Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Νyxta by Eleonora Meleti



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αφιέρωμα της Ελεονώρας  Μελέτη στην #NYXTA μέσα από την εκπομπή της, #HASHTAG, στο τηλεοπτικό κανάλι Ε που προβλήθηκε στις 13 Νοεμβρίου, όταν αποφάσισε να ντυθεί προκλητικά και να κατέβει στο "πεζοδρόμιο" μαζί με μία τρανς, προκειμένου να βιώσει την πραγματικότητα της νύχτας και να την μεταφέρει στην τηλεοπτική μας οθόνη.

Μπορείτε εδώ να δείτε ολόκληρο το επεισόδιο #Nyxta, ενώ το επίμαχο σημείο του επεισοδίου ξεκινάει στο 23:41, ενώ η συζήτηση γύρω από την ταυτότητα φύλου ξεκινάει στο 01:52:13



Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ιστότοπο iefimerida.gr, η Τζένη Χειλουδάκη φαίνεται να ενοχλήθηκε με τον τρόπο που παρουσίασε η Ελεονώρα τις νυχτερινές εμπειρίες μιας τρανς στην "πιάτσα" και δεν δίστασε να τα πει έξω από τα δόντια...

«Θα στα πω με πολλή αγάπη, Μελέτη μου, μπας και τα μελετήσεις... Το 'κανες που το 'κανες, κάντο καλά. Ντύθηκες και καλά τραβεστί και βγήκες στην πιάτσα με την άλλη, που σε φώναζε και μωρή έτσι για να μπεις στο κλίμα και να σου μπει ο ρόλος ίσα όπως η καστανή λάιζα περούκα σου. Και περπάτησες στο στενό της Συγγρού ως άλλη καλόγρια που μεταμφιέζεται σε θεριό με το σταυρό στη ζαρτιέρα. Τις ντροπές τι τις ήθελες καλή μου;;;;; τον στομαχόπονο και το κάνω εμετό δεν μπορώ κρατάτε μου το κεφάλι μην τζάσει η ντραγκουέλα βλεφαρίδα;;; Και να σταματά το μπαλαμό να σε ρωτήσει πόσο πάει και να εσύ να κάνεις ντροπές και να χώνεσαι στην αγκάλη της άλλης. Τηλεθέαση δεν γύρευες;;;;; Κάντο καλά ματάκια μου που στην τελική χ@στήκαμε να δούμε άλλη μια φορά τα παράνομα μονοπάτια του αγοραίου έρωτα. Το κάνανε άλλοι πριν από σένα … Και Σεμίνες και Τα παιδιά της νύχτας και αργανικομαστοράκηδες και άλλες πολλές ιστορίες για αγρίους, τριάντα χρόνια πριν, εκεί που όλοι εμείς θα ξεροχύναμε ήταν να κάνεις ένα ρεπορτάζ με τις 500 και πλέον τρανς σε όλο τον κόσμο που είναι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και κάποιες από αυτές γράφουν και πολιτικούς λόγους σε πλανητάρχες. Ξέρεις, υπάρχουν και αυτές, δεν κάνουν όλες τσι******* για τα λεφτά μήτε ντράγκ shows δυο φορές την εβδομάδα και μετά πάνε τσάρκα στη Λεωφόρο ώστε να βγάλουν τα προς το ζην… Κάπου το άρχισες καλά μετά χάθηκε η ουσία και έμεινε μια πίκρα και μια ηχώ είμαι τραβεστί άρα χτυπάτε με υποφέρω, άδικη κοινωνία… Η Γαλανού αν και κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να το κάνει, έκανε μια σωστή τηλεφωνική παρέμβαση και η Γιάννα που άλλα περίμενε άλλα της πασάρανε, έχει μακρύ δρόμο ματάκια μου το πράμα στην Ελλαδίτσα μας, σε μια Ελλαδίτσα που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, αλλά μετά ντρέπεται για αυτά. Μη σου πω ότι τα αρνείται κιόλας. Αυτά, με αγάπη Ελεονώρα μου, άκου που σου λέω, μελέτησε λίγο, το βιβλίο δεν γράφεται στις πιάτσες πια».



Εμείς πάλι ανυπομονούμε να δούμε και άλλα πολλά αφιερώματα, όπως #Diaforetikotita, #Omofovia/transfovia, #KoinonikosStigmatismos, #Ratsismos, #Sexismos, #Lgbtqi, #Apodoxi, #FyloKaiStereotypa, #EllinidesAderfes, #Plakom@na και η λίστα σίγουρα μπορεί να επεκταθεί σε τόνους ψηφιακών pixel και scroll downs....αναμένουμε, αλλά δεν υπομένουμε!!!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μόνο τα σημεία του επεισοδίου #Nyxta, που αφορούν την ταυτότητα φύλου.

https://drive.google.com/file/d/0B3RU9VX2gzlwU0lJRVBxSmphZWM/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse