Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού στη γέφυρα του Λονδίνου


Μήνυμα κόντρα στο ρατσισμό και στο φαινόμενο της καταπίεσης με αφορμή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, στέλνει μια ιδιαίτερη γιγαντοαφίσα που αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Γέφυρα του Λονδίνου. Η αφίσα απεικονίζει τους εμπνευστές της ιδέας γυμνούς, να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον τρυφερά, μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Αίσθηση προκάλεσε η ιδιαίτερη γιγαντοαφίσα με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στο φαινόμενο της καταπίεσης και του κοινωνικού ρατσισμού με πρωτοβουλία δύο καλλιτεχνών, του Dan Cole και του Kalup Linzy.
Οι Νεοϋορκέζοι καλλιτέχνες, χρησιμοποίησαν μια ιδιαίτερη φωτογραφία, σε μέγεθος γιγαντοαφίσας, στην Γέφυρα του Λονδίνου προκειμένου να ταρακουνήσουν τις ηθικές συμβάσεις. Σκοπός των δύο καλλιτεχνών είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο, με έναν τρόπο άμεσο και περισσότερο “ωμό”, σε αντιδιαστολή με την συνηθέστερη ρομαντική προσέγγιση – τη συζήτηση για την πολιτική ταυτότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να αγαπάμε χωρίς να δεχόμαστε το βάρος του ρατσισμού που ιστορικά χώριζε και χωρίζει ακόμα τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα», λένε οι αμερικανοί καλλιτέχνες που ποζάρουν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον τρυφερά μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Το έργο των Colen και Linzy θα εκτίθεται στην Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου συγχρόνως με μία έκθεση φωτογραφίας 50 έργων των δύο καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse