Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

25 Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών/ VIOLENCE AGAINST WOMEN WILL NOT BE TOLERATED!

It is with unbearable sadness that we find out about the death of Tugce Albayrak, the immensely courageous young women who stood up to three men harassing two women in a restaurant in Offenbach, Germany. She was beaten and fatally injured during the intervention.
Your death is not in vain and serves as a reminder that violence against women is still a very real issue in Western countries and we must tackle it in every way we can. R.I.P.
Spread the word: VIOLENCE AGAINST WOMEN WILL NOT BE TOLERATED!

    Όχι στη βία κατά των γυναικών
    Ο aleXsandro Palombo με το "NO VIOLENCE AGAINST WOMEN", ένα project με εικονικούς χαρακτήρες cartoons, λέει με τον δικό του τρόπο Όχι στη Βια κατά των γυναικών.

    no-woman.-violence-cartoon
    no-woman.-violence-cartoon2
    no-woman.-violence-cartoon4
    no-woman.-violence-cartoon5
    no-woman.-violence-cartoon6
    no-woman.-violence-cartoon10
    no-woman.-violence-cartoon7
    no-woman.-violence-cartoon8
    no-woman.-violence-cartoon9

     –Τι μηνύματα περνάμε στα αγόρια μέσα από ορισμένα ‘’κυρίως αγορίστικα’’ παιχνίδια;
    Η άποψη που επικρατεί πλέον διεθνώς είναι ότι απαραίτητο στοιχείο στη πορεία για την ισότητα είναι η προώθηση μιας νέας αντίληψης για τον ανδρισμό, τις ανδρικές ταυτότητες και τους ανδρικούς ρόλους –θέμα που συνδέεται άμεσα με τη βία. H επικέντρωση, λοιπόν, της προσοχής στη συγκρότηση του ανδρισμού στην εκπαίδευση –ιδιαίτερα στην προσχολική και πρωτοβάθμια - αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.
    Τα αγόρια είναι πιθανότερο να έχουν εμπειρίες με παιχνίδια που δίνουν έμφαση στη βία, στην ανταγωνιστικότητα, στον κίνδυνο, στη διέγερση και αναπαράγουν εικόνες και πρακτικές ενός ηγεμονικού ανδρισμού. Παιχνίδια με υπερ-ήρωες αναπαράγουν μια κουλτούρα μάχης που βασίζεται στο σώμα, στην εικόνα του σώματος, στη δυναμική δράση, στον ανταγωνισμό και στην αντιπαλότητα και που έχει ως στόχο τη νίκη και τη διαφύλαξη του κύρους των παικτών. Δηλαδή, στην απόκτηση της ιδεολογίας της δύναμης, του ανταγωνισμού, της κυριαρχίας, του θάρρους, της μη έκφρασης των συναισθημάτων που αποτελούν βασικά κριτήρια του ηγεμονικού ανδρισμού. Η βία είναι το πιο προβληματικό χαρακτηριστικό ιδιαίτερα των παιχνιδιών που θεωρούνται ‘’κυρίως αγορίστικα’’. Στην πράξη, ενθαρρύνοντας τα αγόρια να παίζουν με αυτά τα παιχνίδια, αποδεχόμαστε σιωπηρά την υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών, ‘’διδάσκουμε’’ στα αγόρια τη βία - χωρίς να υπάρχουν πάντοτε ευδιάκριτα όρια – και εμμέσως νομιμοποιούμε την έμφυλη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.





    Το φαινόμενο της έμφυλης βίας συνδέεται και με τους όρους συγκρότησης των ανδρικών ταυτοτήτων. Είναι σημαντικό λοιπόν ο παράγοντας φύλο και ειδικότερα το ζήτημα των ανδρικών ταυτοτήτων να παίξει κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό παρεμβατικών προγραμμάτων ενάντια στον εκφοβισμό και γενικά στην μάχη για την καταπολέμηση της βίας.
    Στο βαθμό που η βία αποτελεί μια επιδεικτική δραματουργική επιτέλεση ηγεμονικού ανδρισμού χρειάζεται άμεσα το σχολείο ως κυρίαρχο πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνονται οι μορφές θηλυκότητας και ανδρισμού να παρέχει τη δυνατότητα για συγκρότηση και άλλων μορφών ανδρισμού πριν είναι πολύ αργά. Ταυτόχρονα πρέπει να πάψει το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών/τριών να περιστοιχίζεται με ένα πέπλο σιωπής. Αυτό βέβαια μας παραπέμπει στην αναγκαιότητα για μια αντισεξιστική εκπαίδευση ως ένα οργανικό τμήμα του οράματος για ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    Contact Us

    Name *
    Email *
    Subject *
    Message *
    Powered byEMF Web Forms Builder
    Report Abuse