraskevopoulos said civil rights, inheritance issues, taxation and public employee law rights will be covered under civil partnerships.


Arcivescovo greco: «Sputate addosso ai gay. Non sono esseri umani, sono scherzi della natura»



Il governo greco si sta preparando ad approvare entro Natale le unioni fra persone dello stesso sesso. Pare infatti che Tsipras abbia scelto una strada diversa da quella di Renzi, tenendo fede alle sue promesse elettorali. Ed è così che la legge sulle partnership civile approvata nel 2008 verrà modificate per rimuovere l'esplicito divieto all'unione tra persone dello stesso sesso.
nel 2013 la Grecia venne condannato dalla Corte europea dei diritti dell'uomo proprio a causa di una ingiustificata esclusione delle coppie dello stesso sesso da quella legge.

Dinnanzi ad una scelta di civiltà, Chiesa greco-ortodossa risulta in prima fila nell'opporsi alla legge nel tentativo di negare i diritti più basilari a gay e lesbiche. Il tutto ricorrendo ai soliti mantra, come il sostenere che la legge sia una «svalutazione del concetto sacro della famiglia cristiana» o che rappresenti una «svalutazione della vita umana».
Ma a mostrare tutta la ferocia dell'integralismo cristiano ci ha pensato il vescovo Amvrosios di Kalavryta, il quale si è cimentato in un vergognoso rantolo di odio omofobico. Attraverso internet, il religioso si è lanciato andare nell'affermare:  «Sputategli addosso! Disapprovateli! Votare contro di loro! Loro non sono esseri umani, sono scherzi della natura! malati mentalmente e spiritualmente. Sono mentalmente insani».
Poi ha aggiunto: «Non esitate, allora! Ovunque li vediate, sputategli addosso! Non lasciateli in pace! Sono pericolosi».
http://gayburg.blogspot.it/2015/12/arcivescovo-greco-sputate-addosso-ai.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse