Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Making of #Mundpropaganda: Τζέντλεμεν εναντίον της ομοφοβίας


Eτεροφυλόφιλοι Γερμανοί φιλιούνται μεταξύ τους για να συμπαρισταθούν στους ΛΟΑΔ Ρώσους και Ρωσίδες που υφίστανται διώξεις από το φασιστικό καθεστώς του Πούτιν.στις .
julius-brink-and-jonas-reckermann 01Από στόμα σε στόμα ονομάζεται η καινούργια εκστρατεία εναντίον της ομοφοβίας του γερμανικού περιοδικού GQ, στην οποία στρέιτ άντρες φιλιούνται για να δείξουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι όμορφη και φυσιολογική.
Στην εκστρατεία που ονομάζεται "Mundpropaganda - Gentlemen gegen Homophobie" (Από στόμα σε στόμα - Τζέντλεμεν εναντίον της ομοφοβίας) ένας από τους συμμετέχοντες, ο Γιόνας Ρέκερμαν, λέει: "Ήταν η πρώτη φορά που φίλησα άντρα".
Ορισμένοι από τους διάσημους άντρες που φιλήθηκαν είναι οι ηθοποιοί Ken Duken και Kostya Ullman, ο μουσικός  Herbert Grönemeyer και ο ηθοποιός August Diehl, αλλά και οι Ολυμπιακοί αθλητές του βόλεϊ Julius Brink και Jonas Reckermann.
Οι δύο Γερμανοί Ολυμπιονίκες περνούν όλη τους τη ζωή στα γήπεδα, σε προπονήσεις και αγώνες. Αυτή τη φορά όμως ο Τζούλιους Μπρινκ και ο Γιόνας Ρέκερμαν έκαναν κάτι που δεν είχαν κάνει ποτέ: φιλήθηκαν στο στόμα, για να στείλουν ένα δυνατό και όμορφο μήνυμα κατά της ομοφοβίας.
Αρκετοί θα αμφισβητήσουν την ετεροφυλοφιλία τους με το επιχείρημα ποιος "κανονικός" άντρας θα φιλούσε ποτέ άλλον άντρα. Όμως τα πράγματα αλλάζουν. Ο Μπριν και ο Ρέκερμαν είναι αμετάπειστα και φανατικά στρέιτ, αλλά θέλησαν να συμμετάσχουν γιατί θεωρούν πρόβλημα την ομοφοβιία στον αθλητισμό.
«Ήταν καθήκον μας να αξιοποιήσουμε τη δημοφιλία μας ως Ολυμπιονίκες» δήλωσε ο Ρέκερμαν. Δυστυχώς, ήταν οι μοναδικοί αθλητές που δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία κατά της ομοφοβίας.
«Η συντακτική ομάδα του περιοδικού σκέφτηκε πως το μπιτς βόλεϊ μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό πρεσβευτή, γιατί είναι ένα άθλημα που φλερτάρει με τη σεξουαλικότητα. Το σώμα μας δεν είναι απόλυτα καλυμμένο, ο ήλιος, η άμμος... Συμφωνώ με τη σκέψη τους. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων» δήλωσε ο Μπρινκ.
julius-brink-and-jonas-reckermann 02Ο Ρέκερμαν από την πλευρά του τόνισε πως όλοι οφείλουν να κάνουν μικρά βήματα. «Δεν είχα φιλήσει ποτέ άνδρα, δεν είχα βρεθεί ποτέ τόσο... κοντά με τον Τζούλιους, ίσως να μας στοιχίσει στην τσέπη μας, αλλά αξίζει ο κόπος», είπε αναφερόμενος στο γεγονός πως μπορεί η φωτογράφηση να ενοχλήσει κάποιους χορηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse