Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ / Μαρτυρίες λεσβιο-ομο-τρανσφοβικών περιστατικών στην εκπαίδευση




Εξαιρετική ανάλυση από μια μητέρα και γιαγιά, για όσα ακούστηκαν από τον κύριο του συλλόγου γονέων στο ρεπορτάζ της Αυτοψίας.


Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ !
Το παρακάτω κείμενο είναι της : Pella Portokallidou Malandraki


''Μόλις τελείωσε η εκπομπή και κουνάω το κεφάλι μου δεξιά αριστερά να δω αν κουδουνίζει. Δεν μπορεί ή έχουνε λασκάρει οι βίδες του εγκεφάλου μου ή αυτά που άκουσα και είδα, δεν γίνονται και δεν λέγονται από "φυσιολογικούς" ανθρώπους.
Θα προσπεράσω τη φρίκη που ένιωσα για τις επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς των ομοφυλοφίλων, επειδή απλά και μόνο τολμούν να είναι ο εαυτός τους και αυτό που τους ορίζει η φύση τους και θα περάσω στη βλακεία κάποιων που τολμούν να πιστεύουν πως είναι "φυσιολογικοί".
Γιατί για μένα φυσιολογικός άνθρωπος, είναι αυτός που διαθέτει έστω έναν υποτυπώδη εγκέφαλο, που του επιτρέπει να έχει κάποια λογική και επιστημονική βάση σε αυτά που πιστεύει και ξεστομίζει.
Βγήκε λοιπόν στην εκπομπή ένας ανεκδιήγητος κυριούλης και με δικαιολογία την ιδιότητα του γονέα, πήρε από μόνος του το δικαίωμα να κάνει το δικτάτορα σε όσους δεν είναι ίδιοι με αυτόν και τις στραβές ιδεολογίες του.
Έκανε λέει βόλτα με τα δεκαπεντάχρονα παιδιά του και είδαν ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να φιλιέται.
Τα παιδιά απόρησαν, λέει, και δεν ήξερε τι να τους πει, γι΄αυτό προτίμησε να κάνει παρατήρηση στο ζευγάρι, αλλά αυτοί οι "κακοί" τον προσέβαλαν και τον έβρισαν, οι "προκλητικοί".
Επειδή αυτός είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι να πει στα παιδιά του, επειδή προτιμά να τα μεγαλώνει με ψέματα και να μην ξέρουν τι τους γίνεται σε αυτή την ηλικία, του φάνηκε πιο βολικό, να προσβάλει τον ξένο κόσμο.
Είναι δε τόσο εγωιστής, που θύμωσε, γιατί τον έκαναν ρόμπα μπροστά στα παιδιά του. Το ότι είναι και έγινε ρόμπα από μόνος του, δεν το βλέπει. Θα μπορούσε λέει και να χειροδικήσει, για να δείξει στα παιδιά του .... δεν κατάλαβα ακριβώς τι, πάντως τους έδωσε ένα "υπέροχο μάθημα" : "Έχουμε κάθε δικαίωμα, με το έτσι θέλω, να παρεμβαίνουμε και να προσβάλουμε τον οποιονδήποτε έτσι και δεν μας αρέσει αυτό που είναι ή αυτό που κάνει, αν όμως τολμήσει να μας αντισταθεί, τότε οφείλουμε ακόμα και να τον δείρουμε, για να προστατέψουμε τον εγωισμό μας και να αποδείξουμε τα δίκια μας στα μάτια των άλλων."

Αυτός λοιπόν ο κυριούλης, έχει και άλλα απίθανα πιστεύω.
Οι ομοφυλόφιλοι είναι αφύσικοι, ενώ αυτός φυσικός.
Αυτό στηρίζεται στην "άκρως επιστημονική έρευνα", ότι όλοι (ποιοι όλοι;;;) με τους οποίους το συζήτησε, έχουν την ίδια γνώμη με αυτόν.
Επίσης, οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι άνθρωποι, ούτε έχουν αισθήματα και δικαιώματα, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θέλουν τώρα να υιοθετούν και παιδιά από καπρίτσιο και μετά να τα παρατάνε, όπως άλλοι παρατάνε τα σκυλιά. Μόνο αυτός κατά τη γνώμη του έχει την επιθυμία και το δικαίωμα να γίνει γονιός και να βγάζει ανθρωπάκια της ίδιας ράτσας με την αφεντομουτσουνάρα του.
Και τέλος, δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά, αυτούς που το μόνο που σκέφτονται στη ζωή τους είναι ο πρωκτός.
Άρα, αν κάνουμε το συνειρμό, σύμφωνα με την απίθανη πάντα λογική του κυριούλη, όλοι εμείς οι ετερόφυλοι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι αιδοία και πέη;;
Μπα, λάθος κατάλαβα βρε, φαίνεται μάλλον πως μόνο εμείς οι ετερόφυλοι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε καλοί γονείς, μόνο εμείς μπορούμε να σκεφτόμαστε και άλλα πράγματα πέρα από το σεξ και μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε, να έχουμε σύντροφο, να του κρατάμε το χέρι, να του δίνουμε ένα φιλί.
Φαίνεται πως οι ομοφυλόφιλοι είναι από άλλο πλανήτη, έχουν διαφορετικό τύπου εγκεφάλου, άλλα συναισθήματα, άλλο αίμα κυλάει στις φλέβες τους.
Ύστερα βγήκε ένας σοβαροφανής "καλός" κυριούλης, που θα υποστηρίξει λέει μέχρι θανάτου - και καλά - το δικαίωμα των γκέι να είναι γκέι, παρότι δεν του αρέσουν αυτουνού και δεν συμφωνεί μαζί τους, αρκεί να το κρατούν κρυφό, για να μην προκαλούν αυτόν και τον υπόλοιπο κόσμο.
Όχι ρε γαμώτο, δεν είμαι φυσιολογική. Τι κρίμα!!!
Κανονικά θα έπρεπε, έτσι και δω ή μάθω πως ένας συνάνθρωπος μου είναι ομοφυλόφιλος, κάτι να πάθω βρε παιδί μου, μία προσβολή, μία πρόκληση, το κατιτίς μου τέλος πάντων.
Αν δεν προκληθώ, κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζω, πως η υποκρισία είναι μεγάλο ιδανικό, ο θεμέλιος λίθος για μια σωστή κοινωνία.
Όχι, όχι, υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό.
Θα έπρεπε κανονικά να φοβάμαι μην κολλήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας "το πρότυπο της ομοφυλοφιλίας".
Βέβαια, δεν το ξέρατε, αν δουν πετυχημένους ομοφυλόφιλους, τα ετερόφυλα παιδιά ζηλεύουν λέει και θέλουν να τους μοιάσουν.
Γι΄αυτό πρέπει να τους κρατάμε στη μιζέρια και την επαιτεία και αν τυχόν ξεφύγουν και πετύχουν, να μη μαρτυρήσουν ποτέ μα ποτέ την αλήθεια τους και την πραγματικότητά τους.
Είδατε μωρέ τι ωραία πράγματα έμαθα απόψε.
Ας είναι καλά οι κυριούληδες αυτής της ζωής.''








Μαρτυρία λεσβιο-ομο-τρανσφοβικών περιστατικών που έστειλε στο κανάλι youtube της Ομάδας "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" μια συνάδελφος.


Στο σχολείο που εργάζομαι, πριν από μερικούς μήνες σημειώθηκε πολύ σοβαρό περιστατικό βίας με κίνητρα ομοφοβίας. Δύο παιδιά πέταξαν πέτρα σε ένα αγόρι αφού είχαν προηγηθεί για μήνες λεκτικές επιθέσεις και υποτιμητικά σχόλια για τον πιθανό σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Το αγόρι είχε μιλήσει (ευτυχώς) στους γονείς του ( δε μου κάνει εντύπωση που δε μίλησε σε μας) οι οποίοι τον συμβούλεψαν απλώς να μην δίνει σημασία.
Όταν σοβάρεψαν τα πράγματα (δηλαδή όταν του άνοιξαν το κεφάλι με την πέτρα) ο πατέρας του κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθυντή. Συγκλήθηκε σύλλογος με παρόντες τους δράστες, τους γονείς τους, το θύμα και τον πατέρα του. Ο πατέρας του θύματος ήταν ένας άνθρωπος πολύ καλλιεργημένος και με κοινωνική παιδεία. Μας είπε πως επί μήνες τα συγκεκριμένα παιδιά χλεύαζαν τον γιο του και χρησιμοποιούσαν χαρακτηρισμούς όπως "παλιόπουστα", "παλιαδελφη" κτλ. Ο τότε διευθυντής μας ευτυχώς το αντιμετώπισε με μεγάλη ευαισθησία. Οι συνάδελφοι στην πλειοψηφία τους θορυβήθηκαν μεν από την βίαιη επίθεση, αλλά δεν θέλησαν καν να σχολιάσουν το κίνητρο. Αν ήταν ένα παιδί από άλλη χώρα στην θέση του θύματος, όλο και κάτι θα έλεγαν, όλο και κάτι θα επιδίωκαν να πουν την επόμενη μέρα στην τάξη που θα έμπαιναν.

Στο σχολείο μας αυτή τη στιγμή υπάρχει και μια κοπέλα για την οποία κάποιοι από μας (όσοι δεν αρνούμαστε την πραγματικότητα) υποψιαζόμαστε πως είναι διεμφυλική. Δεν έχει πέσει θύμα (εμφανώς τουλάχιστον) βίας, όμως, η ίδια λόγω του χαρακτήρα της που είναι αρκετά επιθετικός (πράγμα το οποίο, προσωπικά, θεωρώ πως σχετίζεται με το πως νιώθει με το βιολογικό της φύλο), ίσως αποθαρρύνει κάποιους που θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Μια παλιά μου μαθήτρια (η οποία πλέον είναι φοιτήτρια) μου είπε πως στο Λύκειο εκμυστηρεύτηκε σε μία συντηρητική φιλόλογο τον σεξουαλικό της προσανατολισμό και εκείνη προσπάθησε να την γεμίσει ενοχές, ενώ κάποια στιγμή προσπάθησε να την κάνει ρεζίλι μέσα στην τάξη, φωτογραφίζοντας την στα άλλα παιδιά ως άτομο προβληματικό και ανώμαλο.

 Αυτά είναι τα γνωστά άσχημα γεγονότα που ήδη γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα γιατί συμβαίνουν παντού. Θα ήθελα να δω στο κομμάτι της ενημέρωσης και της πρόληψης της σχολικής βίας, να ενσωματωθεί η ομοφοβία και η τρανσοφοβία.
Μιλάμε συνέχεια για τον φυλετικό ρατσισμό, για τον θρησκευτικό (και πολύ καλά κάνουμε), για διακρίσεις εις βάρος των αμεα, αλλά δεν αναφερόμαστε ποτέ σε αυτό. Θα ακούσεις κάποιοι εκπαιδευτικοί να σου λένε πως φοβούνται να αναφερθούν σ αυτό γιατί σκέφτονται ή να μην χαρακτηριστούν ομοφυλόφιλοι ή να μην έρθει κανένας γονιός και τους πει οτι κάνουν gay προπαγάνδα και θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους αδελφές και λεσβίες. Άλλοι πάλι, έχουν αρνητική γνώμη για την ομοφυλοφιλία και τα τρανς άτομα και θεωρούν σωστό να μεταφέρουν την προσωπική τους γνώμη, η οποία μπορεί να καταστρέψει στην κυριολεξία ένα παιδί.
Δε με τιμά που το λέω, αλλά κι εγώ φοβόμουν για πολλά χρόνια. Όταν μιλούσα στα παιδιά για θέματα διακρίσεων, αναφερόμουν σ αυτό φευγαλέα ή απλώς τους έλεγα πως όλοι είμαστε ίσοι κτλ. Φέτος τόλμησα κάτι διαφορετικό και θέλω να σας το πω. Την ημέρα που αφιερώθηκε στον ρατσισμό και στον αθλητισμό (πριν από δύο εβδομάδες) έκανα μία προβολή στο αμφιθέατρο με διάφορα βίντεο που βρήκα, τα οποία σχετιζόταν με τον φυλετικό ρατσισμό και την ομοφοβία στον αθλητισμό.

Το έκανα για το μαθητή που του άνοιξαν το κεφάλι και θα μπορούσε να είναι νεκρός αυτή την στιγμή για το απόλυτο τίποτα. Για να νιώσει πως οι δάσκαλοί του υπερασπίζονται και αυτόν, όπως υπερασπίζονται και τον Αλβανό ή τον Ινδό συμμαθητή του όταν πέφτει θύμα βίας. Για να μην νιώθει οτι ήταν εντάξει που έφαγε την πέτρα στο κεφάλι, επειδή όλοι σιωπούμε. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα.

Ρατσιστική επίθεση σε χώρο εργασίας, προς κοπέλα που θεωρήθηκε λεσβία.



"Είδα τις αναρτήσεις σου στο fb και την εκπομπή αυτοψία χτες.. Νάσαι καλά για ότι κάνεις!
Σχετικά με την χτεσινή εκπομπή μου ξύπνησε παλιές πληγές από το 2011..Πρώτη φορά στη ζωή μου υπέστη τότε μια τρομερή αδικία που δεν ξεπέρασα και δεν πρόκειται ποτέ μου
Με 2 λόγια δέχτηκα αρχικά επίθεση φραστική στην αρχή και μετά ξυλοδαρμό χωρίς νάχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα από κάποια που ήμασταν συμβασιούχοι τότε στο χώρο δουλειάς..
Συγκεκριμένα με αποκάλεσε ανώμαλο κατασκεύασμα και λεσβία και όταν ζήτησα το λόγο που με αποκάλεσε έτσι δέχτηκα μία άνευ προηγουμένου επίθεση.. Με χτύπησε προσπάθησα να αμυνθώ και να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση..
Αφού ξέφυγα και έχοντας εκδορές από τα νύχια της στα χέρια μου κυρίως μου λέει τότε εκείνη: "Θα δεις τι θα πάθεις.."
Έφυγα τρέμοντας και νιώθοντας ντροπή λες και έφταιγα σε κάτι.
Την άλλη μέρα πήγα στην εργασία μου μα δεν περίμενα τον εφιάλτη που θα περνούσα εκείνη τη μέρα..
Όπως σου είπα με απείλησε θα δεις τι θα πάθεις..
'Έτσι μαζί με το σύντροφο της που ήξερε όλη την αστυνομία σχεδόν και έμαθα κατόπιν πως ανήκουν στην χρυσή αυγή με πήραν αστυνομικοί στο χώρο της εργασίας μας με την κατηγορία του αυτοφώρου..
Δεν ξέρω που βρήκε χαρτί από νοσοκομείο οτι την χτύπησα, πράγμα που δεν συνέβη Υπήρχαν συνάδερφοι που είδαν τι συνέβη..
Πέρασα την χειρότερη μέρα της ζωής μου με πήγαν σε 2 αστυνομικά τμήματα μέχρι να καταλήξουν στη περιοχή που μέναμε και εγώ και αυτή.. Στη (αναφέρει νοτιοδυτικό προάστειο στο οποίο η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πολλές επιθέσεις) γιατί τους ήξερε εκει..
Αποτέλεσμα? Ταλαιπωρημένη από το αυτόφωρο ήδη είχα ζητήσει να κάνω κι εγώ μήνυση και στο Α.Τ. της (αναφέρει περιοχή). Δεν είχαν μου είπαν παράβολο..πήρα αναβολή στο αυτόφωρο..πήγα στην ιατροδικαστική υπηρεσία στον (αναφέρει περιοχή) ..προσκόμισα χαρτί στο δικαστήριο όταν έγινε η δίκη για τις εκδορές που μου προκάλεσε..όμως το δικαστήριο έλαβε υπόψη του αυτινής το χαρτί νοσοκομείου χωρίς νάχει υποστεί τίποτα ξαναλέω..αποτέλεσμα μου έριξαν 6 μήνες με αναστολή στην κυριολεξία στα καλά καθούμενα. Η υπόθεση μπήκε αρχείο..η δική μου η μήνυση δεν έγινε ποτέ..οι δικοί μου άνθρωποι όπως και εγώ υπέστην μια ταλαιπωρία στα καλά καθούμενα.. Άσε που μέσα στις κατηγορίες που μου προσάπτει λέει ότι έβρισα εκτός από εκείνην και τα Θεία..εγώ το μόνο που της είπα ειναι να μην με βρίζει..τελικά είναι αυτό το ρητό που λέει ο λαός μας αν θυμάμαι καλά..και φταίχτης και καβαλάρης..συγνώμη αν σε κούρασα..νάσαι καλά!

Εγώ: "Θέλεις να δημοσιεύσω την καταγγελία σου;"

Ναι να τη δημοσιεύσεις χωρίς κάποια στοιχεία όπως πολη κλπ.. Πάντως φίλε μου στο ξαναλέω δεν ξεκίνησα τίποτα εγώ..Υπέστη τρομερή ταλαιπωρία ήδη ταλαιπωρημένος άνθρωπος από τροχαίο σοβαρό το 2005 αλλά δόξα το Θεό ευχαριστώ το Χριστό που έζησα.. Είμαι ντροπαλό σε γενικές γραμμές άτομο και έχω μάθει να κάνω το καλό στη ζωή μου.. Πιστεύω στο Χριστό που αδικήθηκε όσο κανένας άλλος άνθρωπος στο πέρασμα του σ αυτή την γη..σ ευχαριστώ πολύ!
Είναι ένα αγκάθι αυτό που έχω υποστεί και με πονάει πολύ.. Θάθελα πάρα πολύ να δικαιωθώ μα σταματάω γιατί ντρέπομαι για την όλη εξέλιξη.. Πάντως αυτή που μου έκανε όλη την ιστορία πρέπει να είναι δικομανής και ο σύντροφος της το ίδιο γιατί άκουσα ότι είχε κάνει μήνυση και σε μια δασκάλα τότε που διαπληκτίστηκε η κόρη της.. Δεν ξέρω αν αληθεύει
Οι συνάδερφοι στη δουλειά πήραν όλοι το μέρος μου και στη λήξη της σύμβασης γιατί το περιστατικό συνέβη μια βδομάδα πριν λήξει η σύμβαση.. Εγώ πήγα στη δουλειά κουρέλι μα οι συνάδερφοι με αγκάλιασαν με αγάπη.. Αυτή δεν πάτησε το πόδι της την τελευταία βδομάδα γιατί φοβόταν την αντίδραση των συναδέλφων..Πήγε να μου χαλάσει την εικόνα μου μα της γύρισε μπούμερανγκ."





Παρατηρήσεις δικές μου:
(Κάποια/ος δικηγόρος μπορεί να τις αναπτύξει καλύτερα, εγώ τις γράφω απλοϊκά.)


Αν το επεισόδιο είχε γίνει σήμερα, η κοπέλα θα μπορούσε άνετα να καταδείξει στο δικαστήριο το ρατσιστικό χαρακτήρα της επίθεσης (σύμφωνα με το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014).
- Θα είχε δικαιωθεί,
- εννοείται ότι δεν θα βρισκόταν η ίδια κατηγορούμενη, και  
- η επιτιθέμενη θα είχε καταδικαστεί .


Να το πω απλά.
Μέχρι τώρα, αν κάποιος στο δρόμο σου έκανε ρατσιστική επίθεση, σε χτυπούσε, εσύ αμυνόσουν και μετά το τέλος του περιστατικού πήγαινε και σου έκανε μήνυση πρώτος, χωρίς να το ξέρεις, ήσουν από χέρι χαμένος/η. 
Αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο, γιατί ήταν γνωστό στους ρατσιστές ότι τα άτομα που δέχονται ρατσιστική επίθεση ΔΕΝ πάνε συνήθως να κάνουν μήνυση. Πάνε σπίτι τους και προσπαθούν να ξεχάσουν το περιστατικό και να μη μάθει κανένας γι' αυτό. Οπότε όταν το θύμα προσπαθούσε εκ των υστέρων να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι είχε δεχτεί επίθεση, δεν γινόταν αυτή η εξήγηση δεκτή (Οι δικαστές θεωρούν ότι αυτός που κάνει μήνυση πρώτος, είναι και αυτός που λογικά έχει δεχτεί επίθεση).


Επίσης, συνήθως, ακόμα και ως κατηγορούμενος/η,  το θύμα απέκρυπτε από τους δικαστές το ρατσιστικό κίνητρο του θύτη και τις λέξεις που είχαν χρησιμοποιηθεί, γιατί:
α.    θεωρούσε ότι ενδεχομένως ακόμα και οι δικαστές μπορεί να είχαν την ίδια ρατσιστική στάση και να δικαιολογούσαν τον θύτη, αφού ο νόμος δεν προέβλεπε αυτό το είδος ρατσισμού,
β.    θεωρούσε ότι αν αναφέρει αυτά τα στοιχεία, θα γίνει δημόσια διαπόμπευσή και πιθανώς θα μαθευτούν προσωπικά στοιχεία που δεν επιθυμεί. Ειδικότερα αυτό ίσχυε στην περίπτωση ατόμων που δεν είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως lgbt και έπεφταν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων ως θεωρούμενα lgbt.

Ενδεχομένως βέβαια ακόμα αυτά να ισχύουν για πολύ κόσμο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υλοποίηση Έργου «Πες το σ' εμάς»
για την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων
και την ψυχολογική και νομική υποστήριξη των θυμάτων

                                                            
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας» ανακοινώνει την υλοποίηση του Έργου «Πες το σ' εμάς». Το Έργο επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.
                                              
Αφορά την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων κατά LGBTQ[1] ανθρώπων, καθώς και την ψυχολογική και νομική υποστήριξη αυτών, κατόπιν αιτήματός τους. Οι υπηρεσίες του Έργου παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εντός της Περιφέρειας Αττικής από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Στα πλαίσια υλοποίησης του Έργου, μπορούν να καταγραφούν περιστατικά ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, που αναφέρονται και από μάρτυρες των περιστατικών αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της φόρμας επικοινωνίας που διατίθεται στην ιστοσελίδα του Έργου (www.pestosemas.com).

Το Έργο αποσκοπεί στην εκπαίδευση των στελεχών και εθελοντών των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την κατάλληλη υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου. Ακόμα, στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος και της έλλειψης πρωτοβουλιών από την Πολιτεία μέσω της οργανωμένης, συστηματικής καταγραφής περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, με βάση το πρότυπο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας του οποίου η Colour Youth είναι μέλος. Επίσης, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας στα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος LGBTQ ανθρώπων.

Το Έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ[2] για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη[3]. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι, η Colour Youth, διεξάγει το Έργο - σε εθελοντική βάση - από τον Απρίλιο του 2014, έχοντας ήδη συγκεντρώσει αρκετές καταγραφές. Η χρηματοδότηση μέσω του προαναφερθέντος προγράμματος, αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα, την εμβέλεια και την απήχηση που αναμένεται να έχει το Έργο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.


Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ  Νέων Αθήνας
+30 694 55 83 395



[1] Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer

[2] Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) ενώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία στην Ενιαία Αγορά. Ο Ευρωπαϊκός Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του ΕΟΧ ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη και την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των κρατών δικαιούχων και των κρατών δωρητών. Για την περίοδο 2009 - 2014, ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ διαθέτει κονδύλια συνολικού ύψους ?1,79δις, με τη Νορβηγία να συνεισφέρει το 97% του συνολικού ποσού. Οι δωρεές αφορούν ΜΚΟ, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 πιο πρόσφατες χώρες-μέλη της Ε.Ε., στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Η συνεργασία με τους φορείς των χωρών του ΕΟΧ είναι ευρύτατη και οι συναφείς δραστηριότητες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το 2016. Βασικοί τομείς υποστήριξης είναι το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η έρευνα και οι υποτροφίες, η κοινωνία των πολιτών, η υγεία, η ισότητα των φύλων, η δικαιοσύνη και η πολιτιστική κληρονομιά. Δείτε περισσότερα στο http://eeagrants.org/

[3] Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη - Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την ενίσχυση και προώθηση της εκπαίδευσης, , της υγείας, και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που εργάζονται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από ?400 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. Δείτε περισσότερα στο  www.bodossaki.gr


_______________________________________________________________
Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
email: info@colouryouth.gr | κινητό: 6945583395
www.colouryouth.gr | Βρείτε μας στο Facebook | Ακολουθήστε μας στο Twitter




1 σχόλιο :


  1. Zak Kostopoulos
    1 λεπτό · Athens ·
    Αύριο στην "Αυτοψία" έχει θέμα την κακοποίηση ζώων από ανθρώπους. Να φανταστώ ότι θα έχει και εκπρόσωπο κάποιου συλλόγου να λέει πως κακοποιεί ζώα για το καλό των παιδιών του και ότι αν δώσουμε διακαιώματα στα ζώα μετά θα πρέπει να δώσουμε και στους πούστηδες, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse