Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! its hard to speak about these things in public

http://www.upworthy.com/its-hard-to-speak-about-these-things-in-public-so-he-drew-this-instead-5?g=2&c=ufb1



nea.gr/πώς-θα-αναγνωρίσετε-έναν-παιδόφιλο/

Ο Αμερικανικός Οικογενειακός Σύλλογος κατεγγέλει ότι η παιδοφιλία είναι επίσημα καταχωρημένη ως Σεξουαλικός Προσανατολισμός στο ψυχιατρικό εγχειρίδιο DSM-5.
Μετάφραση & σχολιασμός από την Ιωάννα Νόρη
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οικογενειακό Σύλλογο μια σοκαριστική δήλωση που έκανε ο Αμερικανικός Ψυχιατρικός Σύλλογος (ΑΡΑ) στην τελευταία έκδοση του Διαγνωστικού & Στατιστικού εγχειριδίου των ψυχικών διαταραχών (DSM 5), προκάλεσε οχλοβοή ανάμεσα στις οικογενειακές οργανώσεις και σε πολλές άλλες επίσης, καθώς ο ψυχιατρικός σύλλογος πλέον δηλώνει ότι η παιδοφιλία είναι ένας ακόμα σεξουαλικός προσανατολισμός ή προτίμηση αντί για διαταραχή (charismanews 1, 2013).
H Sandy Rios, παρουσιάστρια που πολιτισμικού τηλεοπτικού προγράμματος του Αμερικανικού Οικογενειακού δικτύου ραδιοφώνου, δημοσίευσε μια δήλωση εκ μέρους του Οικογενειακού Συλλόγου Αμερικής ως απάντηση στον (ΑΡΑ) για τις επίσημες θέσεις που έχει πάρει στο θέμα της παιδοφιλίας:
«Όπως ο (ΑΡΑ) δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένας ‘προσανατολισμός’ κάτω από μεγάλη πίεση από τους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές στα μέσα του ’70, τώρα κάτω από την ίδια πίεση από τους παιδόφιλους ακτιβιστές, οι ψυχίατροι δηλώνουν την επιθυμία για σεξ με τα παιδιά έναν ‘προσανατολισμό’ επίσης. Δεν είναι δύσκολο να δούμε που θα οδηγήσει αυτό. Περισσότερα παιδιά θα γίνουν σεξουαλική λεία. Η λογική δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτήν την κουλτούρα μέχρι η αλήθεια να ανακτηθεί. Δεν είναι μόνο τώρα, αλλά ποτέ δεν ήταν αποδεκτό για τους άνδρες και τις γυναίκες να επιθυμούν σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά. Όποιος παλεύει με αυτό πρέπει τουλάχιστον να ξέρει ότι είναι λάθος πριν μπορέσει αν το καταπολεμήσει και να επιδιώξει να αλλάξει.»

            Τα Αμερικανικά μαζικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν από τον (ΑΡΑ) να δώσει εξηγήσεις στις θέσεις του πάνω στο θέμα, και μετά από ερωτήματα και από την εφημερίδα Charisma News, ο ψυχιατρικός σύλλογος παραδέχθηκε ότι ήταν ‘λάθος’ τους, και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να το διορθώσει στην ηλεκτρονική επανέκδοση του DSM 5 (charismanews 2, 2013):

 «‘Ο σεξουαλικός προσανατολισμός’ δεν χρησιμοποιείται στα διαγνωστικά κριτήρια της παιδοφιλικής διαταραχής, και η χρήση του στο κείμενο του DSM 5 είναι ένα λάθος και πρέπει να διαβάζεται ως ‘σεξουαλικό ενδιαφέρον’. Στην πραγματικότητα, ο ΑΡΑ θεωρεί την παιδοφιλική διαταραχή ως ‘παραφιλία’, και όχι ως ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’. Αυτό το λάθος θα διορθωθεί στην ηλεκτρονική έκδοση του DSM-5 και στην επόμενη εκτύπωση του εγχειριδίου.»

Αυτά είναι καλά νέα, αλλά πολλοί παρατηρητές προέβλεπαν ότι η παιδοφιλία θα επαναδιατυπωνόταν ως σεξουαλικός προσανατολισμός. Και πολλοί ακόμα προβλέπουν οτι ο κλάδος της ψυχικής υγείας είναι κοντά στο να κάνει αυτό το ολίσθημα.



 


Ομοφυλοφιλία και παιδοφιλία στην ίδια εξίσωση;

Όντως το ομοφυλοφιλικό κίνημα, αγωνίστηκε σθεναρά για τουλάχιστον 4 έτη στις αρχές και όχι στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Είναι επίσης γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία παραμένει μέχρι σήμερα η μόνη διάγνωση που έχει αφαιρεθεί από το DSM, και η πρώτη και μεγαλύτερη κοινωνική διαμαρτυρία ενάντια στην ψυχιατρική αυθαιρεσία και βία (θεραπεία αποστροφής με ηλεκτροσόκ, χημική καταστολή). Όμως όλο αυτό είχε να κάνει με καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πολιτικές και κοινωνικές διακρίσεις, περιορισμούς και σκοπιμότητες. Για αυτούς τους λόγους, ακόμα και σήμερα, περίπου 40 χρόνια μετά, γίνεται συχνά αναφορά στην ομοφυλοφιλία κάθε φορά που η ψυχιατρική δέχεται πυρά για τα πολλαπλά ‘λάθη’ της (10percent, 2013).

Δεκτό μέχρι εδώ και κατανοητό. Και σαφώς καλά κάνει ο οικογενειακός σύλλογος και διαμαρτύρεται έναντι σε τέτοιου είδους ‘λάθη’. Όμως η σύγκριση που κάνει η κυρία Sandy Rios με την παιδοφιλία είναι ατυχής. Από πότε ένα τσούρμο διαταραγμένων παιδόφιλων έχει και ακτιβιστές που πιέζουν για νομιμοποίηση και απενεχοποίηση των σεξουαλικών τους εγκλημάτων; Γίνανε και κίνημα τώρα;

Ή μήπως ο ΑΡΑ προσπαθεί να καλύψει ή/ και να αιτιολογήσει τα πολλαπλά σεξουαλικά σκάνδαλα των μελών του, (συμπεριλαμβανομένου της παιδοφιλίας, παιδεραστίας και χρήση παιδικού πορνό), που όλο και πιο συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας; (βλ. Πηγές 4,5,6)

Μια ερωτική έλξη (όποιας μορφής και είδους) ανάμεσα σε ενήλικες δεν έχει τίποτα συγκρίσιμο με την παιδοφιλία. Η εξουσία του ενήλικου επάνω στα παιδιά, η ψυχολογική και σωματική βία που ασκείται, δεν μπορεί για κανένα λόγω να εξισωθεί με μια συναινετική ομοερωτική πράξη.

Η ομοφοβία δεν είναι ψυχική διαταραχή;

Καλό θα ήταν ο ψυχιατρικός σύλλογος να κοιτάξει να καθαρίσει τον κλάδο του από τα δικά του μέλη ‘παραφιλικών’ όπως τους ονομάζει, και όχι να προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλά του απενοχοποιώντας την σεξουαλική βία προς τα παιδιά. Και ενώ δεν έχουν αφήσει σχεδόν καμία φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά που να μην έχουν ψυχιατρικοποιήσει με στόχο την αύξηση πελατείας τους και τον κοινωνικό έλεγχο, επιμένουν να μην καταχωρούν βίαιες και ρατσιστικές συμπεριφορές, όπως οι πολλαπλές μορφές της ομοφοβίας. Με το να μην καταχωρούν την ομοφοβία ως ψυχική διαταραχή, επιτρέπουν σε κάθε μορφή βίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους να θεωρείται φυσιολογική, κοινωνικά ορθή και πολιτικά εκμεταλλεύσιμη, για άρση ή απόρριψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που με αγώνα κερδίζονται και εύκολα χάνονται.

Πηγές

1.) AFA Reports Pedophilia Officially Classified as Sexual Orientation


2.) APA Associated Pedophilia With Sexual Orientation but Claims It Was an Error

http://www.charismanews.com/us/41605-pedophilia-described-as-sexual-orientation-but-apa-claims-it-was-their-error

 

3.) Ομοφυλοφιλία: Μια αρρώστια γεννιέται (και πεθαίνει)

Πότε αρρωστήσαμε με ομοφυλοφιλία; Πότε και πως θεραπευτήκαμε από αυτήν;

4.) Former psychiatrist gets prison term for child porn http://host.madison.com/news/local/crime_and_courts/former-psychiatrist-gets-prison-term-for-child-porn/article_af71048b-d185-5f59-8a88-a03c8286117b.html#ixzz2kR3Hci82

 

5.) Halifax psychiatrist Curtis Steele Takes Nude Photos of 14-year-old Patient

http://www.psychsearch.net/halifax-psychiatrist-curtis-steele-takes-nude-photos-of-14-year-old-patient/

6.) HSI arrests Puerto Rican psychiatrist on child exploitation, sex trafficking charges




tags: παιδοφιλία, ψυχιατρική, ψυχιατρικός σύλλογος, DSM 5, ομοφυλοφιλία, ομοφοβία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse