Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τεράστιο γκέι ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια


του Λύο Καλοβυρνά

Ένας βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας έδωσε έναν εμπνευστικό, ξεκαρδιστικό λόγο με αφορμή την ψήφιση του γάμου μεταξύ ομόφυλων από το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας στις 17 Απριλίου, 2013, κάνοντας τη Νέα Ζηλανδία το 14ο κράτος παγκοσμίως όπου επιτρέπονται οι γκέι γάμοι.

Ο Μωρίς Γουίλιαμσον έδωσε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς λόγους υπερασπίζοντας την ισότητα ενώπιον του νόμου στις 16 Απριλίου, αποστομώνοντας τους πιο μισαλλόδοξους και ρατσιστές ψηφοφόρους.

Ο βουλευτής δε χάιδεψε αυτιά, αλλά έκανε πράξη τις μεγαλόστομες δηλώσεις που συχνά κάνουν οι πολιτικοί περί ισότητας, ισονομίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με χιούμορ και καυστικότητα ανταπάντησε στις συνηθισμένες εξωφρενικές κατηγορίες που εξαπολύουν οι ομοφοβικοί περί καταστροφής του κόσμου έτσι και επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ένας καθολικός παπάς μου είπε ότι υποστήριζα μια αφύσικη πράξη. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να το λέει αυτός ένας άνθρωπος που πήρε όρκο αποχής από το σεξ για όλη του τη ζωή», είπε ο Γουίλιαμσον.

«Επίσης έλαβα μια επιστολή η οποία με προειδοποιούσε ότι θα καώ στην κόλαση στον αιώνα τον άπαντα. Πολύ μεγάλο σφάλμα αυτό, γιατί έχω πτυχίο φυσικής. Χρησιμοποίησα λοιπόν τον θερμοδυναμικό νόμο της φυσικής, συνυπολογίζοντας το βάρος του σώματός μου, την υγρασία του και ούτω καθεξής και υπέθεσα ότι οι κλίβανοι της Κόλασης θα είναι γύρω στους 5000 βαθμούς Κελσίου – οπότε θα καιγόμουν μόνο για 2,1 δευτερόλεπτα. Δε θα το έλεγα αιώνα τον άπαντα».

Ανταπαντώντας δε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αν επιτραπεί ο γκέι γάμος θα καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός, ο βουλευτής δήλωσε:

«Το μόνο που κάνουμε ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο είναι να επιτρέψουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να αναγνωριστεί αυτή η αγάπη μέσω της πράξης του γάμου. Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε. Δεν κηρύσσουμε πυρηνικό πόλεμο σε ξένο κράτος, δεν ξαμολάμε ένα θανατηφόρο ιό που θα αφανίσει τη γεωργία μας για πάντα. Απλώς επιτρέπουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να παντρευτούν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι αντιτίθενται σε αυτό».


Ο βουλευτής πρόσθεσε: «Δίνω μια υπόσχεση σε όλους όσους αντιτίθενται σε αυτό το νομοσχέδιο. Σας εγγυώμαι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος, η έφηβη κόρη σας θα εξακολουθήσει να σας αντιμιλάει επειδή πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, το στεγαστικό σας δάνειο δε θα αυξηθεί, δε θα βγάλετε φλύκταινες, πανούκλα ή βατράχια στα γένια. Ο κόσμος θα συνεχίσει κανονικά».

Ο Γουίλιαμσον αναφέρθηκε επίσης σ' ένα από τα μηνύματα που έλαβε, το οποίο έγραφε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο ήταν η αιτία για την πρόσφατη ξηρασία.
«Αν με ακολουθείτε στο Τουίτερ, θα δείτε ότι στην εκλογική περιφέρεια της Πακουράνγκα έριχνε καρεκλοπόδαρα. Είδαμε το πιο τεράστιο γκέι ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια. Δεν μπορεί, είναι σημάδι!»


Μετά την ψήφιση του νόμου στις 17 Απριλίου, ολόκληρο το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας τραγούδησε αυθόρμητα ένα τραγούδι αγάπης των γηγενών κατοίκων Μαόρι Pokarekare Ana, τιμώντας αυτή τη νίκη της πραγματικής ισότητας μπροστά στο νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse