Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Πορτογαλία σήμερα νομιμοποίησε τις παιδοθεσίες για τα ομόφυλα ζευγάρια


Η Πορτογαλία είναι κυρίως καθολική χώρα (για παράδειγμα, το Κοινοβούλιο ψήφισε φέτος μια πολύ περιοριστική νομοθεσία κατά των αμβλώσεων). Ωστόσο, στη Πορτογαλία η ισότητα στον γάμο είναι μια πραγματικότητα από το 2010, αν και με κάποιους περιορισμούς.  Δηλαδή μέχρι το 2013, στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε η δυνατότητα  για ζευγάρια του ίδιου φύλου (αν και κανονικά παντρεμένοι) να παιδοθετήσουν το παιδί του/της  συντρόφου τους
Σήμερα, ωστόσο, η χώρα έχει εξαλείψει κάθε μορφή διάκρισης απέναντι στα  ομόφυλα ζευγάρια  και έτσι θα μπορούν να παιδοθετούν. Με τον τρόπο αυτό, οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι απολύτως ισότιμοι με τους γάμους των ετεροφυλόφιλων.


 «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη - είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Κοινοβούλιο η Sandra Cunha , του Μπλόκο της Αριστεράς , που έφερε τον νόμο στη Βουλή- που να μας δείχνει ότι οι gay και οι λεσβίες δεν είναι σε θέση να είναι καλοί γονείς, ή να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς με τα παιδιά τους." Στην ομιλία της, τόνισε επίσης ότι το να μεγαλώνουν τα παιδιά με  γονείς του ιδίου φύλου δεν τα εμποδίζει να έχουν αναφορές σε αρσενικά ή θηλυκά πρότυπα "Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ούτε οι μονογονεϊκές οικογένειες ."


Αυτός ο  νόμος έβαλε  τέλος σε μια κατάσταση μάλλον πολύπλοκη και διφορούμενη: γιατί στην Πορτογαλία, στην πραγματικότητα, επιτρέπονται οι παιδοθεσίες σε μεμονομένα άτομα οπότε   πολλοί  gay και  λεσβίες παιδοθετούσαν, ως μεμονομένα άτομα (ως μονογονείς), αλλά τα παιδιά μεγάλωναν μέσα  σε οικογένειες με γονείς ένα ζευγάρι gay ανδρών ή λεσβιών . Με τον τρόπο αυτό, δημιουργήθηκε  ένα βραχυκύκλωμα (κληρονομικοί λόγοι, ευθύνες και των δύο γονέων απέναντι στα παιδιά κλπ)
Ο νόμος για την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είχε ήδη προταθεί για ψήφιση  πέρυσι, αλλά το Κοινοβούλιο τον είχε απορρίψει. Σήμερα, όμως, ψηφίστηκε  με μεγάλη πλειοψηφία. "Σήμερα γράψαμε ιστορία  - τόνισε η Isabel Moreira του Σοσιαλιστικού Κόμματος - αυτά τα παιδιά είχαν ήδη δύο γονείς  και  είναι ντροπή που δεν τους αναγνώριζε ο νόμος ." Για άλλη μια φορά, στρέφοντας το βλέμμα μας στην Ιταλία, (και στην Ελλάδα) απογοητευόμαστε.





http://bigstory.ap.org/article/d0754d773c424a2db4bd59f3a3d509c9/portugal-allows-same-sex-adoption-artificial-insemination


http://www.pinknews.co.uk/2015/11/20/portugal-just-equalised-its-adoption-laws-for-gay-couples/?utm_source=PNFB&utm_medium=socialFB&utm_campaign=PNFacebook

 "We are a normal family. Not common, but normal."
Eduardo Beauté is a celebrity hairdresser and Luis Borges a celebrity fashion model. They first became news when they decided to get married and then when they decided to become parents. The online publication Observador published an in-depth piece on their multicultural, multiracial, 'multi everything' family emoticon smile. Our families are indeed a rainbow of colours.
A devout Catholic family, the two fathers say with a smile that the 'mother' of their children is Our Lady of Fatima, although they know and share the history of the children's biological origins.
After the recent vote in the Portuguese parliament, this and many other Portuguese families will be better protected.








Τέλος συζήτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse